Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Να κάνουμε το παιχνίδι μας», λένε Στέφενς και Σάλπι

«Να κάνουμε το παιχνίδι μας», λένε Στέφενς και Σάλπι

Την άποψη ότι εάν ΠΑΟΚ καταφέρει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι της Πέμπτης (20:00) με τη Μακάμπι Χάιφα στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του Europa League, τότε θα πάρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός, δεν έκρυψε και την πεποίθηση πως ο «Δικέφαλος» έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ως μεγάλο βήμα πρόκρισης χαρακτήρισε ενδεχόμενη νίκη επί της Μακάμπι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας για την Τούμπα που θα έχει και πάλι κόσμο, για την κούραση, αλλά και για τις αντιδράσεις του κόσμου...

Την άποψη ότι εάν ΠΑΟΚ καταφέρει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι της Πέμπτης (20:00) με τη Μακάμπι Χάιφα στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του Europa League, τότε θα πάρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός, δεν έκρυψε και την πεποίθηση πως ο «Δικέφαλος» έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, λέγοντας «είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι παίκτες μου όλοι είναι υγιείς και έχω πολλές επιλογές. Είμαι επίσης ικανοποιημένος που η ομάδα καθημερινά μεγαλώνει. Έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να προσπαθήσουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο», ανέφερε.

Για τα πιο επικίνδυνα στοιχεία της Μακάμπι Χάιφα, τόνισε: «Πρόκειται για μία πολύ καλά τεχνικά καταρτισμένη ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θέλω να δω πώς θα παίξουμε απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Ελπίζω να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Πρέπει να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο και να δουν όλοι τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε».

Σε ερώτηση για τον Έργκους Κάτσε και το αν υπολογίζεται, απάντησε: «Δεν είναι πρόβλημα της ομάδας, αλλά και του ίδιου του παιδιού για το πότε θα παίξει. Εγώ πρέπει να αποφασίσω πότε θα παίξει. Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στιγμή και αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα».

Για την παρουσία του κόσμου στην Τούμπα μετά από μία σειρά ευρωπαϊκών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, τόνισε: «Ελπίζω ότι με την παρουσία του κόσμου θα έχουμε καλύτερη απόδοση και οι φίλαθλοί μας να το απολαύσουν. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους».

Αναφορικά με την απόδοση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, που κρίθηκε από τα ΜΜΕ ως μία από τις καλύτερες της ομάδας φέτος, δεν συμφώνησε: «Έχω μιλήσει με τους παίκτες και τους είπα ποια πράγματα δεν μου άρεσαν, παρότι γράφτηκε στον Τύπο ότι κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Έχουμε ακόμη πολλά σκαλοπάτια να ανέβουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και μπορούμε».

Για την αμυντική λειτουργία και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στα ματς του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Όταν προσπαθείς να παίξεις όπως εμείς, θα δεχτείς ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Σημασία έχει να εκμεταλλευτείς εσύ τις δικές σου και να πετύχεις ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο».

Μιλώντας για τους πολλούς παίκτες της ομάδας του που θα παίξουν μπαράζ για το Μουντιάλ, είπε: «Χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση για αυτούς τους παίκτες. Ελπίζω να παίζουν καλά και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει να είναι χαρούμενοι όσοι παίξουν σε αυτό το ματς. Για μένα το Ελλάδα-Ρουμανία είναι 50-50. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι».

Ερωτηθείς για το ελληνικό πρωτάθλημα, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με τρεις βαθμούς. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε και πρέπει να μάθουμε από αυτό. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ένα καλό επίπεδο. Βλέπουμε και τις άλλες ομάδες ότι παλεύουν για όσες πιθανότητες τους αναλογούν».

Σαλπιγγίδης: «Να κάνουμε το βήμα πρόκρισης»

Ως μεγάλο βήμα πρόκρισης χαρακτηρίζει ενδεχόμενη νίκη επί της Μακάμπι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας για την Τούμπα που θα έχει και πάλι κόσμο, για την κούραση, καθώς και για τις αντιδράσεις του κόσμου.

Για τον αγώνα με την Μακάμπι: «Μιλώντας ρεαλιστικά θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Αλλά θα υπάρχουν άλλα τρία ματς. Εμείς θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο πιο πολλούς πόντους μπορούμε και αν γίνεται να πάρουμε και την πρώτη θέση. Δεν τελειώνει τίποτα, θέλει συγκέντρωση».

Για τον παράγοντα κούραση:
«Είναι η δουλειά μας, πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Από εκεί και πέρα ο προπονητής αποφασίζει ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι. Σαν ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, πρέπει να βλέπουμε μόνο τα παιχνίδια».

Για την προϊστορία του ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδες από το Ισραήλ: «Θεωρώ ότι η προιστορία δεν μαρτυράει κάτι, είναι απλώς στατιστική. Δεν προεξοφλεί επιτυχία. Η Μακάμπι μπορεί να κάνει την ζημιά. Εμείς πρέπει να παίξουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας, αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα φτάσουμε στη νίκη».

Για την παρουσία του κόσμου μετά από καιρό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Ο καθένας θα ήθελε να είναι στο γήπεδο. Ο κόσμος και εμείς στεναχωρεθήκαμε, κι ευχόμαστε το περσινό να ήταν το τελευταίο μελανό σημάδι. Είναι σημαντικό για εμάς να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο».

Για το αν η απόδοσή του κάποιες φορές επηρεάζεται από τις αντιδράσεις του κόσμου: «Είμαι κι εγώ άνθρωπος, δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Έχω μάθει να ζω με αυτό, εγώ θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Η παρουσία μου στο γήπεδο δεν εξαρτάται από μία μερίδα κόσμου. Στη ζωή δεν γίνεται να είμαστε αρεστοί σε όλο τον κόσμο».

Για τους πολλούς αγώνες: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στο μοτίβο των πολλών αγώνων. Προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε ανάλογα με τον αγώνα. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, ειδικά σε μία ομάδα όπως εμείς που έχουμε πλούσιο ρόστερ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024