Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βεργέτης: «Το όνειρο έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες»

Βεργέτης: «Το όνειρο έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες»

Για το όνειρο που δεν ξεκίνησε τώρα αλλά εδώ και μήνες, μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Μπεσίκτας (20:00). Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε ότι η ομάδα του θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα ενώ τόνισε ότι σημασία έχει η αμυντική λειτουργία της.

Για το όνειρο που δεν ξεκίνησε τώρα αλλά εδώ και μήνες, μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Μπεσίκτας (20:00). Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε ότι η ομάδα του θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα ενώ τόνισε ότι σημασία έχει η αμυντική λειτουργία της.

«Το όνειρο δεν ξεκίνησε τώρα, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στους ομίλους του Europa League. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν ότι πρέπει να αντεπεξέλθουν. Σε τι βαθμό θα τα καταφέρουμε δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ο κόσμος να ξέρει πως θα προσπαθήσουμε και θα το παλέψουμε πάρα πολύ», είπε αρχικά ο Βεργέτης.

Για τα σχέδιά του για την αναμέτρηση: «Το πλάνο έχει αρχή και τέλος στην αμυντική συνοχή. Κοντά τις γραμμές και να εκμεταλλευτούμε τους όποιους χώρους βρούμε. Πρώτα όμως είναι η αμυντική λειτουργία».

Για το ταξίδι στην Πόλη: «Είναι ένα ξεχωριστό μέρος που εκπροσωπεί τον ελληνισμό, ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του. Περισσότερο αφορά εμάς τους Έλληνες παίκτες, προπονητές και διοίκηση, όχι τόσο τους ξένους. Επαγγελματίες του ποδοσφαίρου είμαστε, είναι μόνο ένας αγώνας, αλλά υπάρχει και αυτή η ιδιαιτερότητα».

Για το αν έχει εικόνα από την Μπεσίκτας: «Έχουμε πληρέστατη εικόνα, την έχουμε αναλύσει. Έχει φοβερή ποιότητα σε κάθε γραμμή».

Από την πλευρά του, ο Μπακασέτας που εκπροσωπούσε τους παίκτες της Τρίπολης, τόνισε πως το κίνητρο της ομάδας είναι ίδιο είτε αγωνίζεται στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη ενώ το η όλη συμμετοχή στους ομίλους τους Europa League είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Για τη γενιά των νέων παικτών: «Μετά την πρόκριση με την Μακάμπι έχουμε αντιληφθεί τι έχουμε καταφέρει τόσο καιρό. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, είναι δύσκολοι οι αγώνες, είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα, αλλά ο κάθε παίκτης είναι προετοιμασμένος για τα παιχνίδια που έρχονται.

»Εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια η ομάδα έχει βάλει πολύ καλές βάσεις. Κάθε χρόνο τα πάει και καλύτερα στο πρωτάθλημα και ήρθε και η συμμετοχή στο Κύπελλο και τώρα ήρθε και η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας, στους ομίλους του Europa League».

Για την προσπάθεια στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα θα μπαίνει για να παίρνει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το αν τέτοια ματς δίνουν παραπάνω κίνητρο: «Υπάρχει το κίνητρο, όμως όπως έχει πει ο προπονητής μας, κάθε ματς είναι ένα έξτρα κίνητρο, είτε παίζουμε με ομάδα Σούπερ Λίγκας, είτε με κάποια ευρωπαϊκή, έχουμε το ίδιο κίνητρο».

Μπίλιτς: «Κάθε φορά παίζουμε για να κερδίσουμε»

Δηλώσεις για τον επικείμενο αγώνα του Αστέρα με την Μπεσίκτας έκανε και ο τεχνικός της τουρκικής ομάδας, Σλάβεν Μπίλιτς λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Παίξαμε πολλά παιχνίδια για να φθάσουμε εδώ, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μεγάλη ημέρα για το σύλλογο και θέλουμε καλή αρχή. Δεν είναι νοκ άουτ ματς, έχουμε ομίλους ν΄ αντιμετωπίσουμε. Πρόκειται για έξι παιχνίδια και είναι κομβικό να κερδίσουμε όλα τα εντός για να κάνουμε σημαντική πορεία. Κουβέντα περί κινήτρου δεν μπορεί να γίνει. Κάθε φορά παίζουμε για να κερδίσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024