Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όρθιος» ο ΠΑΟΚ μέσα στη Φλωρεντία με «Χ» κόντρα στους «Βιόλα»

«Όρθιος» ο ΠΑΟΚ μέσα στη Φλωρεντία με «Χ» κόντρα στους «Βιόλα»

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε «όρθιος» στο «Αρτέμιο Φράνκι» και με το 1-1 που απέσπασε κόντρα στην Φιορεντίνα, στην 4η αγωνιστική του 11ου ομίλου, έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του Europa League. Ο Μάρτενς στο 81΄ έβαλε μπροστά τους Θεσσαλονικείς, αλλά στο 88΄ ο Πασκουάλ απέτρεψε την ήττα για τους «βιόλα» με απευθείας φάουλ. Στο 56' με υπόδειξη του βοηθού ακυρώθηκε γκολ του Αθανασιάδη ως οφσάϊντ αν και από το ριπλέι, η φάση είναι τόσο οριακή που με βάση τον κανονισμό η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε «όρθιος» στο «Αρτέμιο Φράνκι» και με το 1-1 που απέσπασε κόντρα στην Φιορεντίνα, στην 4η αγωνιστική του 11ου ομίλου, έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του Europa League. Ο Μάρτενς στο 81΄ έβαλε μπροστά τους Θεσσαλονικείς, αλλά στο 88΄ ο Πασκουάλ απέτρεψε την ήττα για τους «βιόλα» με απευθείας φάουλ.

Ενα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να δείξει τις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας, που πέρασε 45 λεπτά πίεσης μέχρι να φύγει με αλώβητη την εστία του Γλύκου στα αποδυτήρια. Στο διάστημα αυτό οι Ιταλοί σαφώς καλύτεροι πλησίασαν αρκετές φορές με αξιώσεις την ελληνική εστία αλλά δεν την παραβίασαν. Τις περισσότερες φορές από την αστοχία τους και μερικές χάριν της πολύ θετικής παρουσίας του Ελληνα διεθνή γκολκίπερ.

Στο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών ο ΠΑΟΚ είχε μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 13′. Από μπαλιά του Κλάους Αθανασιάδη στον Περέιρα, έφερε τον Αργεντίνο στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Φιορεντίνα είχε ευκαιρία στο 16΄ όταν η κεφαλιά του Μάριο Γκόμεζ έφυγε άουτ. Στο 25′ ο Γκόμεζ αστόχησε, ενώ στο 30΄ ο Γλύκος σώζει την εστία του όταν ο Κουαδράδο έβγαλε μόνο του τον Γκόμεζ, που έπιασε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε σωτήρια επέμβαση.

Στο τέλος του ημιχρόνου η εστία του ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές. Στο 41′ ο Πιζάρο βρήκε τον Πασκουάλ μέσα στη μεγάλη περιοχή κι εκείνος σούταρε στην κίνηση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Κουαδράδο εκμεταλλεύτηκε το λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ στο κέντρο, μπήκε στην περιοχή του «δικεφάλου», έκανε τη σέντρα-σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τον ανέβασε ο Μαντούρο, ακυρώθηκε γκολ του Κλάους

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την αλλαγή του Μαντούρο αντί του Περέιρα, μπήκε πιο οργανωμένα στο παιχνίδι, ήταν πιο ώριμος και κατασταλαγμένος στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα στο 56′ να σκοράρει με τον Αθανασιάδη, ωστόσο, με υπόδειξη του βοηθού το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ αν και από το ριπλέι, η φάση είναι τόσο οριακή που με βάση τον κανονισμό η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου.

Ο «δικέφαλος» αμυνόταν πιο οργανωμένα και κάλυπτε κενούς χώρους. Ο Αναστασιάδης ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή, αρχικά με το Μαντούρο και αργότερα με τον Μάρτενς, γεγονός που κράτησε μακριά από την περιοχή του Γλύκου τους γηπεδούχους.

Γκολ με σκόρερ τον… Γκολάσα

Σε μία αντεπίθεση για σεμινάριο, στο 81′, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Από τρομερή έμπνευση και ενέργεια του Γκολάσα, ο οποίος πέρασε από τα δεξιά, όποιον βρήκε σχεδόν πάνω στη γραμμή του πλαγίου, ο Ισραηλινός βρήκε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή της Φιορεντίνα, αυτός πάσαρε παράλληλα στον Μάρτενς, ο οποίος με πλασέ πέτυχε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Γλύκος απόκρουσε σωτήρια το σουτ του Γκόμεζ από πολύ κοντά.

Ο Πασκουάλ, όμως, στο 88′ με απευθείας κτύπημα φάουλ παραβίασε την εστία του Γλύκου γράφοντας το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Παρά την πρώτη απώλεια βαθμών που είχε η Φιορεντίνα στη διοργάνωση, προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση, ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει δύο νίκες με Ντιναμό Μινσκ (εκτός) και Γκινγκάμπ (εντός έδρας) για να συνεχίσει στον θεσμό.

Διαιτητής: Σεμπαστιάν Ντελφεριέρ(Bέλγιο).

Κίτρινες: Κίτσιου

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Τόμοβιτς (86′ Μπαμπακάρ), Πασκουάλ, Βάργκας (71′ Βαλέρο), Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατσάρι (58′ Μαρίν), Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (90′ Τζαβέλλας), Κίτσιου, Γκολάσα, Τζιόλης, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης (71΄ Μάρτενς), Αθανασιάδης, Περέιρα (46′ Μαντούρο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024