Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γιορτή» στην Τρίπολη για το ευρωπαϊκό κοστούμι του Αστέρα!

«Γιορτή» στην Τρίπολη για το ευρωπαϊκό κοστούμι του Αστέρα!

Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του, παρά την ήττα με 1-3 (27΄ Μπαντάς, 64΄ πεν. Ζάχαβι, 75΄ Πρίτσα - 23΄ Γκοϊάν) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς υπερασπίστηκε το υπέρ του 2-0 από τον αγώνα της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του, παρά την ήττα με 1-3 (27΄ Μπαντάς, 64΄ πεν. Ζάχαβι, 75΄ Πρίτσα – 23΄ Γκοϊάν) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς υπερασπίστηκε το υπέρ του 2-0 από τον αγώνα της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Τρίπολης αρκετά επιθετική και τους Ρόλε (3΄), Μάσα (8΄) να έχουν δύο αξιόλογα σουτ που κατέληξαν άουτ. Η Μακάμπι από την πλευρά της απείλησε με τον Μπεν Μπασάτ στο 9΄ και το 11΄, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούσει το σουτ στην πρώτη περίπτωση και την κεφαλιά του Ισραηλινού να φεύγει άουτ στη δεύτερη.

Τελικώς οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του προωθημένου Γκοϊάν σε φάουλ του Ρόλε στο 23΄, αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν για πολύ την πρωτοπορία, αφού στο 27΄ ο Μπαντάς ισοφάρισε. Το γκολ όμως που είχαν σημειώσει οι παίκτες του Βεργέτη ήταν «χρυσή» παρακαταθήκη για τη συνέχεια, αφού η Μακάμπι θα έπρεπε πλέον να αναζητήσει τρία τέρματα για να προκριθεί.

Τελικά από αυτά βρήκε τα δύο, καθώς ο Αστέρας έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε… Στο 54΄ ο Παντελιάδης έκανε πέναλτι στον Μπαντάς και ο Ζάχαβι νίκησε από τα 11 μέτρα τον Θεοδωρόπουλο, ενώ ο τερματοφύλακας της ελληνικής ομάδας υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 75΄, όταν έδιωξε άσχημα την μπάλα και ο νεοεισελθών Πρίτσα «έγραψε» το 3-1 σε άδεια εστία.

Στο διάστημα που απέμεινε ως τη λήξη η άμυνα της πελοποννησιακής ομάδας γνώρισε πίεση αλλά άντεξε, με τον Πρίτσα να αστοχεί ελάχιστα στο 85΄ και τον Ζάχαβι να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 90΄, με τον Θεοδωρόπουλο να έχει βρει σωτήρια την μπάλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τίμπι – Ρόλε, Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ζόρντι Κρόιφ): Πάμπλο, Τίμπι, Μπεν Αρούζ, Γκαρσία, Αλμπερμάν, Ζάχαβι, Μίκα, Γένι, Ιγκιεμπόρ (62΄ Μπεν Χαΐμ), Μπεν Μπασάτ (72΄ Πρίτσα), Μπαντάς (85΄ Ράντι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (77΄ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (86΄ Φακούντο Πάρα), Μάσα (59΄ Τιε Μπι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024