Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ είσαι... 1-0 τη Σπαρτάκ και ας έπαιζε με 10 από το 2ο λεπτό

ΠΑΟΚ είσαι… 1-0 τη Σπαρτάκ και ας έπαιζε με 10 από το 2ο λεπτό

Με γκολ του Λούκας Πέρεθ ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη με 1-0 στην Τούμπα απέναντι στην Σπαρτάκ Τρνάβα και θα ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη στη Σλοβακία για να το υπερασπιστεί και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League. Να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος» τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ μόλις από το 3ο λεπτό, ενώ είχε απέναντί του μία εχθρική διαιτησία με πολλά λάθη εις βάρος του.

Με γκολ του Λούκας Πέρεθ ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη με 1-0 στην Τούμπα απέναντι στην Σπαρτάκ Τρνάβα και θα ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη στη Σλοβακία για να το υπερασπιστεί και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League. Να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος» τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ μόλις από το 3ο λεπτό, ενώ είχε απέναντί του μία εχθρική διαιτησία με πολλά λάθη εις βάρος του.

Η απόλυτη ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ ήρθε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα όταν από λάθος και απερισκεψία του Βίτορ ο Πορτογάλος είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα ανατρέποντας τον αντίπαλο του σε προφανή θέση βολής. Στο 7΄ο Νορβηγός ρέφερι αγνοεί καταφανή υπόδειξη πέναλτι όταν η μπάλα αποκρούεται από χέρι αμυντικού της Σπαρτάκ εντός περιοχής ενώ στο 9΄ Λούκας βγαίνει στην αντεπίθεση στην περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα, με τον Ισπανό να μη συνεργάζεται με τον επερχομενο Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων και τον ΠΑΟΚ να σπαταλάει μία σημαντική ευκαιρία. Σημαντική ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ και στο 20′. Ο Κάτσε εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα και δεξιά, με τον Ρικάρντο Κόστα να παίρνει γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καμενάρ.

Στο τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι έκρυβε συγκινήσεις. Στο 44′ σε αντεπίθεση των Σλοβάκων, ο Βόιτους γύρισε την μπάλα στον ολομόναχο Μίκινιτς, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και δεξιά πλάσαρεψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λούκας από μακρυνή μπαλιά του Τζαβέλα, με διπλή προσπάθεια απείλησε την εστία του Κάμεναρ που με διπλή παρομοίως επέμβαση διατήρησε την εστία του ανέπαφη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αναπτυχθεί αν και με 10 παίκτες από το ξεκίνημα αλλά στις σημαντικές στιγμές του αγώνα φαίνεται η περιθορισμένη ποιότητα ορισμένων παικτών του. Στο 60′ ο Λούκας κλέβει ψηλά την μπάλα, βρίσκει με πάσα τον Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Σπάρτακ ωστόσο ο Σλοβάκος του «Δικεφάλου» αργεί και χάνει την ευκαιρία να σουτάρει απέναντι από τον Καμενάρ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κίτσιου βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Σπάρτακ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων, πάσαρε παράλληλα στον Κάτσε, το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε ολότελα άστοχα ψηλά.

Στο 76΄η σειρά του ΠΑΟΚ να ρισκάρει αλλά ο Ολσεν απομακρύνει σουτ του Σταϊνχούμπελ.

Στο 82′ ο Λούκας, που ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του από ωραία μπαλιά του Μυστακίδη βρήκε με σουτ μέσα από την περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα και αριστερά νίκησε τον Καμενάρ και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 90+1′ όταν ο Κίτσιου από κοντά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Κάμεναρ.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 20.000 θεατών κάτω από αποπνικτική ζέστη.

Κίτρινες κάρτες: Λούκας, Τζαβέλλας-Τοθ, Μίκινιτς, Bόϊτους, Σάμπο, Κάμεναρ Νίκολιτς, Γιάνετσκα.

