Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τούχελ: «Ομάδα με πολύ ενέργεια και πάθος ο ΠΑΟΚ»

Τούχελ: «Ομάδα με πολύ ενέργεια και πάθος ο ΠΑΟΚ»

Την προσοχή όλων μέσα στην ομάδα εν όψει του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ ζήτησε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα των δύο ομάδων για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο τεχνικός της Μπορούσια, έδειξε να έχει διαβάσει καλά τον «δικέφαλο του βορρά», ενώ μίλησε και για την ατμόσφαιρα που περιμένει τους παίκτες του στο γήπεδο.

Την προσοχή όλων μέσα στην ομάδα εν όψει του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ ζήτησε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα των δύο ομάδων για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο τεχνικός της Μπορούσια, έδειξε να έχει διαβάσει καλά τον «δικέφαλο του βορρά», ενώ μίλησε και για την ατμόσφαιρα που περιμένει τους παίκτες του στο γήπεδο.

Αναλυτικά:

Για τη λίστα των παικτών που επέλεξε: «Κάποιοι από την ομάδα των νέων δε μπόρεσαν να μπουν στην ομάδα. Πήραμε κάποιους άλλους που εντυπωσίασαν σε κάποια φιλικά και τους συμπεριλάβαμε στη λίστα της UEFA».

Για τους λόγους που άφησε στην Γερμανία αρκετούς παίκτες: «Αυτό το θέμα δεν πρέπει να αναλύεται πολύ. Προτεραιότητα αποτελεί το αυριανό παιχνίδι. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Μπάγερν, η οποία σε αντίθεση με εμάς έπαιξε την Τρίτη. Κάποιοι παίκτες ίσως δικαιούνταν ένα διάλειμμα για να ξεκουραστούν και κάποιοι άλλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους στο αυριανό παιχνίδι. Γνωρίζω ότι πολλοί μας προσάπτουν ότι δεν παίρνουμε το αυριανό παιχνίδι στα σοβαρά. Χαίρομαι πολύ που αύριο είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν την αξία τους».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Πρόκειται για μια ομάδα με πολλή ενέργεια, με πολύ πάθος με τη βοήθεια του κοινού, η οποία εντός έδρας παίζει επιθετικά και αυτό περιμένω να δω και αύριο».

Για το αν επέλεξε να αφήσει παίκτες εκτός λόγω του ΠΑΟΚ και γιατί άφησε εκτός τον Παπασταθόπουλο που ξέρει από Τούμπα: «Ο Παπασταθόπουλος τις τελευταίες 68 ημέρες έπαιξε σε 15 παιχνίδια. Δε μπορούσα να τον κουράσω άλλο. Οι παίκτες που είναι εδώ έχουν σημασία και όχι οι παίκτες που λείπουν. Δεν υποτιμάμε τον ΠΑΟΚ. Χρειάζομαι φρέσκια ομάδα και αυτή τη φρέσκια ομάδα θα βάλω κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίσουμε».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Φυσικά και δεν έχει σχέση με τον Μπερμπάτοφ πριν 8 χρόνια, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη που με την πάροδο του χρόνου, ίσως να έγινε εξυπνότερος. Το θαύμαζα όταν έπαιζε στη Λεβερκούζεν, έχει ασυνήθιστη αύρα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Ξέρω και τους άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ που έπαιξαν στο παρελθόν στη Μπουντεσλίγκα, αλλά δε μπορώ να γνωρίζω πως έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει: «Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Χαίρομαι πολύ για αυτό, έχω αντιμετωπίσει πολύ φιλική ατμόσφαιρα. Ξέρω τον ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα, ξέρω τι μας περιμένει και βλέποντας το γήπεδο, μπορεί κανείς να διαισθανθεί κανείς τι μας περιμένει».

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Γκονζάλο Κάστρο, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου, τη οποία θα προτιμούσε να κερδίσει περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Για τον ΠΑΟΚ: «Περιμένω μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τότε θα έχουμε την ευκαιρία για τη νίκη».

Για το ότι έχει ξαναπαίξει με το Μπερμπάτοφ και την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: «Έχουμε παίξει μαζί. Πρόκειται για εξαιρετικό επιθετικό και άνθρωπο, αλλά από τη στιγμή που άλλαξε ομάδα δεν είχαμε κάποια επικοινωνία».

Για τις δύσκολες εβδομάδες για αυτόν αφού στην αρχή δεν έπαιζε: «Δεν ήταν απλό για μένα. Είμαι 10 χρόνια επαγγελματίας παίκτης και προσπαθώ κάθε μέρα να πείσω τον προπονητή μου με την απόδοσή μου».

Για τα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Μπάγερν: «Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι και αφού τελειώσει, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε από την Παρασκευή στο παιχνίδι με τη Μπάγερν το οποίο περιμένει όλη η Γερμανία».

Για το ποιο από τα δύο παιχνίδια θα ήθελε να κερδίσει περισσότερο: «Θα επέλεγα το παιχνίδι εναντίον της Μπάγερν. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θέλει να την κερδίσει».

Για το τι κάνει ξεχωριστή την Τούμπα και την ανέφερε συγκεκριμένα: «Γνωρίζω την ατμόσφαιρα, είναι φανατική ατμόσφαιρα. Έχω Έλληνες φίλους και ξέρω ότι είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα νομίζω θα φέρει ένα καλό παιχνίδι».

Για το τι τον προβληματίζει από τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε ανάλυση βίντεο σήμερα. Ο προπονητής θα μας παρουσιάσει την ομάδα του ΠΑΟΚ και το πιο σημαντικό είναι να επιβάλλουμε εμείς το δικό μας ρυθμό στον αγώνα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024