Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπενφίκα - Σεβίλη ο τελικός του Europa League στο Τορίνο

Μπενφίκα – Σεβίλη ο τελικός του Europa League στο Τορίνο

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Μπενφίκα θα είναι παρούσα στον τελικό του Europa League. Η ομάδα της Λισαβόνας, μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Γιουβέντους στο «Ντα Λους», κατάφερε στη ρεβάνς να μην χάσει στο Τορίνο (0-0) και έτσι θα έχει την ευκαιρία στο ίδιο γήπεδο στις 14 Μαΐου απέναντι στη Σεβίλη να πάρει αυτό που η τύχη της... στέρησε πέρυσι στο «Αμστερνταμ Αρένα» όταν ηττήθηκε στο τέλος από την Τσέλσι. Η Σεβίλη από την πλευρά της, αν και βρέθηκε να χάνει 3-0 στο «Μεστάγια» (είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς), κατάφερε να πετύχει το γκολ πρόκρισης (3-1) στο 94'... δαγκώνοντας τις «νυχτερίδες» με τη λήξη του αγώνα.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Μπενφίκα θα είναι παρούσα στον τελικό του Europa League. Η ομάδα της Λισαβόνας, μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Γιουβέντους στο «Ντα Λους», κατάφερε στη ρεβάνς να μην χάσει στο Τορίνο (0-0) και έτσι θα έχει την ευκαιρία στο ίδιο γήπεδο στις 14 Μαΐου απέναντι στη Σεβίλη να πάρει αυτό που η τύχη της… στέρησε πέρυσι στο «Αμστερνταμ Αρένα» όταν ηττήθηκε στο τέλος από την Τσέλσι.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, ιδιαίτερα στα πρώτα 30 λεπτά. Η Γιουβέντους, πάντως, θα μπορούσε να είχε προγηθεί στην εκπνοή του 45λεπτου, όταν μετά την κεφαλιά του Βιντάλ η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Λουϊζάο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή διατηρώντας τη Μπενφίκα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Μπενφίκα κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της 2-1, αλλά στο 67ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Πέρες μέσα σε επτά λεπτά (στο 61΄ είδε την κίτρινη κάρτα και μετά την κόκκινη). Ο Οσβάλντο σκόραρε στο 81΄, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφράιντ ο Πογκμπά και σωστά το γκολ δε μέτρησε.

Στο 88΄ έγινε γενική σύρραξη στους πάγκους των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, ο Βούτσινιτς για λογαριασμό της Γιουβέντους που βρισκόταν στον πάγκο και ο Μάρκοβιτς για τη Μπενφίκα, που είχε γίνει αλλαγή λίγο νωρίτερα.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία).

Κίτρινες: Ασαμόα – Ροντρίγκο, Πέρες, Ομπλακ

Κόκκινες: Βούτσινιτς (στον πάγκο) – Μάρκοβιτς (89΄), Πέρες (67΄)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Α.Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73΄ Τζιοβίνκο), Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ (79΄ Μαρκίσιο), Τέβες, Γιορέντε (78΄ Οσβάλντο).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Α.Ζόρζε):
Ομπλακ, Λουϊζάο, Μάχι Περέιρα, Σιγκουέιρα, Γκαράι, Αμορίμ, Γκαϊτάν (76΄ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο (69΄ Αντρέ Αλμέιδα), Μάρκοβιτς (86΄ Σουλεϊμάνι).

Πρόκριση για τη Σεβίλη στο 94′

Μετά από αγώνα θρίλερ, η Σεβίλη κατάφερε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να «παγώσει» το «Μεστάγια» και να προκριθεί στον τελικό του Europa League.

Μέχρι το 94′ η Βαλένθια κρατούσε το εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα στο «Γιουβέντους Αρένα», καθώς είχε προγηθεί με 3-0, αλλά ο Μπιά ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος και στις καθυστερήσεις έκανε το 3-1, το οποίο μετά το νικηφόρο 2-0 του πρώτου ημιτελικού στην Ανδαλουσία έστειλε την ομάδα του Ουνάι Έμερι στον τελικό του Τορίνου.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 14΄ με το καταπληκτικό γκολ του Φεγκουλί, ενώ στο 26΄ μετά την κεφαλιά του Ζόνας η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στη συνέχεια στο Μπέτο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 2-0.

Με σωστή τακτική στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με το κοντινό σουτ του Ματιέ στο 70΄, με τους Ανδαλουσιάνους σε τραγική βραδιά να μη μπορούν να αντιδράσουν. Τελικά ο Μπιά ήταν αυτός που είχε την τελευταία κουβέντα στο ματς και στο 94΄ έστειλε τη Σεβίλη στον τελικό.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Ντιέγκο Άλβες, Μπερνάτ, Φεγκουλί – Καρίσο

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Ντιέγκο Αλβες, Περέιρα, Ματιέ, Ρικάρντο Κόστα, Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο (79΄ Φουέγκο), Κεϊτά, Πιάτι (62΄ Καρτάμπια), Ζόνας (85΄ Μπαραγκαν), Βάργκας

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Φάτσιο, Ναβάρο (71΄ Μορένο), Καρίσο, Παρέχα, Μπια, Κόκε, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα (66΄ Γκαμέιρο), Ρέγες (79΄ Μαρίν).




Στους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Βαλένθια (Ισπανία) – Σεβίλη (Ισπανία) 3-1 (0-2)

Γιουβέντους (Ιταλία) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-0 (1-2)

* Στην παρένθεση τα σκορ των πρώτων ημιτελικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024