Διαιτητής: Σβέιν Έρικ Εντβάρτσεν.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Κίτσιου, Τζιόλης (73΄ Σαββίδης), Κάτσε, Πέλκας, Μακ (78′ Μυστακίδης), Λούκας και Κουλούρης (5′ Σκόνδρας)

Σπάρτακ Τρνάβα: Καμενάρ, Γιάνετσκα, Τότ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (19′ Στάϊνχουμπελ), Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς, Βόιτους (74′ Χάρμπα), Μίκινιτς.


Το φιλμ του αγώνα…

82′ ΓΚΟΛ 1-0: Κλέψιμο του Σαββίδη στο κέντρο, ωραία πάσα στον Μυστακίδη, ο νεαρός με τη μία στον κενό χώρο για τον Λούκας και ο Ισπανός «σπάει» τη γκαντεμιά του, σκοράροντας για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

68΄Σιγά – σιγά θα μιλάμε για… σφαγή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Νορβηγό διαιτητή και τους βοηθούς του. Αυτή τη φορά, αρνείται πεντακάθαρη αποβολή του Σλοβάκου αμυντικού Τοθ, ο οποίος έχοντας κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο, έκοψε μια βαθιά μπαλιά με το χέρι και ενώ ο Λούκας θα αποκτούσε πλεονέκτημα για τετ-α-τετ!

63′ Κάτσε, Κίτσιου και Πέλκας «έκρυψαν» τη μπάλα, ο πρώτος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Σπαρτάκ. Αλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ, έστω και αν παίζει με 10 παίκτες από το 2′.

60′ Ο Λούκας έκλεψε, έβγαλε τον Μακ σε τετ-α-τετ, ο Σλοβάκος καθυστέρησε να εκτελέσει και έχασε τη μπάλα.

45’+ Ο Σκόνδρας μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή σε θέση σέντερ φορ, ο Σούταρε, η μπάλα κόντραρε, νέα χαμένη ευκαιρία στην εκπνοή του Α’ ημιχρόνου.

45’+ Διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Λούκας, ο οποίος πήρε τη βαθιά μπαλιά του Τζαβέλλα, σαν σφαίρα βγήκε στην κόντρα, πέρασε τον τελευταίο αμυντικό, τον έκοψε ο τερματοφύλακας, ο Ισπανός έκλεψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, γύρισε με φάτσα στο τέρμα, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, κόρνερ!

44′ Τεράστια ευκαιρία από το πουθενά για την Σπαρτάκ, όταν ο Βόιτους με… στραβοκλωτσιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Μίκινιτς και αυτός από κοντά πλασάρει άουτ!

27′ Ο βοηθός και γενικότερα η διαιτησία είναι σαν να κάνουν πλάκα στην Τούμπα, καθώς αυτή τη φορά κόβεται ο Λούκας με ανύπαρκτο οφ σάιντ και ενώ ο Ισπανός είχε δεχτεί κάθετη πάσα του Πέλκα και έφευγε μόνος του με τον πορτιέρο των Σλοβάκων.

23′ Νέο τραγικό λάθος της διαιτησίας που ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της αποβολής του Βίτορ από το 2′, βλέπει αρχικά τον διαιτητή να μην σφυρίζει πέναλτι υπέρ του Λούκας στο 7′ και τώρα ο Μακ να κόβεται με ανύπαρκτο οφ σάιντ και ενώ ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έφευγε μόνος με τον τερματοφύλακα της Σπαρτάκ.

7′ Σέντρα του Λούκας από τα δεξκιά, ο Γκρέσακ σταματάει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή των Σλοβάκων, αλλά εδώ ο διαιτητής κλείνει τα μάτια και δεν δίνει κλασική περίπτωση πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

5′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Σκόνδρα να παίρνει τη θέση του Κουλούρη.

2′ ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ: Τεράστιο λάθος του Βίτορ που έκανε λάθος κοντρόλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και για να μη βγει τετ-α-τετ ο Μίκοβιτς, ανέτρεψε τον αντίπαλο με αποτέλεσμα να δεχτεί δίκαια την κόκκινη κάρτα. Με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ από το 2′!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024