Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρω... ΠΑΟΚ με ρεκόρ από Κλάους κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ

Ευρω… ΠΑΟΚ με ρεκόρ από Κλάους κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ

Ονειρεμένο ξεκίνημα στον 11ο όμιλο του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ. Με χατ-τρικ του Στέφανου Αθανασιάδη (11', 16', 28') ο «δικέφαλος» του Βορρά «διέλυσε» με 6-1 τη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα (ισοφάρισε την πιο ευρεία ευρωπαϊκή του νίκη) και αποθεώθηκε από τον κόσμο του. Το σκορ άνοιξε στο 4' με το αυτογκόλ του Νίκολιτς, ενώ στο 50' ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, όπως και το πρώτο του τέρμα σε ευρωπαϊκό ματς πέτυχε ο Τζανδάρης στο 90'. Από το 64' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίμοβιτς, παρ' όλα αυτά πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 80' με το Νίκολιτς.

Ονειρεμένο ξεκίνημα στον 11ο όμιλο του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ. Με χατ-τρικ του Στέφανου Αθανασιάδη (11′, 16′, 28′) ο «δικέφαλος» του Βορρά «διέλυσε» με 6-1 τη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα (ισοφάρισε την πιο ευρεία ευρωπαϊκή του νίκη) και αποθεώθηκε από τον κόσμο του.

Το σκορ άνοιξε στο 4′ με το αυτογκόλ του Νίκολιτς, ενώ στο 50′ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, όπως και το πρώτο του τέρμα σε ευρωπαϊκό ματς πέτυχε ο Τζανδάρης στο 90′. Από το 64′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίμοβιτς, παρ’ όλα αυτά πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 80′ με το Νίκολιτς.

Ευκολότερα από ό,τι αναμένονταν «καθάρισε» ο ΠΑΟΚ την Ντιναμό Μινσκ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αφού από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας έδειξε τις διαθέσεις του και ήδη στο 18′ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0!.

Η αρχή έγινε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα μόλις στο 4′, όταν ο Νίκολις υπό την πίεση του Τζιόλη έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αιφνιδιάζοντας πλήρως το Γκούτορ, που δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 11′ από τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων μετά από σέντρα του Ρατς, ο Αθανασιάδης κέρδισε την μπάλα προ του Μπανγκουρά και με προβολή «άνοιξε λογαριασμό». Ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-0 με κεφαλιά από σέντρα του Ρατς στο 16′ ενώ ο φρενήρης ρυθμός του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τις χτυπητές αδυναμίες της Ντιναμό συνεχίζονταν.

Στο 28′ ο «δικέφαλος» του Βορρά αύξησε περισσότερο το δείκτη του σκορ και πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Σέντρα του Ρατς από αριστερά, ασθενής απόκρουση του Γκούτορ και ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε το 4-0, συμπληρώνοντας το χατ τρικ σε διάστημα μόλις 17 λεπτών (τρίτο πιο γρήγορο στην ιστορία της διοργάνωσης σε φάση ομίλων).

Τον… χορό των τερμάτων συνέχισε για το «δικέφαλο», σκοράροντας στο 50’, ο Παπαδόπουλος, για να μειώσει στο 80’ σε 5-1 για τους φιλοξενούμενος ο Νίκολιτς, με πλασαριστό σουτ από την περιοχή. Το… κερασάκι στην τούρτα για τον ΠΑΟΚ έβαλε δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο νεαρός Τζανδάρης, διαμορφώνοντας το τελικό 6-1.

Έγραψε ιστορία ο Αθανασιάδης

Ο Αθανασιάδης έγραψε ιστορία με το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ, καθώς αυτό ήταν το δεύτερο γρηγορότερο στην ιστορία του Europa League.

Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που καταφέρνει να σημειώσει τρία γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο έβδομος ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας που τελείωσε ευρωπαϊκό παιχνίδι έχοντας στείλει τρεις φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Νίκολιτς, Σίμοβιτς

Κόκκινη: Σίμοβιτς (64΄ δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς (72’ Σπυρόπουλος), Κατσικάς, Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακ (46’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68’ Γκολάσα)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ (Βλάντιμιρ Ζούραβελ):
Γκούτορ, Βορόνκοφ (57’ Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζα Τζετζέ (33’ Αντάμοβιτς), Νίκολιτς, Ουντότζι (88’ Ρασάντκιν), Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερέτιλο, Στάσεβιτς.

Δείτε την περιγραφή του αγώνα που έγινε live από το sports.in.gr

Live Blog Live ΠΑΟ – Ντιναμό Μόσχας, Μπεσίκτας – Αστέρας και ΠΑΟΚ – Ντιναμό Μινσκ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024