Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ πάει Χ-αλαρά στους «32» παρά το 0-0 στη Χάιφα

Ο ΠΑΟΚ πάει Χ-αλαρά στους «32» παρά το 0-0 στη Χάιφα

Την πρόκρισή του στους «32» του Europa League εξασφάλισε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, δύο...στροφές πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Ο «δικέφαλος» του Βορρά αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, έφτασε τους 8 βαθμούς στο 12ο όμιλο μετά από 4 αγωνιστικές, παραμένει αήττητος και θέλει άλλον ένα στα εναπομείναντα δύο ματς (με Σαχτάρ Καραγκάντι εκτός και Άλκμααρ εντός) για να περάσει και μαθηματικά.

Την πρόκρισή του στους «32» του Europa League εξασφάλισε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, δύο…στροφές πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Ο «δικέφαλος» του Βορρά αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, έφτασε τους 8 βαθμούς στο 12ο όμιλο μετά από 4 αγωνιστικές, παραμένει αήττητος και θέλει άλλον ένα στα εναπομείναντα δύο ματς (με Σαχτάρ Καραγκάντι εκτός και Άλκμααρ εντός) για να περάσει και μαθηματικά.

Κακό, με λάθη και από τις δύο πλευρές, το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η Μακάμπι είχε, κατά βάση, την κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να φανεί απειλητική μπροστά στην εστία του Χακόμπο, με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται αποτελεσματικά, αλλά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά να μη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Για πρώτη φορά έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά ο «Δικέφαλος» στο 35’, με προσπάθεια του Τζιόλη και έχασε μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθεί λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το ημίχρονο. Στο 45’ , με ιδανική αντεπίθεση, ο Νίνης τροφοδότησε όμορφα τον Στοχ, το πλασέ του οποίου όμως εξουδετέρωσε ο Σαράνοφ.

Με την Μακάμπι να πιέζει απειλητικά και τον ΠΑΟΚ αποσυντονισμένο, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Γεγονός που έφερε σε θέση βολής τους Ισραηλινούς στο 56’. Με αντεπίθεση, ο Αμπουχατζίρα βρέθηκε απέναντι στον Χακόμπο, με τον Ισπανό να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης να μπλοκάρει.

Λίγο αργότερα ο Στέφενς επέλεξε να ρίξει στη μάχη τον Σαλπιγγίδη (αντί του Νίνη), κίνηση που έφερε στιγμιαία σε εγρήγορση τον ΠΑΟΚ (μακρινό σουτ στο 64’ του Στοχ αιφνιδίασε τον Σαράνοφ), οι γηπεδούχοι, ωστόσο, «απάντησαν» άμεσα με δοκάρι στο 67’ με σουτ, έξω από την περιοχή, του Εζρά. Το εικοσάλεπτο ως το φινάλε στερήθηκε… συγκινήσεων, με το παιχνίδι μοιραία να ολοκληρώνεται δίχως γκολ.

* Θεατής της αναμέτρησης, μαζί με τη σύζυγό του, ήταν ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου», Ιβάν Σαββίδης

* Είκοσι περίπου υποστηρικτές του ΠΑΟΚ παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ταξίδεψαν στο Ισραήλ από τη Γερμανία

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Εζρά, Αμπρουκάτ, Γκοζλάν – Κατσικάς, Λίνο

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Αριέλ Μπενάντο): Σαράνοφ, Φαλάς, Ταβάτα, Κεϊνάν, Μεσουμάρ, Αμπρουκάτ, Μπόκολι, Εζρά, Βερέντ (58’ Ράγιος), Εντλόβου (79’ Ράιγαν), Γκοζλάν (46’ Αμπουχατζίρα).

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (62’ Σαλπιγγίδης), Στοχ (68’ Ολίσε), Λούκας (89’ Λίνο), Αθανασιάδης.

Βαθμολογία Αγ. Τερμ. Β.
1. ΠΑΟΚ 4 6-4 8
2. Άλκμααρ 4 4-2 8
3. Σαχτέρ Καραγκάντι 4 4-5 2
4. Μακάμπι Χάιφα 4 4-6 2

5η αγωνιστική (28/11)
Σαχτέρ Καραγκάντι-ΠΑΟΚ
Αλκμάαρ-Μακάμπι Χάιφα

6η αγωνιστική (12/12)
ΠΑΟΚ-Αλκμάαρ
Μακάμπι Χάιφα-Σαχτέρ Καραγκάντι


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024