Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Όλα εξαρτώνται από μας...», είπε ο Αναστασιάδης για Φιορεντίνα

«Όλα εξαρτώνται από μας…», είπε ο Αναστασιάδης για Φιορεντίνα

Υποχρεωμένος απέναντι στον κόσμο του και το όνομα του συλλόγου είναι ο ΠΑΟΚ να παλέψει για τη νίκη την Πέμπτη κόντρα στη Φιορεντίνα για το Europa League, όπως δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης. «Ο ΠΑΟΚ από μόνος του, από τότε που έπαιζα εγώ κι από πιο πριν έχει πάντα τρεις στόχους. Πρώτα το πρωτάθλημα, μετά την καταξίωση στην Ευρώπη και τρίτον το Κύπελλο. Αυτά ήταν και αυτά θα είναι, ακόμη κι όταν εμείς τελειώσουμε. Ο στόχος δημιουργεί την υποχρέωση από τη δική μας πλευρά, όπως και το 'θέλω' του κόσμου. Τζιόλης: «Σημαντικό που θα είναι γεμάτη η Τούμπα».

Υποχρεωμένος απέναντι στον κόσμο του και το όνομα του συλλόγου είναι ο ΠΑΟΚ να παλέψει για τη νίκη την Πέμπτη κόντρα στη Φιορεντίνα για το Europa League, όπως δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

«Ο ΠΑΟΚ από μόνος του, από τότε που έπαιζα εγώ κι από πιο πριν έχει πάντα τρεις στόχους. Πρώτα το πρωτάθλημα, μετά την καταξίωση στην Ευρώπη και τρίτον το Κύπελλο. Αυτά ήταν και αυτά θα είναι, ακόμη κι όταν εμείς τελειώσουμε. Ο στόχος δημιουργεί την υποχρέωση από τη δική μας πλευρά, όπως και το ‘θέλω’ του κόσμου.

Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για μας κι αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα αποδυτήρια, για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε απέναντι στην ομάδα. Το ματς της Πέμπτης το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι το τελευταίο», δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά».

Όσο για το πώς περιμένει να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ μετά την καλή του παρουσία στα φιλικά απέναντι σε ιταλικές ομάδες το καλοκαίρι, είπε: «Το θέμα είναι να είμαστε καλά εμείς. Πάντα, σε όλα τα παιχνίδια, όλα εξαρτώνται από μας, χωρίς να βάζω στην άκρη τον αντίπαλο. Βεβαίως τον σεβόμαστε και τον υπολογίζουμε, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να κάνουμε εμείς ό,τι πρέπει κι έτσι θα γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα μας.

Γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος για μας και απαγορεύεται να κάνουμε λάθος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας. Εγώ δεν έχω άγχος. Άγχος έχει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται».

Ερωτηθείς για το αν ο Μακ θα είναι διαθέσιμος, απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν θα είναι σε θέση να προπονηθεί. Κάνει θεραπεία, θα δούμε πώς είναι και ανάλογα θα λειτουργήσουμε».

Σχετικά με το αν το sold out αποτελεί επιβράβευση για την ομάδα του, είπε: «Ο κόσμος θα μας βοηθήσει και πάλι. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι φίλαθλοι χαίρονται να έρχονται στο γήπεδο και είναι στο χέρι μας να ξαναέρθουν. Όταν χάσεις ένα ματς, δεν είναι τόσο εύκολες οι επόμενες μέρες. Ο κόσμος περιμένει από μας. Αν το συνειδητοποιήσουμε εμείς, θα έχουμε λιγότερες μέρες ταλαιπωρίας. Ήδη ήρθαν τέτοιες μέρες. Εγώ φοβάμαι πάντα όταν έρθουν τα πολλά χειροκροτήματα.

