Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα από την Αϊντχόφεν και αποκλεισμός του Παναθηναϊκού

Ήττα από την Αϊντχόφεν και αποκλεισμός του Παναθηναϊκού

Η έλλειψη ποιότητας σε όλες τις γραμμές που έχει ο Παναθηναϊκός, έφερε τον αποκλεισμό του από την 4η κιόλας αγωνιστική του Europa League (5ος όμιλος). Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 3-2 από την Αϊντχόφεν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αν και προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Ατζαγκούν (11') και Πέτριτς (43'). Οι Ολλανδοί «απάντησαν» με τους Ντεπάι (27'), Ντε Γιονγκ (65') και Βαϊνάλντουμ στο 78'.

Η έλλειψη ποιότητας σε όλες τις γραμμές που έχει ο Παναθηναϊκός, έφερε τον αποκλεισμό του από την 4η κιόλας αγωνιστική του Europa League (5ος όμιλος). Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 3-2 από την Αϊντχόφεν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αν και προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Ατζαγκούν (11′) και Πέτριτς (43′). Οι Ολλανδοί «απάντησαν» με τους Ντεπάι (27′), Ντε Γιονγκ (65′) και Βαϊνάλντουμ στο 78′.

Η Αϊντχόφεν, που ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «32» του θεσμού, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που «σπατάλησε» ένα ημίχρονο (όπως συνηθίζει εφέτος), με τους παίκτες του να πηγαίνουν σε…δεύτερο χρόνο πάνω στη μπάλα και να χάνουν τις περισσότερες μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.

Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Κοκού ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ουσιαστικός και τυχερός, με συνέπεια να σκοράρει δύο φορές χωρίς να κάνει την παραμικρή ευκαιρία!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 10′, όταν ο Ντεπάι βρέθηκε τετ-α-τετ με το Στιλ κι ο τελευταίος απόκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Ολλανδού διεθνή επιθετικού.

Στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Ζουτ (11′) ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Ατζαγκούν, μετά το γύρισμα του Ζέκα (1-0). Το γκολ όχι μόνο δεν «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους, αλλά αντίθετα συνέχισαν να κυριαρχούν τον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους «πράσινους» που οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα και βρίσκονταν μόνιμα σε θέση άμυνας.

Το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Κοκού ήρθε πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου και συγκεκριμένα στο 27′ με τον Ντεπάι να εκμεταλλεύεται το… τσαφ του Τριανταφυλλόπουλου και να πλασάρει το Στιλ (1-1).

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως στη συνέχεια, παρ’ όλα αυτά ο κακός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, με το εξαιρετικό βολέ του Πέτριτς από την κεφαλιά πάσα του Καρέλη στο 43′ (2-1).

Η εικόνα του ματς ήταν εντελώς διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος κι έχασε πολλές ευκαιρίες. Οι Ολλανδοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 56′ με το Βαϊνάλντουμ να γυρίζει προς την «καρδιά» της μικρής περιοχής, όπου ο Σίλντενφελντ απομάκρυνε σωτήρια. Νέα ευκαιρία έχασε η Αϊντχόφεν στο 63′, όταν το σουτ του Ντεπάι βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού.

Η δεύτερη ισοφάριση για την ολλανδική ομάδα ήρθε στο 65′, με το Ντε Γιονγκ να «τιμωρεί» την αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού και να γράφει το 2-2. Δύο λεπτά μετά ο Ζουτ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Ατζαγκούν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τεράστια ευκαιρία για την Αϊντχόφεν στο 69′, όταν ο Σίλντενφελντ έδιωξε πάνω στη γραμμή το δυνατό σουτ του Νάρσινγκ. Η μπάλα παιζόταν πάνω κάτω και στο 72′ από το γύρισμα του Νάνο, ο Καρέλης πλάσαρε στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα…βασανιστικά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Ζουτ.

Την «χαριστική βολή» στο «τριφύλλι» έδωσε ο Βαϊνάλντουμ στο 78′ με καρφωτή κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Βίλεμς.

Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)

Κίτρινες: Λαγός, Ζέκα, Πέτριτς, Πράνιτς, Μπεργκ – Γκουαρντάντο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (43΄ Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν (72΄ Μπούι), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς (64΄ Μπεργκ)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού):
Ζουτ, Ισιμάτ-Μιρίν, Ρέκικ, Αρίας, Βίλεμς (90΄+2 Χέντριξ), Μάχερ, Βαϊνάλντουμ, Γκουαρντάντο, Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Νάρσινγκ (90+7΄ Γιόζεφσον).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024