Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ της ανατροπής και της... κορυφής με 3-2 επί της Μακάμπι Χάιφα

ΠΑΟΚ της ανατροπής και της… κορυφής με 3-2 επί της Μακάμπι Χάιφα

Με μεγάλη ανατροπή συνδύασε ο ΠΑΟΚ το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του, μετά από περίπου 15 μήνες, λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί από την UEFA. Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Μακάμπι Χάιφα (13' Εντλόβου, 21' Γκολάσα), η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Europa League. Ο Μιγκέλ Βίτορ στο 35' μείωσε σε 1-2, στο 39' ο Νίνης ισοφάρισε και στο 66' ο Σαλπιγγίδης χάρισε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. Παραλίγο, «μοιραίος» παίκτης των «ασπρόμαυρων» ο Μίροσλαβ Στοχ που νικήθηκε από τον Ισραηλινό γκολκίπερ, Σαράνοφ, σε δύο πέναλτι.

Με μεγάλη ανατροπή συνδύασε ο ΠΑΟΚ το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του, μετά από περίπου 15 μήνες, λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί από την UEFA. Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Μακάμπι Χάιφα (13′ Εντλόβου, 21′ Γκολάσα), η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Europa League. Ο Μιγκέλ Βίτορ στο 35′ μείωσε σε 1-2, στο 39′ ο Νίνης ισοφάρισε και στο 66′ ο Σαλπιγγίδης χάρισε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. Παραλίγο, «μοιραίος» παίκτης των «ασπρόμαυρων» ο Μίροσλαβ Στοχ που νικήθηκε από τον Ισραηλινό γκολκίπερ, Σαράνοφ, σε δύο πέναλτι!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όπου ο ΠΑΟΚ μπήκε ορμητικά στο γήπεδο, η Μακάμπι πήρε προβάδισμα στο 13’ με γκολ που σημείωσε ο Εντλόβου που αξιοποίησε λάθος του Κατσουράνη και κεραυνοβόλησε τον Χακόμπο ανοίγοντας το σκορ.Η ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτό το γκολ. Στο 21’ ο Γκολάσα, με δυνατό σουτ, παραβίασε την εστία του εμβρόντητου Χακόμπο, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και παγώνοντας ακόμα περισσότερο την κερκίδα της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν ήταν διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα και ξεκίνησε αντεπίθεση διαρκείας που είχε αποτέλεσμα και θα μπορούσε να είχε θεαματικότερη εξέλιξη ως την λήξη του ημιχρόνου αν ο Στοχ, δεν δημιουργούσε από μόνος του ένα ιδιότυπο μοναδικό αρνητικό ρεκόρ με την απώλεια δυο πέναλτι μέσα σε διάστημα πέντε μόλις λεπτών (38΄- 43’).

Στο 35’ ο Λίνο θα εκτελέσει φάουλ και ο Πορτογάλος Μιγκέλ Βίτορ με κεφαλιά μειώνει σε 1-2, για να γίνει σύντομα στο 39’ το 2-2 με πολύ ωραία κεφαλιά του Σωτήρη Νίνη και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Στόχ δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο από τα 11 βήματα σπαταλώντας το πρώτο πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε. Η απόκρουση του γκολκίπερ Σαρόνοφ,ολοκληρώθηκε με σουτ του Νίνη στο δοκάρι, στην εξέλιξη του χαμένου πέναλτι από τον Στοχ.

Όμως η μοίρα επεφύλαξε ακόμα πιο άσχημο παιχνίδι στον ΠΑΟΚ και τον Σλοβάκο επιθετικό του όταν αυτός στο 43’ πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και δεν κατάφερε ούτε αυτή την φορά να νικήσει τον Σαρόνοφ, βυθίζοντας το κοινό της Τούμπας σε μαύρη θλίψη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, αφού οι δυο ομάδες ήταν σαφώς καταπονημένες από τον εξαντλητικό ρυθμό του πρώτου μέρους, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πρόθυμος να αφήσει έτσι την ευκαιρία της μεγάλης ανατροπής.

Ετσι στο 66’ από φάση που ξεκινάει ο Στοχ, και με ενδιάμεση σέντρα του Λίνο, ο Σαλπιγγίδης σημειώνει το 3-2, με γωνιακό πλάγιο σουτ, που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Σαρόνοφ, ο «σωτήρας» της Μακάμπι κατά το πρώτο ημίχρονο.

Η Τούμπα είχε ξαναπάρει την γνώριμη πανηγυρική της όψη και ο ΠΑΟΚ βάδιζε ολοταχώς για σκορ πρόκρισης με μια επική ανατροπή, όμοια της οποίας είχε χρόνια να κάνει.

Ο Δικέφαλος της «Θεσσαλονίκης» που εμφάνισε μεγάλο πάθος και ακατάβλητο πείσμα στην χθεσινή αγωνιστική παρουσία του, είχε αρκετά και όχι ασήμαντα αμυντικά λάθη αλλά ταυτόχρονα έδειξε πλούσια επιθετικά χαρίσματα, αυτά που τον ώθησαν άλλωστε και στην μεγάλη ανατροπή.

Διαιτητής: Φερνάντο Τεξέϊρα (Ισπανία)

Κίτρινες: Κίτσιου, Εζρά – Τσότσαλιτς.

ΠΑΟΚ (Τον Λοκοφ): Χακόμπο – Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ – Τζιόλης, Λάζαρ – Νίνης (60’ Λούκας), Στοχ (87’ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (78’ Βούκιτς) – Αθανασιάδης

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ (Αρίκ Μπεναντό): Σαρόνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73’ Αζουλάϊ), Πιλιάφσκι, Μπόκολι, Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (67’ Κατά), Εζρά, Εντλόβου (46’ Αμποχατζίρα), Ράγιος.




Η βαθμολογία του 12ου ομίλου
Ομάδα Γκολ Βαθμοί

ΠΑΟΚ 6-4 7
Άλκμααρ 3-2 5
Σαχτέρ 4-5 2
Μακάμπι 4-6 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024