Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντνίπρο και Σεβίλη διεκδικούν το τρόπαιο του Europa League

Ντνίπρο και Σεβίλη διεκδικούν το τρόπαιο του Europa League

Τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τόσο ξεκάθαρο φαβορί, δεν έχει διεξαχθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Την Τετάρτη (21:45, ΑΝΤ1) στο «Ναροντόβι» της Βαρσοβίας η ομάδα-θεσμός του Εuropa League, Σεβίλη, αντιμετωπίζει την «πρωτάρα» Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ κι αυτό που ελπίζουν οι Ουκρανοί είναι μια έκπληξη αντίστοιχη με αυτή της Γαλατάσαραϊ, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο (UEFA, τότε) εναντίον της Αρσεναλ, το 2000.

Τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τόσο ξεκάθαρο φαβορί, δεν έχει διεξαχθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Την Τετάρτη (21:45) στο «Ναροντόβι» της Βαρσοβίας η ομάδα-θεσμός του Εuropa League, Σεβίλη, αντιμετωπίζει την «πρωτάρα» Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ κι αυτό που ελπίζουν οι Ουκρανοί είναι μια έκπληξη αντίστοιχη με αυτή της Γαλατάσαραϊ, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο (UEFA, τότε) εναντίον της Αρσεναλ, το 2000.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι έχασε –ξανά- την ευκαιρία να συμμετάσχει στο ΤChampions League μέσω του πρωταθλήματος, όμως αυτή τη φορά έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο κάτοχος του Europa League μετέχει απευθείας στους ομίλους του Champions League και οι Σεβιγιάνοι θέλουν να… αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους διοργάνωση, γράφοντας το όνομά τους στην πρώτη θέση της χρυσής βίβλου.

Κι αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης, θα γίνουν οι μόνοι με τέσσερα τρόπαια, ξεπερνώντας τη Γιουβέντους, την Ιντερ και τη Λίβερπουλ.

Τελευταίο εμπόδιο, είναι η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Η Ντνίπρο του έμπειρου Μίρον Μάρκεβιτς, η οποία αποκλείστηκε στην αρχή της σεζόν από το Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε με τα… χίλια ζόρια στους ομίλους του Europa και από εκεί κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να αποκλείσει τη Σεντ Ετιέν και να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση.

Την παρακολουθήσαμε στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται λάθη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και στην εξέλιξη της διοργάνωσης να φτάνει έως τον τελικό κερδίζοντας όλους τους εντός έδρας αγώνες της με 1-0. Αποδείχθηκε αρκετό για να αποκλείσει αντιπάλους όπως ο Αγιαξ και η Νάπολι!

Ομως σήμερα, Τετάρτη, θα έχει απέναντί της τους Ισπανούς του Ουνάι Έμερι που μόνο στα νοκ άουτ παιχνίδια έχουν σκοράρει συνολικά 19 φορές, περισσότερες απ΄όσες η Ντνίπρο (15) σε όλη τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της.

Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ – «ΝΑΡΟΝΤΟΒΙ», ΠΟΛΩΝΙΑ

Νέο, εντυπωσιακό, υπερσύγχρονο, είναι το στάδιο-«καμάρι» των Πολωνών που κατασκευάστηκε για το EURO 2012 και αποπερατώθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Το πρώτο επίσημο ματς που φιλοξένησε ήταν στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όταν η Ελλάδα πήρε ισοπαλία 1-1 από την εκπρόσωπο της διοργανώτριας χώρας.

Η χωρητικότητά του ξεπερνά τους 56.000 θεατές. Με εξωτερικό φωτισμό, θερμενόμενο χλοοτάπητα και μετακινούμενη οροφή αποτελεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Βιστούλα και συνδέεται με γραμμή του ηλεκτρικού σιδημοδρόμου, μέσω του οποίου υπολογίζεται ότι σε μία ώρα μπορούν να μετακινηθούν στο γήπεδο 26.000 άτομα!

Είναι έδρα της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, γι΄αυτό κι η πρόσοψή του είναι ερυθρόλευκη, και ασφαλώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός υπεσύγχρονου σταδίου, όπως υπόγειο πάρκινγκ, σουϊτες, εστιατόρια κλπ.

Αποτελεί, παράλληλα, και τεράστιο συναυλιακό χώρο, με τη χωρητικότητα να αυξάνεται στους 72.000 θεατές. Αμέσως μετά το EURO 2012, στο «Ναροντόβι» έχουν εμφανιστεί η Μαντόνα, η Μπιγιονσέ, οι Κόλντπλεϊ, οι ACDC, οι Μετάλικα, ο Πολ ΜακΚάρντι και αρκετοί άλλοι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΜΑΡΤΙΝ ΑΤΚΙΝΣΟΝ (Αγγλία)

Είναι το πρώτο μεγάλο ματς στην καριέρα του 44χρονου Αγγλού. Αν και θεωρείτο ανέκαθεν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια στη χώρα του, έμεινε για αρκετό καιρό στη σκιά του συνομήλικού του, Χάουαρντ Γουεμπ. Μετά την αποχώρηση του τελευταίου το καλοκαίρι του 2014, ο Ατκινσον έγινε ο «εκλεκτός» της αγγλικής διαιτησίας. Μέχρι σήμερα ο πιο σημαντικός αγώνας που είχε διευθύνει ήταν ένας τελικός κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Στόουκ το 2011.

Θεωρείται ακριβοδίκαιος, βγάζει πολύ σπάνια κόκκινη κάρτα και έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία καθως συμπληρώνει εννέα χρόνια ως διεθνής. Εχει διευθύνει 67 ματς διοργανώσεων της UEFA, αλλά δεν έχει πάει ακόμα ως πρώτος διαιτητής σε μεγάλη διοργάνωση.

Αύριο στη Βαρσοβία βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάικλ Μαλάρκι, Στέφεν Τσάιλντ (επόπτες γραμμών), Άντονι Τέιλορ, Αντρέ Μάρινερ (επιπρόσθετοι) και αναπληρωματικός ο Τζέικ Κόλιν. Τέταρτος διαιτητής, ο Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024