Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αντιδράσεις προπονητών και παραγόντων ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα

Οι αντιδράσεις προπονητών και παραγόντων ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα

Άλλοι ήταν χαμογελαστοί, άλλοι σκεπτικοί και άλλοι… μουδιασμένοι, όμως, το σίγουρο είναι ότι οι προπονητές και οι παράγοντες των ελληνικών ομάδων, μετά την κλήρωση των ομίλων του Europa League, σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα στην ευρωπαϊκή πορεία των συλλόγων τους. Οι Γιάννης Αναστασίου, Τάκης Φύσσας, Αγγελος Αναστασιάδης, Ιάκωβος Αγγελίδης, Στάικος Βεργέτης και Γιώργος Μποροβήλος, μίλησαν για τους αντιπάλους των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα.

Άλλοι ήταν χαμογελαστοί, άλλοι σκεπτικοί και άλλοι… μουδιασμένοι, όμως, το σίγουρο είναι ότι οι προπονητές και οι παράγοντες των ελληνικών ομάδων, μετά την κλήρωση των ομίλων του Europa League, σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα στην ευρωπαϊκή πορεία των συλλόγων τους. Οι Γιάννης Αναστασίου, Τάκης Φύσσας, Αγγελος Αναστασιάδης, Ιάκωβος Αγγελίδης, Στάικος Βεργέτης και Γιώργος Μποροβήλος, μίλησαν για τους αντιπάλους των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα.

Αναστασίου: «Στο γήπεδο θα φανεί…»

Δύσκολες αντιπάλους χαρακτήρισε τις Αϊντχόφεν και Ντινάμο Μόσχας και επικίνδυνη την Εστορίλ, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης στο Μονακό. Παράλληλα, στήριξε τους παίκτες που διαθέτει ήδη ο Παναθηναϊκός, μετά από ερώτηση για πιθανές μεταγραφές, εξηγώντας πως «αν υπάρχει η προοπτική για κάτι καλο και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, τότε μπορεί να κινηθούμε».

Για τις αντιπάλους του ΠΑΟ είπε: «Η Αϊντχόφεν έχει πάρα πολύ καλή επιθετική γραμμή και είναι πολύ γρήγορη ομάδα. Αμυντικά δεν είναι τόσο σταθερή, όπως όλες άλλωστε οι ολλανδικές ομάδες. Θέλει μεγάλη προσοχή, έχουμε αρκετό καιρό να δούμε πράγματα και να δουλέψουμε. Στο γήπεδο θα φανεί αν… ήταν επιθυμητός αντίπαλος. Το σημαντικό είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. H Εστορίλ ως ομάδα της Πορτογαλίας είναι πάντα επικίνδυνη, δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Είναι μία σκληροτράχηλη αμυντικά ομάδα και θα την προσέξουμε. Η Ντινάμο Μόσχας είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος από το τέταρτο γκρουπ. Είναι σημαντικό και το πότε θα παίξουμε με τους Ρώσους».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πιθανότητες για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: «Γιατί υπάρχει αυτό το άγχος για τη μεταγραφική ενίσχυση; Υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά που έχουμε, έχουμε παίκτες σε όλες τις θέσεις, αν υπάρχει η προοπτική για κάτι καλό και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε μπορεί να κινηθούμε».

Φύσσας: «Μπορούμε την πρόκριση»

Πίστη στις δυνατότητες της ομάδας να προκριθεί στην επόμενη φάση, δήλωσε ο Τάκης Φύσσας από το Μονακό, όπου εκπροσώπησε τον ΠΑΟ στη διαδικασία της κλήρωσης. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «πρασίνων» εξήγησε πως οι αντίπαλοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε δύσκολοι, ούτε εύκολοι και εξέφρασε αισιοδοξία πως ο Παναθηναϊκός μπορεί ν’ ανταποκριθεί.

«Δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στην Ευρώπη, οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, οι scouts της ομάδας θ’ αναλύσουν τους αντιπάλους και έχουμε όλες τις δυνατότητες να κάνουμε καλά παιχνίδια και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση,» τόνισε αρχικά ο Φύσσας για να εστιάσει στη δυναμικότητα των αντιπάλων των «πρασίνων» στον 5ο όμιλο εν συνεχεία: «Καμιά ομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη, διότι τότε κινδυνεύεις ν’ αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα. Χαίρομαι που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες. Θα πάμε και στο Εστορίλ που είναι κοντά στην Λισσαβώνα, βεβαίως είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει από την περσινή σεζόν, ωστόσο δεν έχει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Σχετικά με την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «πρασίνων» εξήγησε: «Η επιστροφή του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους, αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη και θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Πρέπει να παίρνουμε βήμα-βήμα τους αγώνες και να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν πριν μερικά χρόνια».

Τέλος, σχετικά με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, ο Φύσσας επισήμανε: «Δεν φοβόμαστε την ομάδα σε αυτούς τους αγώνες, μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε. Η διαχείριση του ρόστερ και των αγώνων θα γίνει από τον προπονητή».

