Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεβασμός, αλλά όχι φόβος της Γκινγκάμπ για τον... πρωτοπόρο ΠΑΟΚ

Σεβασμός, αλλά όχι φόβος της Γκινγκάμπ για τον… πρωτοπόρο ΠΑΟΚ

Με σεβασμό για τον ΠΑΟΚ, μίλησε ο προπονητής της Γκινγκάμπ, Ζοσελίν Γκουβερνέκ, οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του «Δικεφάλου» για τις εμφανίσεις που έχουν κάνει, ενώ φάνηκε πολύ διαβασμένος για τον τρόπο που παίζει ο προσεχής (Πέμπτη 2/10, 20:00, ΑΝΤ1) αντίπαλός του στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Με σεβασμό για τον ΠΑΟΚ, μίλησε ο προπονητής της Γκινγκάμπ, Ζοσελίν Γκουβερνέκ, οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του «Δικεφάλου» για τις εμφανίσεις που έχουν κάνει, ενώ φάνηκε πολύ διαβασμένος για τον τρόπο που παίζει ο προσεχής (Πέμπτη 2/10, 20:00, ΑΝΤ1) αντίπαλός του στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των Γάλλων:

Για το τι σκέφτηκε όταν έμαθε ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε έξι γκολ στον αγώνα με τη Ντιναμό Μινσκ:

«Πρώτον έχουμε παρακολουθήσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του έχουν αυτοπεποίθηση και παίζουν πολύ καλά. Ειδικά στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τη Ντιναμό Μινσκ έπαιξαν πολύ καλά, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του αντιπάλου κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε αύριο. Έχω ξεχωρίσει από αυτά τα ματς που έχω δει τα δύο εξτρέμ του ΠΑΟΚ που είναι πολύ επικίνδυνοι παίκτες. Αύριο θα πω στους παίκτες μου τι πρέπει να προσέξουν και ποιους πρέπει να προσέξουν»

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League: «Δεν πιστεύω ότι αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι στο πρωτάθλημα. Αυτό θα το δούμε από την παρασκευή είμαστε αφοσιωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρας μας, ακόμα και αυτό με την Φιορεντίνα

Για το τι φταίει για την κακή πορεία της Γκινγκάμπ φέτος:
«Αλλάξαμε πολλούς παίκτες στην επίθεση κι αυτό άλλαξε και τα πλάνα μας. Στο παιχνίδι με την Μπορντό παίξαμε πολύ καλά και πιστεύω ότι είμαστε αυτοί που δείξαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας. Πρέπει με τον ΠΑΟΚ να παίξουμε όπως σε εκείνο το παιχνίδι».

Για το αν μπορεί η Γκινγκάμπ να ανατρέψει τα δεδομένα του ομίλου και να αφήσει εκτός τον ΠΑΟΚ ή την Φιορεντίνα που είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση:
«Είναι λογικό αυτό. Ο ΠΑΟΚ παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, το ίδιο και η Φιορεντίνα. Το 2004 η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, άρα όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο!»

Για το πως θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης, ο Μακ και ο Ρατς που μπορούν να σουτάρουν έξω από την περιοχή. Είναι μία επιθετική ομάδα και θα μας απειλήσει. Εμείς έχουμε καλή άμυνα, αν και δεν φαίνεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα μας. Ο Τζιόλης, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι και είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την παρουσία του στη Μονακό. Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση»

Για το αν αντιμετωπίζει διαφορετικά το ματς με τον ΠΑΟΚ απ’ ό,τι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος:
«Η προσέγγιση είναι η ίδια. Έχουμε ρυθμό στη Γαλλία, αλλά όχι στην Ευρώπη. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει ρυθμό, αφού είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προετοιμάσω τους παίκτες μου, έτσι ώστε να βρουν ρυθμό».

Για το αν η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει οδηγό για την Γκινγκάμπ:
«Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα δύο ματς. Εμείς πρέπει να ανεβάσουμε το δικό μας επίπεδο. Το ματς-πυξίδα για εμάς είναι αυτό κόντρα στην Μπορντό. Τέτοια εμφάνιση πρέπει να επαναλάβουμε».

Ματί: «Επιθετική ομάδα o ΠΑΟΚ»

Ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας, Λιονέλ Ματί εξέφρασε τον σεβασμό του στον ΠΑΟΚ και έδειξε να γνωρίζει αρκετά για τους Θεσσαλονικείς τους οποίους χαρακτήρισε μια πολύ επιθετική ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο έμπειρος μέσος στην συνέντευξη Τύπου:

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στην βαθμολογία:
«Εχουμε μια πολύ καλή εικόνα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια πολλοί Γάλλοι είναι στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύεται σε επίπεδο εθνικών ομάδων σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Εχουμε σεβασμό για τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε ότι είναι πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την παρουσία της Γκινγκάμπ στο Europa League και το στόχο της στο πρωτάθλημα:
«Στόχος και προτεραιότητα μας είναι να χτυπάμε κάθε παιχνίδι. Χάσαμε από τη Φιορεντίνα στο πρώτο παιχνίδι και τώρα κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι. Μετά θα έχουμε χρόνο να σκεφτούμε το πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, πιστεύω ότι έχουμε ακόμα 24 ώρες για να αναλύσουμε τον αντίπαλο. Είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, περιμένω μια επιθετική ομάδα και αυτό φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι στους ομίλους. Θα δουλέψουμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλά αύριο».

Για την επιστροφή της Γκινγκάμπ στην Ευρώπη:
«Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Είμαι πολύ περήφανος για την πορεία μας τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς που βρισκόμασταν πριν λίγα χρόνια. Εχουμε ανεβεί βουνά για να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι μπροστά στους φιλάθλους σου σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για το βαρύ κλίμα και το επιθετικό πρόβλημα της γαλλικής ομάδας:
«Το θέμα είναι συλλογικό. Δεν είναι ατομικό, ούτε μόνο της άμυνας και της επίθεσης. Αυτό που θέλουμε αύριο, είναι να κάνουμε ένα μεγάλο ματς μπροστά στο κοινό. Είναι άλλο πράγμα το πρωτάθλημα, έχουμε έξι παιχνίδια να τα χαρούμε στην Ευρώπη και μετά θα ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024