Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη και... δραματική πρόκριση για τον Αστέρα

Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη και… δραματική πρόκριση για τον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης αυτή τη φορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη... Με «παρακαταθήκη» την ισοπαλία στο Ούλου (1-1) από τον πρώτο αγώνα με τη Ροβανιέμι επιβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στους Φινλανδούς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με 4-2 (12΄ Κουρμπέλης, 45΄+, 73΄ Ντε Μπλάσις, 81΄ Μπακασέτας - 53΄ Μακιτάλο, 62΄ Λαντεμάκι) και εκτός της πρόκρισης στο 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου τον περιμένει η γερμανική Μάιντς (του Στέφανου Καπίνο), σημείωσε επίσης την «παρθενική» νίκη του στην Ευρώπη (έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις).

Ο Αστέρας Τρίπολης αυτή τη φορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη… Με «παρακαταθήκη» την ισοπαλία στο Ούλου (1-1) από τον πρώτο αγώνα με τη Ροβανιέμι επιβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στους Φινλανδούς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με 4-2 (12΄ Κουρμπέλης, 45΄+, 73΄ Ντε Μπλάσις, 81΄ Μπακασέτας – 53΄ Μακιτάλο, 62΄ Λαντεμάκι) και εκτός της πρόκρισης στο 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου τον περιμένει η γερμανική Μάιντς (του Στέφανου Καπίνο), σημείωσε επίσης την «παρθενική» νίκη του στην Ευρώπη (έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις).

Η αρκαδική ομάδα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς, χάρις στην έμπνευση του Κουρμπέλη που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σάλγκρεν και πλάσαρε με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, στο 12ο λεπτό. Η «τραγική» βραδιά του νεαρού και άπειρου Φινλανδού τερματοφύλακα ολοκληρώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν υπέπεσε σε πέναλτι επί του Μάσα και αποβλήθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντε Μπλάσις να «γράψει» το 2-0 από τα 11 μέτρα.

Η κατάσταση φαινόταν απολύτως ελεγχόμενη, καθώς το καθαρό προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων συνηγορούσαν σε ένα εύκολο και ήσυχο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48΄ ο Ουσέρο «σημάδεψε» από κοντά το δοκάρι, στο 51΄ ο Ντε Μπλάσις αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Φόρσμαν αλλά στη συνέχεια η Ροβανιέμι θύμησε στον υπερόπτη Αστέρα ότι άλλο Ευρώπη κι άλλο Σούπερ Λίγκα.

Με πολύ κουράγιο το σκανδιναβικό συγκρότημα, όχι μόνο δεν παράτησε το παιχνίδι στη μοίρα του αλλά διεκδίκησε τις πιθανότητές του και ανταμείφθηκε με δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο (!), απέναντι σε έναν αντίπαλο που νόμιζε ότι δεν χρειαζόταν να κουραστεί άλλο. Στο 53΄ Σανκαρέ και Παντελιάδης έμειναν να… κοιτάζουν τον Μακιτάλο που με προβολή μείωσε, ενώ στο 62΄ και σε κάκιστη έξοδο του Μπαντή ο Λαντεμάκι ισοφάρισε, με το δεύτερο γκολ του στις αναμετρήσεις με τον Αστέρα.

Η αναπάντεχη εξέλιξη ανάγκασε τους παίκτες του Βεργέτη να… τσιτωθούν, αφού χωρίς τρέξιμο και ιδρώτα ο αποκλεισμός φαινόταν δεδομένος. Ο Αστέρας πίεσε πολύ, προκαλώντας απορία γιατί δεν το έκανε και νωρίτερα. Οι καρποί αυτής της πίεσης δεν άργησαν να φανούν, αρχικά με ένα δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Μάσα στο 68΄, για να λυτρώσει τελικά την ομάδα του ο Ντε Μπλάσις, που σκόραρε το 3-2 με κεφαλιά στη σέντρα του Ρόλε, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μπακασέτας στο 81΄ από ασίστ του Μπαντιμπανγκά, υπογράφοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του στην Ευρώπη ύστερα από οκτώ αγώνες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βιτάλι Μέσκοφ (Ρωσία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 45΄+ Σάλγκρεν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουσέρο – Μαγιάβα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε, Κουρμπέλης (72΄ Μπακασέτας), Ντε Μπλάσις, Μάσα (75΄ Μουνάφο), Μπαράλες (69΄ Μπαντιμπανγκά).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (Γιούχα Μάλινεν): Σάλγκρεν, Λαντενμάκι, Μαγιάβα, Όμπιλορ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (45΄+ Φόρσμαν), Σάξμαν, Κόκο (71΄ Μπάτσου), Γκέι, Νιάσι (84΄ Λάχτινεν).


Η εξέλιξη του σκορ…

12′ ΓΚΟΛ 1-0: Σούτ του Κουρμπέλη έξω από την περιοχή της Ροβανιέμι, με τον πορτιέρο των Φινλανδών να είναι εκτός εστίας, η μπάλα στα δίχτυα και ο Αστέρας παίρνει νωρίς – νωρίς το προβάδισμα.

45′ ΓΚΟΛ (ΠΕΝ. ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ) 2-0: Ο Σάλγκρεν ανέτρεψε τον Μάσα μέσα στην περιοχή της Ροβανιέμι, ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον πορτιέρο των Φινλανδών και ο Ντε Μπλάσις με εύστοχη εκτέλεση, έγραψε το 2-0, ενώ ο Αστέρας θα παίξει και με παίκτη παραπάνω στο β’ ημίχρονο.

53′ ΓΚΟΛ 2-1: Δείγμα εφησυχασμού της ελληνικής άμυνας, το γκολ με το οποίο μείωσε η Ροβανιέμι, καθώς μετά από σέντρα, οι δύο επιθετικοί των Φινλανδών έπαιξαν… βόλεϊ μέσα στην μικρή περιοχή του Αστέρα, για να βρεθεί τετ-α-τετ ο Μακιτάλο και να πλασάρει τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπαντή.

62′ ΓΚΟΛ 2-2: Απίστευτη εξέλιξη στο παιχνίδι, με τον Αστέρα να χάνει τις ευκαιρίες και τη Ροβανιέμι των 10 παικτών να ισοφαρίζει! Μετά από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του Μπαντή, ο Λαχτενμάκι πήρε την κοντινή κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσια και την πρόκριση στην ομάδα του!

73′ ΓΚΟΛ 3-2: Σέντρα του Ρόλε από τα δεξιά, κεφαλιά του Ντε Μπλάσις στο δεύτερο δοκάρι και ο Αστέρας παίρνει ξανά το προβάδισμα και το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια του.

82′ ΓΚΟΛ 4-2: Ο Μπαντιμπαγκά έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακασέτας με κοντινή προβολή έγραψε το 4-2, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση για τον Αστέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024