Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με κορυφαίο τον... διαιτητή, η «Φενέρ» πέρασε από το Περιστέρι

Με κορυφαίο τον… διαιτητή, η «Φενέρ» πέρασε από το Περιστέρι

Εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι χάρισε τη νίκη στην Φενέρμπαχτσέ με 1-0 επί του Ατρόμητου στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα play off του Europa League. Το γκολ που προήλθε από επιθετικό φάουλ του Ολλανδού στον Μπίτολο δίνει τεράστο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Περέιρα για τους ομίλους της διοργάνωσης, αν και η ελληνική ομάδα με την εμφάνισή της έδειξε ότι μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ εάν γίνει πιο επιθετική στη ρεβάνς της Πόλης την επόμενη Πέμπτη.

Εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι χάρισε τη νίκη στην Φενέρμπαχτσέ με 1-0 επί του Ατρόμητου στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα play off του Europa League.

Το γκολ που προήλθε από επιθετικό φάουλ του Ολλανδού στον Μπίτολο δίνει τεράστο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Περέιρα για τους ομίλους της διοργάνωσης, αν και η ελληνική ομάδα με την εμφάνισή της έδειξε ότι μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ εάν γίνει πιο επιθετική στη ρεβάνς της Πόλης την επόμενη Πέμπτη.

Οι Τούρκοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και δεν πέτυχαν γκολ λόγω των σπουδαίων επεμβάσεων που έκανε ο Γκορμπούνοφ, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις έκανε σπουδαίες επεμβάσεις κρατώντας ζωντανό τον Ατρόμητο ενόψει του επαναληπτικού της 27ης Αυγούστου.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και απείλησαν στο 19΄ με τομ Ντιέγκο να βγάζει μαγική ασίστ στον Οζμπαϊρακλί στην… πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, αλλά το γύρισμα που έκανε ο τελευταίος στην καρδιά της άμυνας δε βρήκε κάποιο συμπαίκτη του. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νάνι να αστοχήσει από το σημείο του πέναλτι.

Για 25 λεπτά ο Ατρόμητος δεν είχε φανεί επιθετικά και για πρώτη φορά ήταν απειλητικός στο 26΄ με το σουτ του Μαρσελίνιο από πλάγια να περνάει άουτ. Η μεγαλλυτερη ευκαιρία της Φενέρ χάθηκε στο 28΄, όταν ο Γκορμπούνοφ έκανε τεράστια απόκρουση στην κεφαλιά του Φερναντάο και στη συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του ματς, η ομάδα του Περιστερίου έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 29΄ να ανοίξει το σκορ. Μετά την εξαιρετική ασίστ του Ούμπιδες, ο Ναπολεόνι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βολκάν Ντεμιρέλ, καθυστέρησε όμως και το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο Τούρκος τερματοφύλακας.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη μεγάλη επέμβαση του Γκορμπούνοφ στην κεφαλιά του Σο μετά τη σέντρα του Φερναντάο, ενώ και πάλι ο Λευκορώσος ήταν «παρών» στο 51΄ όταν με νέα εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του στο σουτ του Σόουζα. Στο 63΄ ακυρώθηκε το γκολ του Νάνι, καθώς ο Σο ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 89΄ ο Φαν Πέρσι από μία βαθιά μπαλιά έσπρωξε τον Μπίτολο κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Ο Ορσάτο έδειξε σέντρα παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και με το γκολ αυτό κρίθηκε το ματς.

Διαιτητής: Ντ. Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Κανέρ

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Γοδόι, Ουσέρο – Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (85′ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο – Ναπολεόνι.

Φενέρμπαχτσε (Περέιρα): Βολκάν – Οζμπαϊρακλί, Μπρούνο ‘Αλβες, Μπα, Γκιονούλ – Σόουζα, Μεϊρέλες (71′ Μεχμέτ Τοπάλ) – Ντιέγκο, Νάνι – Φερναντάο, Σο (79’ Φαν Πέρσι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024