Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ατρόμητος βύθισε την ΑΪΚ στο... σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ο Ατρόμητος βύθισε την ΑΪΚ στο… σύνδρομο της Στοκχόλμης

Εάν δεχτούμε την ύπαρξη του περίφημου «συνδρόμου της Στοκχόλμης» που εμφανίστηκε το 1973 μετά από μία ληστεία σε τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας, τότε είναι ξεκάθαρο πως ο Ατρόμητος λειτούργησε σε ρόλο θύτη μετατρέποντας την ΑΪΚ σε θύμα που... αναγκάστηκε να τον λατρέψει. Με γκολ των Ναπολεόνι στο 3ο, Μαρσελίνιο στο 15ο και Ούμπιδες με πέναλτι στο 80ό λεπτό, οι Περιστεριώτες επικράτησαν των Σουηδών με 3-1 (το γκολ στο 70΄ με πέναλτι ο Γκοϊτόμ) στη «Friends Arena» και την επόμενη Πέμπτη ελπίζουν να «σφραγίσουν» το εισιτήριο.

Εάν δεχτούμε την ύπαρξη του περίφημου «συνδρόμου της Στοκχόλμης» που εμφανίστηκε το 1973 μετά από μία ληστεία σε τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας, τότε είναι ξεκάθαρο πως ο Ατρόμητος λειτούργησε σε ρόλο θύτη μετατρέποντας την ΑΪΚ σε θύμα που… αναγκάστηκε να τον λατρέψει. Με γκολ των Ναπολεόνι στο 3ο, Μαρσελίνιο στο 15ο και Ούμπιδες με πέναλτι στο 80ό λεπτό, οι Περιστεριώτες επικράτησαν των Σουηδών με 3-1 (το γκολ στο 70΄ με πέναλτι ο Γκοϊτόμ) στη «Friends Arena» και την επόμενη Πέμπτη ελπίζουν να «σφραγίσουν» το εισιτήριο.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε ζητήσει τουλάχιστον ένα γκολ από τους παίκτες του, οπότε ο Έλληνας τεχνικός δεν θα πρέπει να δυσαρεστήθηκε που στο 15΄ το τεράστιο matrix στο μεγαλοπρεπές στάδιο της σουηδικής πρωτεύουσας έγραφε 0-2. Η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό με «μαέστρο» τον Μαρσελίνιο.

Ο βιρτουόζος Βραζιλιάνος ετοίμασε με εξαιρετική κούρσα και σέντρα το πρώτο γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Ναπολεόνι πριν καν συμπληρωθεί το τρίτο λεπτό, ενώ στο 15΄ ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μια ανάλογη προσπάθεια, την οποία εκδήλωσε και πάλι από την αριστερή πλευρά.

Η εξέλιξη του αγώνα «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο 27ο λεπτό, όταν ο Γκορμπούνοφ έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Περέιρα. Ο Λευκορώσος τερματοφύλακας ήταν σε μεγάλη βραδιά και το απέδειξε και στο 48ο λεπτό, όταν απέκρουσε με απίστευτη εκτίναξη στη δεξιά γωνία του το (ανύπαρκτο) πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός διαιτητής Ντίνγκερτ και εκτέλεσε ο Πέιβι.

Προϊόντος του χρόνου ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε, έχοντας πάντως την ευκαιρία να απειλήσει με τα αξιόλογα σουτ των Γοδόι (52΄) και Κιβρακίδη (62΄) που απέκρουσε ο Κάλγκρεν. Στο 69΄ καταλογίστηκε νέο πέναλτι εις βάρος της αθηναϊκής ομάδας, όταν χάνοντας την ισορροπία του ο Κιβρακίδης σε εκτέλεση κόρνερ βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Γκοϊτόμ μείωσε από τα 11 μέτρα, στο 70΄.

Η τελευταία λέξη ανήκε όμως στον κορυφαίο του αγώνα, κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Μαρσελίνιο. Στο 78ο λεπτό ο ασυγκράτητος Βραζιλιάνος εξέθεσε για άλλη μία φορά την αντίπαλη άμυνα, «τρύπωσε» ανάμεσα σε δύο παίκτες και πήρε την αποβολή του Σούνμπεργκ που τον ανέτρεψε. Πέναλτι λοιπόν, το τρίτο στο παιχνίδι και ο Ούμπιδες δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 78΄ Σούνμπεργκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οφόρι, Πέιβι – Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία, Γοδόι, Κιβρακίδης, Μπιτόλο

ΑΪΚ (Αντρέας Αλμ): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Μπρούσταντ (57΄ Μπρούσταντ), Μπλόμπεργκ (57΄ Ελίασον), Παβέι, Περέιρα, Οφόρι, Σάντμπεργκ, Ισιζάκι, Ετούχου, Μπανγκουρά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (90΄+ Μπάλας), Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (85΄ Μπρίτο), Γοδόι, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (74΄ Εμπόου).

Το φιλμ του αγώνα…

79 ΓΚΟΛ 1-3: Ο Μαρσελίνιο έκανε… γιογιό τους αμυντικούς της ΑΪΚ, πήρε την δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Σούντμπεργκ και ο Ουμπίντες εκτέλεσε εύστοχα από το πέραλτι για το 1-3.

69′ ΓΚΟΛ 1-2: Νέο πέναλτι για την ΑΪΚ για χέρι του Κιβρακίδη μέσα στην περιοχή της ελληνικής ομάδας. Ο Γκοϊτόμ εκτελεί από την άσπρη βούλα και μειώνει σε 1-2.

48′ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Γκορμπούνοφ πέφτει στη δεξιά γωνία του και αποκρούει την εκτέλεση του Πάβεϊ, κάνοντας τον προκλητικό διαιτητή να… καταπιεί τη σφυρίχτρα του.

47′ ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΑΪΚ: Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά για την ΑΪΚ, όταν ο Γκουρμπούνοφ βγήκε με γροθιές για να διώξει, αλλά αντί για πέναλτι έχει δεχτεί επιθετικό φάουλ. Ο Γερμανός ρέφερι σφύριξε ανάποδα και μοίρασε τρεις κίτρινες σε παίκτες των Περιστεριωτών.

15′ ΓΚΟΛ 0-2: Απίστευτη εξέλιξη με τον Ατρόμητο να βγαίνει στην αντεπίθεση με τον Μαρσελίνιο, ο οποίος… χόρεψε τον αντίπαλό του και με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΪΚ, γράφει το 0-2!

3′ ΓΚΟΛ 0-1: Καταπληκτική κούρσα του Μαρσελίνιο από αριστερά, σέντρα στην περιοχή της ΑΪΚ και ο Ναπολεόνι με κεφαλιά ψαράκι κάνει το 0-1!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024