Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήττα του Ατρόμητου από την Άλκμααρ και... το όνειρο σβήνει

Ήττα του Ατρόμητου από την Άλκμααρ και… το όνειρο σβήνει

Ο Ατρόμητος ηττήθηκε 3-1 από την Αλκμααρ στο Περιστέρι, στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Europa League και έτσι θα πρέπει να κυνηγήσει το θαύμα την επόμενη εβδομάδα (29 Αυγούστου) στην Ολλανδία για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Γκούντμουντσον (51', 93') και Αρον Γιόχανσον (74') πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ μείωσε προς στιγμήν σε 2-1 με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 76'.

Ο Ατρόμητος ηττήθηκε 3-1 από την Αλκμααρ στο Περιστέρι, στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Europa League και έτσι θα πρέπει να κυνηγήσει το θαύμα την επόμενη εβδομάδα (29 Αυγούστου) στην Ολλανδία για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι Γκούντμουντσον (51′, 93′) και Αρον Γιόχανσον (74′) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ μείωσε προς στιγμήν σε 2-1 με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 76′.

Με «όπλο» τον ενθουσιασμό, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε τους Ολλανδούς, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Ενα εξαιρετικό σουτ του Ούμπιντες στο 23΄ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, συνοψίζει την επιθετική συγκομιδή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο. Η Αλκμααρ και χώρο είχε δώσει και επιρρεπής στα λάθη έδειχνε, αλλά αυτό δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Παράσχου.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου τα δεδομένα άλλαξαν. Στο 47΄ δυνατό φάουλ του Γκούντελι έφυγε πάνω από το τέρμα του Σηφάκη και τέσσερα λεπτά αργότερα σε μια φαινομενικά εύκολη σέντρα, οι αμυντικοί του Ατρόμητου αδράνησαν. Η μπάλα έφτασε στον Γκούντμουντσεν και ο Ισλανδός με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 0-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους Περιστεριώτες που «απείχαν» από το ματς για το επόμενο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Ναπολεόνι έδωσε την επιθετική ενέργεια που χρειαζόταν. Ενα φάουλ του Φυτανίδη «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Εστεμπάν και ακριβώς την ίδια κατάληξη είχε αμέσως μετά η κεφαλιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ομως, όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο ψηλά ανέβαιναν οι παίκτες του Ατρόμητου για να πιέσουν και να κλέψουν μπάλες. Αυτό μοιραία δημιούργησε μεγάλα αμυντικά κενά και ένα από αυτά εκμεταλλεύθηκε ο Αρον Γιόχανσον που «άδειασε» τον Φυτανίδη και πλάσαρε υποδειγματικά τον Σηφάκη πετυχαίνοντας το 0-2 στο 74΄.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μείωσε με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα Εστέμπαν. Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να έχει σημειώσει και δεύτερο τέρμα, αν δεν έχαναν μεγάλες ευκαιρίες οι Μπρίτο (82΄), Καραμάνος (85΄) στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα ο Γκούντμουντσον στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Νταβίντ Μπορμπαλάν (Ισπανία)
Κίτρινες: Φυτανίδης, Γιαννούλης – Φιρεγκέβερ, Εστέμπαν, Οφερτοομ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (70΄ Μπρίτο), Μπάλλας (84΄ Καραμάνος), Καραγκούνης (61΄ Ναπολεόνι), Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.

ΑΛΚΜΑΑΡ (Γκέρτγιαν Φερμπέικ): Εστέμπαν, Φιεργκέβερ, Γκουβελέουβ, Βάιτενς, Μ. Γιόχανσον, Ελμ (71΄ Οφερτοομ), Χένρικσεν, Γκούντελι, Μπέερενς (86΄ Μάρτενς), Γκούτνμουντσον, Α. Γιόχανσον (+90 Χάους).


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024