Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ συμμαζεύτηκε πίσω, αλλά ήταν πολύ «λίγος» μπροστά

Ο ΠΑΟΚ συμμαζεύτηκε πίσω, αλλά ήταν πολύ «λίγος» μπροστά

Τρίτη ισοπαλία στα τρία παιχνίδια του Europa League για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 0-0 με την Κράσνονταρ στο γήπεδο της Τούμπας, για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 87΄ αποβλήθηκε ο Τζεντρζέτζικ και στο 89΄ ο Ζαϊρο, αμφότεροι με 2η κίτρινη κάρτα.

Τρίτη ισοπαλία στα τρία παιχνίδια του Europa League για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 0-0 με την Κράσνονταρ στο γήπεδο της Τούμπας, για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 87΄ αποβλήθηκε ο Τζεντρζέτζικ και στο 89΄ ο Ζαϊρο, αμφότεροι με 2η κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι παρά την ταχύτητα και τον ρυθμό του, δεν είχε φάσεις και το τελικό λευτό αποτέλεσμα κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο. Ενα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς καμμιά αξιόλογη φάση μπροστά στις δυο εστίες είναι σπάνιο φαινόμενο ειδικά σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά για 45 λεπτά κι ενώ οι δυο τερματοφύλακες περιορίζονταν σε υποχρεωτικές και τυπικές επεμβάσεις, το παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα είχε αρκετά θετικά χαρακτηριστικά, από τους δυο αντιπάλους όπως δύναμη, ταχύτητα, κάποιο πάθος αλλά και μηδενικές τελικές.

Ο ΠΑΟΚ με νέο προφίλ και ορεξάτους παίκτες διεκδικούσε το καλύτερο από μια ομάδα που ήρθε για να μην χάσει. Η Κράσνονταρ μια γρήγορη και πειθαρχημένη ομάδα γύρεψε το καλύτερο γι αυτήν με τακτική που περιορίζονταν σε αντεπιθέσεις και σωστή ομαδική αμυντική λειτουργία.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια καλή προσπάθεια του Ζάϊρο στο 47′ που στο τέλος καθυστέρησε κι έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να τον εξουδετερώσουν, κι ενώ ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ είχε προχωρήσει ήδη στην πρώτη αλλαγή του με τον Λέοβατς να παίρνει την θέση του Βίτορ.

Στο 49 ‘ και 52’ ο Γλύκος υπερασπίζεται άξια την εστία του σε σουτ των Λαμπόρντε και Σμόλοφ αντίστοιχα και με την Κράσνονταρ να ανεβάζει ρυθμούς στο παιχνίδι.

Στο 68′ στην καλύτερη ως τότε φάση του ΠΑΟΚ μετά από ωραία πάσα του Πέλκα, ο Σάμπο σουτάρει στα ύψη κι ενώ είχε ευκαιρία να σημαδέψει την εστία του 38χρονου γκολκίπερ Αντρέϊ Ντίκαν. Ο Ρώσος γκολκίπερ μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα και στο 76΄ένα σουτ του Ζάϊρο κι ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει τους ρυθμούς του και στο 78΄ δυνατό σουτ του Κάτσε από πάσα του Μπερμπάτοφ, διώχνει πάλι σε κόρνερ ο Ντίκαν.

Στο 88′ η Κράσνονταρ μένει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Τζεντρζέτζικ,και στο επόμενο λεπτό το ίδιο συμβαίνει και μετον Ζάϊρο.

Οπως εξελίχθηκε η σημερινή αναμέτρηση θα μπορούσε να αποδώσει νικήτρια κάθε ομάδα αν και στα σημεία ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος χωρίς όμως να αποδώσει τελικά αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Οι αρκετές αλλαγές που έκανε στον κορμό της ομάδας του ο Ιγκορ Τούντορ, δημιούργησαν ένα πιο κινητικό σύνολο αλλά με ελάχιστη προσαρμογή μεταξύ των παικτών που το συγκρότησαν.

Και η έλλειψη συννενόησης ήταν ένα εμφανές πρόβλημα για τους γηπεδούχους που ήθελαν τη νίκη για να αυξήσουν τις ελπίδες πρόκρισης τους, που τώρα εξαρτώνται σχεδόν όλες από το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα τους στην Ρωσία με την σημερινή αντίπαλο τους στις 5 Νοέμβρίου.

Κίτρινες – Κόκκινες κάρτες: Ζάϊρο – Τζεντρζέτζικ.

Διαιτητής:
Έκμπεργκ (Σουηδία)

Βοηθοί: Νίλσον-Σιόλμπλομ (Σουηδία)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Βίτορ (46΄ Λέοβατς), Κόστα, Ροντρίγκες, Κάτσε, Σάμπο, Πέλκας (72΄ Μακ), Ζάιρο, Αθανασιάδης (57′ Μπερμπάτοφ).

Κράσνονταρ: Ντικάν, Στράντμπεργκ, Τζεντρζέτζικ, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ (65′ Μαμάεφ) , Λαμπόρντε, Καμπορέ, Ζοαοζίνιο, Σμόλοφ (63′ Αρι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024