Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σχεδόν τελειώσαμε την πρόκριση», παραδέχτηκε ο Τούντορ

«Σχεδόν τελειώσαμε την πρόκριση», παραδέχτηκε ο Τούντορ

Άκρως ικανοποιημένος για την επιβλητική εμφάνιση και την ευρεία σε έκταση νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπρόντμπι, για τα πλέι οφ του Europa League, τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, με την ολοκλήρωση της αποψινής αναμέτρησης του «Δικεφάλου» με τους Δανούς στην Τούμπα, ο Ιγκόρ Τούντορ. Θλάση ο Πέλκας, την Παρασκευή θα υποβληθεί σε μαγνητική.

Άκρως ικανοποιημένος για την επιβλητική εμφάνιση και την ευρεία σε έκταση νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπρόντμπι, για τα πλέι οφ του Europa League, τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, με την ολοκλήρωση της αποψινής αναμέτρησης του «Δικεφάλου» με τους Δανούς στην Τούμπα, ο Ιγκόρ Τούντορ.

Είπε αρχικά ο Κροάτης τεχνικός: «Αν μου έλεγε κανείς ότι θα κερδίσουμε με 5-0 και θα έχουμε συνολικά την εμφάνιση που είχαμε απόψε, σίγουρα δε θα το πίστευα. Με αυτό το σκορ έχουμε σχεδόν τελειώσει με την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια στα παιδιά, είδα απόψε ό,τι έχουμε δουλέψει στην προπόνηση.

Ολοι ενωμένοι πρέπει να πιστέψουμε στο τι μπορούμε να κάνουμε. Είδα και πολλά που δε μου άρεσαν απόψε. Θα τα συζητήσουμε αυτά στα αποδυτήρια με τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες μου. Η τελειότητα δεν είναι εύκολο πράγμα, θέλω, όμως, να την πλησιάζουμε όσο γίνεται περισσότερο». Αποκάλυψε ο προπονητής του ΠΑΟΚ ότι αφιέρωνε τα γκολ που πέτυχαν απόψε οι παίκτες του «στην οικογένεια μου που ήτανε στο γήπεδο», αλλά και ότι:

«Τα πέναλτι υπάρχει λίστα παικτών που θα τα εκτελεί. Σε αυτήν υπάρχουν ο Πέλκας, ο Γκάρι (Ροντρίγκες), ο Μακ. Οι δύο πρώτοι είχαν αντικατασταθεί απόψε από το ματς, ο τρίτος πέτυχε τρία γκολ και ήμασταν στο 5-0. Αυτό που είδατε στην εκτέλεση του σημερινού πέναλτι (σ.σ. το εκτέλεσε ο Κάτσε), το είδατε τελευταία φορά. Ακόμη και στο 0-0 την ευθύνη για την εκτέλεση πρέπει να την έχει αυτός που μπορεί να εκτελέσει σωστά».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ακόμη πως: «Είναι σημαντικό να έχουμε αρκετούς και καλούς παίκτες, χρειάζεσαι 15-16 ποδοσφαιριστές στο ίδιο επίπεδο για να βγάλεις μια απαιτητική τη σεζόν. Δεν είναι εύκολο, βέβαια, να προσαρμόσεις τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία σου, όχι τόσο στο σύστημα. Μου αρέσει η ακρίβεια στο σύστημά μας, στο ταλέντο μας στο γήπεδο, όταν είναι προσαρμοσμένα στη νοοτροπία μας».

Στάθηκε, επίσης, στο ότι: «Η μία νίκη φέρνει την άλλη», αλλά και στο πως: «Εχουμε φτιάξει με τους συνεργάτες μου ένα αγωνιστικό σύστημα που δεν είναι τέλειο, αλλά είναι προσαρμοσμένο για τις ανάγκες μας και τους ποδοσφαιριστές μας. Τα «φτερά» είναι σημαντικά, με τους Λέοβατς, Γκάρι, Κωνσταντινίδη, έχουμε περισσότερες λύσεις, δεν είναι εύκολο για 90 λεπτά να πηγαίνεις πάνω-κάτω».

Ο τεχνικός της Μπρόντμπι, Τόμας Φρανκ, με τη σειρά του, παραδέχτηκε την ανωτερότητα του «Δικεφάλου» στον αγώνα λέγοντας: «Ο ΠΑΟΚ Βρέθηκε στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο απόψε, σε σχέση με την εικόνα που είχα από τις ως τώρα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ήταν εξαιρετικός σε πολλές πτυχές.

Η διαφορά με την οποία τελείωσε το ματς μας λυπεί, ήταν πολύ άσχημη η απόδοση για μας. Δεν περίμενα τέτοια έκταση στο σκορ, περίμενα ότι μπορεί να χάσουμε ίσως με δύο ή τρία γκολ διαφορά. Μετά το τρίτο γκολ δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα. Το σημαντικό είναι ότι δεν αντέξαμε στην πίεση.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή δυνατά, εμείς δείξαμε διστακτικότητα σε πολλές φάσεις και όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς σωστά από το ξεκίνημα την κατάσταση, μοιραία θα φτάσεις στο αποτέλεσμα που είχαμε. Είναι ζήτημα περηφάνιας για μας η ρεβάνς, να δείξουμε ότι αξίζουμε κάτι περισσότερο».

Θλάση ο Πέλκας

Αναγκαστική ήταν η αποψινή αντικατάσταση του Δημήτρη Πέλκα, στο 66’ της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ, για τα πλέι οφ του Europa League, στην Τούμπα, με την Μπρόντμπι. Ο 22χρονος μέσος, εκ των κορυφαίων στον αγώνα για τους «ασπρόμαυρους», με την ολοκλήρωση του ματς, διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλάση στους ισχιοκνημιαίους και θα υποβληθεί αύριο σε μαγνητική τοπογραφία για να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάστασή του και να αποσαφηνιστεί το διάστημα της απουσίας του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Η διαδικασία εκκαθάρισης, επίσης, από τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, με το τέλος του παιχνιδιού, έδωσε ότι κόπηκαν απόψε στην Τούμπα 20.106 εισιτήρια, με τις εισπράξεις από αυτά να ανέρχονται σε 222.551,84 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024