Αναστασιάδης: «Αυτά μας έδωσε η Παναγία…»

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης, μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης των ομίλων του Europa League.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά», τη Φιορεντίνα, την Γκινγκάμπ και τη Ντιναμό Μίνσκ, μένοντας στο ότι στο παιχνίδι με τη τελευταία θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι συνθήκες και η περίοδος που θα πραγματοποιηθεί. Ο έμπειρος προπονητής, παράλληλα, δήλωσε ότι ελπίζει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης να κάνει καλή πορεία, δίνοντας και ευχές στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη:

Για τη Φιορεντίνα: «Είναι μια ομάδα Ιταλική και έχοντας κάνει στην προετοιμασία δυο παιχνίδια με Ίντερ και Νάπολι, έχουμε μπει στο κλίμα πιστεύω.
Είναι μια ομάδα επιθετική, έχει ένα διαφορετικό στυλ από το ιταλικό και πρέπει να την δούμε περισσότερο για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα».

Για τη Γκινγκάμπ: «Μια ομάδα, η οποία δεν έχει εμπειρία, πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Είναι καλό πρωτάθλημα το γαλλικό, και πιστεύω πως είναι στις δυνατότητες τις δικές μας.»

Για τη Ντιναμό Μινσκ: «Δύσκολο ταξίδι, δύσκολη ομάδα. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση και το πότε παίζουμε μαζί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, θέλω να δω την περίοδο που είναι το παιχνίδι»

«Είμαι ικανοποιημένος από την κλήρωση και ελπίζω να κάνουμε μια καλή πορεία. Αυτά μας έδωσε η Παναγία, με αυτά θα παίξουμε. Καλή επιτυχία στις ελληνικές ομάδες».

Αγγελίδης: «Δουλεύουμε και για το μέλλον»

Τον στόχο του ΠΑΟΚ στο φετινό Europa League έθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, αμέσως μετά την κλήρωση στο Μονακό, όπου βρέθηκε εκπροσωπώντας τον «Δικέφαλο». Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ:

Για την πρώτη του παρουσία σε κλήρωση του ΠΑΟΚ: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια. Σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Θα δούμε…».

Για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ: «Εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Εμείς θα δουλέψουμε όπως κάνουμε πάντα. Η ομάδα δουλεύει σκληρά. Έχουμε στόχο να περάσουμε, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές και αν άλλαξε κάτι μετά την κλήρωση: «Έμειναν λίγες μέρες κι αυτό είναι κάτι που θα δούμε. Θα έχουμε αποτελέσματα σε 2-3 μέρες. Η κλήρωση δεν άλλαξε κάτι στον προγραμματισμό μας. Εμείς δουλεύουμε και για το μέλλον της ομάδας».

Βεργέτης: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

Να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στους ομίλους του Europa League, απέναντι σε Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν, είναι ο στόχος του Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τον Στάικο Βεργέτη. Ο τεχνικός των Αρκάδων υποσχέθηκε πως η ομάδα του θα παλέψει για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενώ σημείωσε πως ο κόσμος της ομάδας θα δει τρεις μεγάλες ομάδες στο γήπεδο.

«Θα παλέψουμε, θα το απολαύσουμε και θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Είναι πολύ μεγάλοι σύλλογοι, τόσο για τον κόσμο της Τρίπολης που θα δει αυτές τις ομάδες, όσο και για εμάς που θα παίξουμε σε τέτοια γήπεδα», δήλωσε αρχικά ο Βεργέτης και συμπλήρωσε: «Είναι ένα βουνό που πρέπει να ανεβούμε. Θα δούμε όλες τις ομάδες, θα τις αναλύσουμε και θα τις αντιμετωπίσουμε όσο πιο ανταγωνιστικά γίνεται».

Αναφορικά με την κλήρωση του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ο τεχνικός του Αστέρα τόνισε: «Όσον άφορα τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ήταν άτυχοι όσον άφορα το τέταρτο γκρουπ. Όμως είναι ομάδες που θα βασιστούν στην πολύ καλή έδρα τους και θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό».

Μποροβήλος: «Ιστορική μέρα για μας»

Ως τη μεγαλύτερη ημέρα στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε την κλήρωση του ομίλου του Europa League, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Μποροβήλος. Πάντως, μόνο ευχαριστημένος δεν ήταν από την κλήρωση, καθώς ο δρόμος τους δε θα είναι… στρωμένος με ροδοπέταλα:

«Είναι μεγάλη και ιστορική ημέρα για μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε αποτελέσματα.

Το έργο μας είναι δύσκολο. Η συμμετοχή μας είναι τιμητική απέναντι σε τόσο ιστορικά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αν και πρωτάρηδες πάντως δεν φοβόμαστε, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ό, τι βγει.

Έχουμε και το ντεζαβαντάζ ότι ξεκινήσαμε τα ματς στην Ευρώπη από τον Ιούλιο και υπάρχει κάποια κούραση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024