Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τούντορ: «Στόχος μας είναι και πάλι να μπούμε στους ομίλους»

Τούντορ: «Στόχος μας είναι και πάλι να μπούμε στους ομίλους»

Τις σκέψεις τους για τον  πρώτο αγώνα της 3ης φάσης των προκριματικών του Europa League εξεδήλωσαν ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντορ αλλά και ο Ρόμπερτ Μακ, ένα 24ωρο πριν από τον αγώνα με την Σπαρτάκ Τρνάβα. Διαβάστε τις δηλώσεις και το ρεπορτάζ για την Σπαρτάκ Τρνάβα.

Τις σκέψεις τους για τον πρώτο αγώνα της 3ης φάσης των προκριματικών του Europa League εξεδήλωσαν ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντορ αλλά και ο Ρόμπερτ Μακ, ένα 24ωρο πριν από τον αγώνα με την Σπαρτάκ Τρνάβα.

Πρώτος μίλησε ο Κροάτης τεχνικός απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ως εξής:

Για την απόφασή του σχετικά με τις αποχωρήσεις των παικτών: «Αυτή την στιγμή θα ήθελα να συζητήσουμε μόνο για τον αγώνα που έχουμε αύριο και ο οποίος είναι πολύ σημαντικός».

Για τις διαφορές σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Λοκομοτίβα:
«Πρόκειται για δύο διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου. Είναι δύσκολο να βρεις ομοιότητες ακόμα και μεταξύ των παικτών, πόσο μάλλον για τις ίδιες τις ομάδες. Η Σπαρτάκ είναι μία καλή ομάδα με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εγώ, όμως, θέλω να σκέφτομαι την δική μας ομάδα και τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι η Σπαρτάκ σκοράρει αρκετά και για την προϊστορία με τον ΠΑΟΚ όπου το 1997 είχε ηττηθεί με 5-3 στην Τούμπα:
«Το να μιλήσουμε για την επιθετική επίδοση μιας ομάδας έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Δεν μετράνε αυτά, όπως και οι παραδόσεις. Αυτό που μετράει είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που βγάζουμε στις προπονήσεις».

Για τον Λούκας Πέρεθ και εάν το ματς με την Σπαρτάκ θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρω κάτι γι’ αυτό που λέτε. Θα ξεκινήσει κανονικά αύριο, θα παίξει από το πρώτο λεπτό και είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Για το ότι οι Σλοβάκοι θεωρούν τον ΠΑΟΚ φαβορί:
«Η κουβέντα για φαβορί είναι περισσότερο για τον Τύπο. Για εμάς σημασία έχει τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Εμείς είμαστε σε ένα σημείο από πλευράς έμψυχου δυναμικού χειρότερα από την προηγούμενη χρονιά, κάτι όμως που θα αλλάξει τις επόμενες μέρες. Στόχος μας είναι και πάλι να μπούμε στους ομίλους του Europa League».

Για την θετική επίδραση που θα έχει στην ψυχολογία των παικτών η ευρεία νίκη επί της Λοκομοτίβα: «Είναι σημαντικό να κερδίζεις γιατί η νίκη φέρνει και άλλη νίκη. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία των επιθετικών να σκοράρουν. Αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλα πράγματα. Από τον εαυτό μας και φυσικά από τον αντίπαλό μας. Οπότε μάλλον δεν θα πετυχαίνουμε έξι γκολ σε κάθε παιχνίδι».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Πέλκα και εάν φοβάται ότι ο ενθουσιασμός από την τελευταία νίκη θα επηρεάσει τα αποδυτήρια της ομάδας: «Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούν. Εγώ μετά από νίκες βάζω στα αποδυτήρια πίεση και μετά από ήττες δίνω αυτοπεποίθηση. Και οι παίκτες ξέρουν ότι δεν έχει σημασία τι έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι. Το να είναι ο καλύτερος κάποιος για τρία τέσσερα-παιχνίδια και μετά τίποτα δεν λέει κάτι. Οσον αφορά τον Πέλκα, για μένα είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Εχει ποιότητα και διάθεση να μάθει και να βελτιωθεί. Είναι αρκετά έξυπνος άνθρωπος και αυτό μου αρέσει».

Για τα στοιχεία που θέλει να δει να βελτιώνονται:
«Είναι μία συζήτηση που θα μπορούσα να κάνω για ώρες. Και θα προτιμούσα να τα πω στους παίκτες μου στα αποδυτήρια. Μου άρεσαν κάποια πράγματα στην επίθεση που οδήγησαν σε γκολ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στην εναλλαγή τρόπου παιχνιδιού κατά την διάρκεια του αγώνα. Θέλει περισσότερη δουλειά».

Τέλος για το κομμάτι των μεταγραφών σχολίασε:
«Εγώ δεν πρέπει να μιλήσω για τις μεταγραφές. Μόνο για τη ομάδα και τις προπονήσεις. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και το συζητάμε συνεχώς και με τους παίκτες. Θέλουν τον κόσμο δίπλα τους».

Εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του ο Ρόμπερτ Μακ είπε:

Για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που προέρχεται από την πατρίδα του: «Δεν νιώθω καμία πίεση από τα μίντια. Είναι για εμάς άλλο ένα παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ματς, όπως και για όλα τα άλλα και νομίζω πως θα τα πάμε καλά».

Για τις πληροφορίες που έχει για το προφίλ της Σπαρτάκ Τρνάβα: «Την ξέρω την ομάδα. Πολλοί παίκτες της είναι και φίλοι μου, αλλά δεν έχω δει τελευταία παιχνίδια της. Οπως είπα και πριν εμείς θέλουμε να κερδίσουμε με όσο πιο πολλά γκολ γίνεται και να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι και ο στόχος μας».

Για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται και τον ρόλο του στο 3-5-2:
«Προπονούμαστε σκληρά και είμαστε έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Από εκεί και πέρα είναι θέμα προπονητή η τακτική. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε με μεγάλο σκορ για να έχουμε πιο εύκολο έργο στην ρεβάνς».

Για το γεγονός ότι τελευταία σκοράρει συνεχώς:
«Δεν είναι σημαντικό πόσα γκολ θα βάλω εγώ. Πιο σημαντική είναι η ομάδα. Εμείς θέλουμε να σημειώσουμε όσο περισσότερα τέρματα γίνεται».

Για το εάν έδωσε πληροφορίες για τη Σπαρτάκ στον Τούντορ: «Δεν μου ζήτησαν. Οι προπονητές είναι επαγγελματίες έχουν υλικό και βίντεο και δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο. Ξέρουν πως θα την αντιμετωπίσουν».

Για την αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων στην Σλοβακία:
«Ξεκίνησα από την Σλόβαν Μπρατισλάβας που είναι ο φυσικός αντίπαλος της Σπαρτάκ Τρνάβα κι έτσι δεν την συμπαθούσα. Θα παίξω εναντίον της και θέλω να κερδίσουμε».

Για το εάν είναι έτοιμος να συζητήσει για νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό. Είναι κάτι δικό μου και του ΠΑΟΚ και αύριο έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024