Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα είναι Μακ...ρύ το ταξίδι του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa

Θα είναι Μακ…ρύ το ταξίδι του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5-0 την Μπρόντμπι στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa League και σιγούρεψε την πρόκριση στους ομίλους, ενόψει της ρεβάνς στη Δανία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μακ, που σημείωσε τρία γκολ (17', 80', 82'), ενώ Πέλκας (36') και Ροντρίγκες (51'), πέτυχαν τα άλλα δύο. Ο «Δικέφαλος» είχε και δύο δοκάρια με τον Κάτσε (22', 89') και μάλιστα το δεύτερο σε εκτέλεση πέναλτι.

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5-0 την Μπρόντμπι στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa League και σιγούρεψε την πρόκριση στους ομίλους, ενόψει της ρεβάνς στη Δανία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μακ, που σημείωσε τρία γκολ (17′, 80′, 82′), ενώ Πέλκας (36′) και Ροντρίγκες (51′), πέτυχαν τα άλλα δύο. Ο «Δικέφαλος» είχε και δύο δοκάρια με τον Κάτσε (22′, 89′) και μάλιστα το δεύτερο σε εκτέλεση πέναλτι.

Καθολική η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με όμορφο, στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο, που του έδωσε ευκαιρίες μπροστά στην εστία της Μπρόντμπι, δύο γκολ, που θα μπορούσαν εύκολα να είναι περισσότερα και ένα δοκάρι. Εξαφανισμένοι, στον αντίποδα, οι Δανοί, που δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε κανένα σημείο τον «Δικέφαλο», προσφέροντας… ξεκούραση στον Ολσεν.

Η πίεση από τους «ασπρόμαυρους» ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά, με την Μπρόντμπι να αμύνεται μαζικά κάτω από το κέντρο. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους προέκυψε στο 6’, με τον Τζιόλη να βρίσκει τον Κίτσιου, τον Ρονόου να διώχνει με τα πόδια, τον Ροντρίγκες να έχει την μπάλα στην επαναφορά και το σουτ του να εξουδετερώνεται σε κόρνερ, καθώς ο Αλμπρεχτσεν έδιωξε στη γραμμή.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του εξαιρετικού Μακ, να απειλήσει την εστία των Δανών, ο Χολστ έδιωξε και πάλι σε κόρνερ, κατάληξη που είχε πλασέ του Σλοβάκου του ΠΑΟΚ και στο 15’. Η τρίτη φορά που βρέθηκε απειλητικά ο Μακ στα καρέ της Μπρόντμπι αποδείχτηκε και… φαρμακερή. Στο 17’, με τους Πέλκα, Κωνσταντινίδη να συνδυάζονται όμορφα από δεξιά (όπως το έπραξαν συνολικά στο ματς), ο Σλοβάκος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με αποτελεσματικό σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο 22’ ο – ουσιαστικός στο παιχνίδι- Κάτσε σημάδεψε το δοκάρι, με εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, για διπλασιάσει ο ΠΑΟΚ τα τέρματά του στο 36’ με τον Πέλκα. Φάση που ξεκίνησε με τον Μακ να διεκδικεί διαφαινόμενη χαμένη μπαλιά, να γυρνά στον 22χρονο μέσο, ο οποίος με εξαίσιο δεξιό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το σκηνικό εξελίχθηκε ακόμη πιο ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς στην επανάληψη. Σχεδόν με την έναρξή της επιτεύχθηκε το τρίτο τους γκολ, με το οποίο «σφραγίστηκε» η νίκη τους στο ματς και ουσιαστικά η πρόκρισή στους ομίλους του Europa League και ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα λίγο πριν το φινάλε, με τη… σφραγίδα του Μακ.

Στο 51’, ειδικότερα, μετά από ασίστ του τελευταίου από τα δεξιά, ο Ροντρίγκες δε δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την κενή εστία της Μπρόντμπι και να γράψει το 3-0. Στο 80’ και 82’ λεπτό ο Σλοβάκος, με ατομικές ενέργειες, έβαλε το… κερασάκι στη βραδιά για τον ΠΑΟΚ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

Στο 89’ ο «Δικέφαλος» είχε τη δυνατότητα να φτάσει στο 6-0, ο Κάτσε, όμως, δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ελάχιστα νωρίτερα ο Μυστακίδης (σ.σ. σημάδεψε το δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στην πορεία άουτ).

* Γεμάτη, από υποστηρικτές του ΠΑΟΚ, η Τούμπα. Μοναδικό σημείο του γηπέδου που δεν είχε ασπρόμαυρο χρώμα ήταν η Θύρα 8, στην οποία φιλοξενήθηκαν οι 100 περίπου φίλαθλοι της Μπρόντμπι. Προκάλεσε, μάλιστα, αίσθηση το άναμμα πυρσών από τους τελευταίους, στην είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, για την έναρξη της αναμέτρησης, σε αντίθεση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα μόνο με κόσμιες ρυθμικές ιαχές

* Θεατής της αναμέτρησης, από τα επίσημα της Τούμπας και ο Κώστας Βασιλειάδης, που οριστικοποίησε σήμερα την επιστροφή του στο δυναμικό του μπασκετικού ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Μαγιένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Πέλκας, Κόστα, Μακ, Κάτσε – Ελμάντερ, Πίρι, Αγκερ

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):Ολσεν, Μαλεζάς, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Πέλκας (66’ Κ. Σαββίδης), Κάτσε, Κωνσταντινίδης (84’ Κοροβέσης), Μακ, Ροντρίγκεζ (71’ Μυστακίδης), Τζιόλης

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τόμας Φρανκ): Ρονόου, Αλμπρεχτσεν, Χολστ (42’ Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμισί, Αγκερ, Ορνσκόφ, Πίρι (75’ Νόργκρααντ) Πούκιμ, Ερικσον, Ελμάντερ (58’ Σβαρτς)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024