Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εμείς να κάνουμε τον αντίπαλο μικρό», είπε ο Αναστασιάδης

«Εμείς να κάνουμε τον αντίπαλο μικρό», είπε ο Αναστασιάδης

Σοβαρότητα, πειθαρχία, αλλά και ο… αγωνιστικός χώρος, θα είναι τα κλειδιά της νίκης στην πρώτη αναμέτρηση του Europa League, σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Αγγελο Αναστασιάδη, εν όψει της αναμέτρησης με τη Ντιναμό Μινσκ την Πέμπτη (22:05) στο γήπεδο της Τούμπας. Γλύκος: «Βρήκαμε τον ρυθμό μας...»

Σοβαρότητα, πειθαρχία, αλλά και ο… αγωνιστικός χώρος, θα είναι τα κλειδιά της νίκης στην πρώτη αναμέτρηση του Europa League, σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Αγγελο Αναστασιάδη, εν όψει της αναμέτρησης με τη Ντιναμό Μινσκ την Πέμπτη (22:05) στο γήπεδο της Τούμπας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια για να προκριθούμε. Καλή επιτυχία και στον Αστέρα και στον Παναθηναϊκό. Εμείς ξεκινάμε την πορεία μας στην Ευρώπη. Κάθε παιχνίδι που έρχεται πρέπει να το κοιτάζουμε όσο το δυνατόν πιο σοβαρά και ανάλογα να λειτουργούμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αύριο», είπε αρχικά ο προπονητής του «Δικεφάλου».

Για το γεγονός ότι η Ντιναμό Μινσκ είναι πιο μπροστά από τον ΠΑΟΚ: «Είναι μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή από τη μέση και μπροστά θα πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και σοβαροί και να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό αύριο».

Για την ετοιμότητα του Γκολάσα και του Παπαδόπουλου: «Ο Γκολάσα δεν είναι ακόμη έτοιμος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν βοηθάει και ο καιρός. Ο Παπαδόπουλος είναι σε καλύτερη μοίρα, κάνει προπονήσεις εδώ και καιρό είναι και έμπειρος παίκτης. Θα τον βρούμε τον δρόμο. Το σημαντικό είναι ότι και οι δύο είναι καλά».

Για το αν μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ το βήμα παραπάνω: «Το κομμάτι της Ευρώπης είναι πολύ σημαντικό για το πρεστίζ της ομάδας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ΄ ότι τις προηγούμενες χρονιές. Πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη. Όμως με προβληματίζει ο αγωνιστικός χώρος. Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο γιατί θα το χαλάσουμε. Σκέφτηκα να πάμε στην Μεσήμβρια να προπονηθούμε αλλά δεν γίνεται αυτό, γιατί θα υπάρχει ταλαιπωρία. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το αύριο, με το τώρα τι γίνεται. Εγώ έχω μία αρρώστια με το γήπεδο, θέλω να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Δε θέλω δικαιολογίες».

Για τον κόσμο:
«Εμείς τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας, αλίμονο αν δεν είναι μαζί μας. Είναι και το πρεστίζ. Πρέπει να ακολουθήσουν τις εντολές. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, εγώ καταλαβαίνω και την αγάπη και την τρέλα και τον ενθουσιασμό. Μπροστά στον ΠΑΟΚ πρέπει όλα αυτά να τα ξεπερνάμε. Για το καλό του πρέπει όλα αυτά να τα ξεπερνάμε».

Για το αν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει: «Δεν με προβληματίζει τίποτα. Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Δεν υπάρχουν μικροί αντίπαλοι. Τους κάνεις μικρούς εσύ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο».

Γλύκος: «Βρήκαμε τον ρυθμό μας…»

Από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτης Γλύκος, παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για το πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας στους ομίλους του Europa League, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και σε αρκετές ερωτήσεις.

«Είναι στόχος μας να βρισκόμαστε στην Ευρώπη και στους ομίλους. Το κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά. Τον καλύτερο εαυτό μας για να περάσουμε στην επόμενη φάση», είπε αρχικά ο διεθνής πορτιέρο.

Ποια τα δυνατά στοιχεία του αντιπάλου;
«Η προετοιμασία για τη Ντιναμό ξεκινάει από σήμερα και με κάποια βίντεο όπου θα δούμε τις αδυναμίες του. Περισσότερο πρέπει να πω ότι είναι στα δικά μας πόδια η εξέλιξη του αγώνα και όχι στον αντίπαλο».

Θεωρείς ότι η Τούμπα πρέπει να είναι η βάση για την πρόκριση;

«Ναι. Είναι το αβαντάζ που σου δίνει η έδρα. Και εκτός έδρας ότι πάρεις είναι θετικό. Για το ξεκίνημα θέλουμε μία νίκη και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα».

Είναι φαβορί του ομίλου η Φιορεντίνα και ο ΠΑΟΚ; Σας επηρεάζει αυτό;
«Αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Η Φιορεντίνα έχει ιστορία και μεγάλο όνομα. Και εμείς το ίδιο. Δεν υποτιμώ τις άλλες ομάδες. Θα φανούν όλα μέσα στο γήπεδο».

Πως είναι να παίζεις στο ίδιο γήπεδο Σάββατο-Πέμπτη και την μια να είναι άδειο και την άλλη σχεδόν γεμάτο;
«Είναι περίεργο και εμείς ξέρουμε την Τούμπα σχεδόν πάντα γεμάτη. Είμαστε επαγγελματίες και κοιτάμε την δουλειά μας. Ο Κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο. Χαιρόμαστε που θα είναι και πάλι κοντά μας».

Τι άλλαξε στα τρία τελευταία ματς και ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες με 11-0 γκολ;
«Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο. Βρήκαμε τον ρυθμό μας μετά τις αλλαγές που έγιναν. Παιχνίδι με το παιχνίδι βγαίνει η δουλειά μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024