Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο «πρέσβης» δεν ξέχασε πώς... πληγώνουν την Αϊντχόφεν

Ο «πρέσβης» δεν ξέχασε πώς… πληγώνουν την Αϊντχόφεν

Τον πρώτο του βαθμό στον 5ο όμιλο του Europa League πήρε ο Παναθηναϊκός στο «Φίλιπς Στάντιον» από την Αϊντχόφεν, με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Το γκολ του Ντεπάι στο 43΄ έβαλε μπροστά την ολλανδική ομάδα, αλλά στο 87΄ ο Καρέλης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, κρατώντας «ζωντανό» το «τριφύλλι» στην υπόθεση πρόκριση.

Τον πρώτο του βαθμό στον 5ο όμιλο του Europa League πήρε ο Παναθηναϊκός στο «Φίλιπς Στάντιον» από την Αϊντχόφεν, με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Το γκολ του Ντεπάι στο 43΄ έβαλε μπροστά την ολλανδική ομάδα, αλλά στο 87΄ ο Καρέλης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, κρατώντας «ζωντανό» το «τριφύλλι» στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του ευρωπαϊκό παιχνίδι και με την εμφάνιση του δεύτερου μέρους δικαιούτο ακόμη και τη νίκη. Η άμυνα των «πρασίνων» ήταν εξαιρετική και πλήρωσε το μοναδικό λάθος που έκανε στο 43ο λεπτό, ενώ στην επανάληψη «δούλεψε ρολόι» και η μεσαία γραμμή, γεγονός που έφερε και το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε ρίξει το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι στο πρώτο μέρος, παρατάσσοντας την ομάδα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό (ο Κλωναρίδης «εκτέλεσε» χρέη σέντερ φορ). Με διαρκή πίεση και παρά τον γρήγορο τραυματισμό του Θανάση Ντίνα, που αντικαταστάθηκε στο 24΄ από τον Ατζαγκούν, οι «πράσινοι» ήταν μεν ανύπαρκτοι επιθετικά, αλλά δεν κινδύνευσαν από τους Ολλανδούς, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση με το δοκάρι του Ντεπάι μετά το απευθείας φάουλ στο 17΄.

Μία στιγμιαία αδράνεια της αμυντικής γραμμής του «τριφυλλιού», όμως, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στην Αϊντχόφεν να πάρει το προβάδισμα με το μεγάλο της αστέρι, Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος έφυγε στην…πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, πέρασε και το Στιλ κι «έγραψε» το 1-0 στο 43΄.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να παίξει πιο επιθετικά στην επανάληψη, προκειμένου να ισοφαρίσει. Από το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου οι παίκτες του Αναστασίου προσπάθησαν να παίξουν από τα πλάγια και δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις, με κορυφαία ευκαιρία το σουτ του αμαρκάριστου Ατζαγκούν από το ύψος της περιοχής να περνάει άουτ. Στο 74΄ ο Καρέλης βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Αϊντχόφεν.

Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκουν κενούς διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Στιλ. Δύο σουτ του Ντε Γιονγκ και του Βίλεμς λίγο πριν το 80΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το συγκρότημα του Φιλίπ Κοκού στο διάστημα του δεύτερου μέρους.

Η ελληνική ομάδα δεν το έβαλε κάτω, προσπάθησε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση και δικαιώθηκε στο 87΄ με το πλασέ του Καρέλη, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα δεν της δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ατζαγκούν.

Στις καθυστερήσεις ο Πέτριτς πέτυχε και δεύτερο γκολ, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε, με τους «πράσινους» να μένουν με πολλά παράπονα από τον διαιτητή και τους βοηθούς του.

Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζέλινκα (Τσεχία)

Κίτρινες: Ντεπάι, Μπρούμα – Μπούι, Ατζαγκούν

Κόκκινες: 89΄ Μπρούμα (δεύτερη κίτρινη)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού):
Πασβερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρενέτ, Χέντριξ (90΄ Μιρίν), Μάχερ, Γκουαρντάντο, Ντε Γιονγκ, Ναρσινγκ (75΄ Ριτσμάιερ), Ντεπάι (67΄ Γιόζεφσον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κλωναρίδης (76΄ Πέτριτς), Ζέκα, Δώνης, Μπουι, Ντίνας (24΄ Ατζαγκούν), Πράνιτς (60΄ Καρέλης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024