Εγώ έμαθα να ξεκινάω το καλοκαίρι και αν είναι δυνατόν να πανηγυρίζω το Μάιο. Όποιος πανηγυρίσει ενδιάμεσα πεθαίνει. Αυτό δεν μπόρεσα ακόμη να το μεταφέρω στην ομάδα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεχής επαφή με τα παιδιά. Υπάρχει μεγάλη πείνα στον κόσμο και το 95% περιμένει χαρά από την ομάδα. Οι φίλαθλοι ήταν πάντα κοντά στον ΠΑΟΚ. Αν δεν μπορέσουμε να γεμίσουμε την Τούμπα λόγω της κρίσης, ας καταφέρουμε τουλάχιστον να γεμίσουμε την καρδιά του κόσμου με χαρά».

Για τις φήμες περί αποχώρησης του παίκτη για την Αραβία, είπε: «Από σας το ακούω αυτό το σενάριο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό από τη στιγμή που είναι στον ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω».

Τζιόλης: «Σημαντικό που θα είναι γεμάτη η Τούμπα»

Στο γεγονός πως η Τούμπα θα είναι γεμάτη στάθηκε μεταξύ άλλων ο άσος του ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης με τους «βιόλα». Θέλοντας να αποφορτίσει την ομάδα του επεσήμανε πως το εντός έδρας ματς με την Φιορεντίνα δεν είναι τελικός για τον ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο έμπειρος άσος του «Δικεφάλου» στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (22/10), μια ημέρα πριν το ματς με τους «βιόλα», στάθηκε και στο γεγονός πως η Τούμπα θα είναι γεμάτη, δίνοντας το… σύνθημα για τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν το ματς με την Φιορεντίνα θα βοηθήσει να διορθωθεί το λάθος με Γκινγκάμπ: «Δεν είναι τελικός με την έννοια ότι έχουμε άλλα ματς. Είναι σημαντικό, όμως, και με δεδομένο ότι παίζουμε στην έδρα μας πάμε να κερδίσουμε».

Για το τι μετράει πιο πολύ σε αυτά τα ματς και το μήνυμά του στον κόσμο που θα γεμίσει την Τούμπα: «Ό,τι μετρά σε όλα τα ματς. Είναι σημαντικό που θα είναι γεμάτη η Τούμπα, αλλά δεν παύει να είναι ένα δύσκολο ματς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και θέληση».

Για τις διαφορές του φετινού ΠΑΟΚ με τον περσινό: «Είναι δύσκολο να απαντηθεί η ερώτηση γιατί αυτόματα μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης με πέρυσι. Αυτή είναι δουλειά σας. Εγώ θα μιλήσω για φέτος. Παρουσιάζουμε αυτό που θέλει ο κόσμος, παίκτες με διάθεση να παίξουν και να προσφέρουν. Όλοι δίνουν τον εαυτό τους προς όφελος της ομάδας. Όλοι παλεύουν. Μέχρι τώρα μας έχει βγει».

Για το αν έχουν απασχολήσει τους παίκτες οι ελλείψεις που θα έχει η Φιορεντίνα: «Όχι ιδιαίτερα, γιατί όποιος κι αν αγωνιστεί δεν αλλάζει ο βαθμός επικινδυνότητας, όποιος κι αν λείπει. Θα την αναλύσουμε και αύριο. Είναι πολύ καλή ομάδα».

Για τα δύο πρόσωπα της Φιορεντίνα: «Συμβαίνει συχνά να παρουσιάζει μία ομάδα δύο πρόσωπα σε διαφορετικές διοργανώσεις., Περιμένουμε δυνατό αντίπαλο, δυνατή ομάδα, όλοι θέλουνε σ’ αυτά τα ματς το κάτι παραπάνω».

Για το αν πιστεύει ότι το δεύτερο φαβορί του ομίλου είναι ο ΠΑΟΚ: «Σημασία έχει τι δείχνουμε στο γήπεδο, γιατί στο ματς της Γαλλίας δεν ήμασταν καλύτεροι από τους Γάλλους. Στο τέλος θα φανεί αν δικαίως μας θεωρούν τη δεύτερη καλύτερη ομάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024