Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβάδισμα για τη Σεβίλη, όλα ανοιχτά στο Μπενφίκα - «Γιούβε»

Προβάδισμα για τη Σεβίλη, όλα ανοιχτά στο Μπενφίκα – «Γιούβε»

Η Μπενφίκα νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους στη Λισαβόνα κι έτσι η πρόκριση στον τελικό του Europa League παραμένει ανοιχτή υπόθεση. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί επόμενη Πέμπτη στο Τορίνο, στο "Στάδιο" της "Γιούβε", στο ίδιο γήπεδο που θα φιλοξενήσει και τον τελικό της 14ης Μαϊου. Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό απέκτησε η Σεβίλη, που θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια για να υπερασπιστεί το «ξεκάθαρο» αποψινό 2-0 απέναντι στις «νυχτερίδες».

Η Μπενφίκα νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους στη Λισαβόνα κι έτσι η πρόκριση στον τελικό του Europa League παραμένει ανοιχτή υπόθεση. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί επόμενη Πέμπτη στο Τορίνο, στο «Στάδιο» της «Γιούβε», στο ίδιο γήπεδο που θα φιλοξενήσει και τον τελικό της 14ης Μαϊου.

Μόλις στο 2ο λεπτό από κόρνερ του Μιραλέμ Σουλεϊμάνι, ο Γκαράι έπιασε την τέλεια κεφαλιά που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Μπουφόν. Οι «Αετοί» άνοιξαν νωρίς το σκορ, σε κλίμα ενθουασιαμό από 55.000 φίλους τους.

Η Γιουβέντους άργησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά σταδιακά πήρε τον έλεγχο και άρχισε να γίνεται απειλητική από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και για το υπόλοιπο του αγώνα. Στο 55΄ ο Αρτούρ πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στην κεφαλιά του Πογκμπά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 73΄ όταν ο Κάρλος Τέβες ισοφάρισε.

Μετά από πάσα του Ασαμόα, ο Αργεντινός «άδειασε» τον Λουϊζάο και σκόραρε για να πανηγυρίσει μετά από πέντε χρόνια (!) ένα γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η «Γηραιά Κυρία» έδειχνε πως θα κρατούσε άνετα την ισοπαλία, όμως στο 84΄ με ένα υπέροχο γκολ οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη.

Οι δύο «χρυσές αλλαγές» του Ζεσούς, Λίμα και Καβαλέιρο, «έκρυψαν» τη μπάλα και ο Λίμα με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Αντρέ Γκόμες, Αρτούρ, Αντρέ Αλμέιδα – Πογκμπά

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Λουϊζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Αντρέ Γκόμες (82΄ Καβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (60΄ Αντρέ Αλμέιδα), Πέρες, Καρντόσο (62΄ Λίμα), Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς

ΑΛΚΜΑΑΡ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Ασαμόα, Βούτσινιτς (65΄ Τζοβίνκο), Τέβες (82΄ Οσβάλντο)


Σεβίλη-Βαλένθια 2-0

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό απέκτησε η Σεβίλη, που θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια για να υπερασπιστεί το «ξεκάθαρο» αποψινό 2-0 απέναντι στις «νυχτερίδες».

Η ομάδα της Ανδαλουσίας τελείωσε τον ημιτελικό με τους συμπατριώτες της από το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας το 1-0 με τον Μπία στο 33΄, από ολοφάνερη θέση οφ σάιντ του σκόρερ πάντως και φτάνοντας στο δεύτερο και ενδεχομένως καθοριστικό γκολ με τον Μπάκα τρία λεπτά αργότερα.

Η Βαλένθια από την πλευρά της προσπάθησε στην επανάληψη, πίεσε προς το τέλος της αναμέτρησης αλλά ο Μπέτο ήταν «Κέρβερος», ταυτόχρονα όμως και τυχερός καθώς η κεφαλιά του Βάργκας στο 88ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Μαρίν – Αλκάθερ, Ματιέ

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Φάτσιο, Ναβάρο, Φιγκέιρας, Καρίσο, Παρέχα, Μπία, Ράκιτιτς, Βιτόλο (90΄ Ιμπόρα), Μπάκα (73΄ Γκαμέιρο), Ρέγες (59΄ Μαρίν)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Γκουαΐτα, Περέιρα, Ματιέ, Φεγκουλί (74΄ Ζόνας), Μπερνάτ (46΄ Γκάγια), Φουέγο, Παρέχο, Καντάμπρια (57΄ Πιάτι), Κεϊτά, Αλκάθερ, Βάργκας


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 24 Απριλίου
Σεβίλη (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 2-0
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 2-1

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την προσεχή Πέμπτη (1/5)

Δείτε την ενημέρωση από το twitter της UEFA…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024