Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός έβαλε βάσεις πρόκρισης με «διπλό» στην Αρούκα

Ο Ολυμπιακός έβαλε βάσεις πρόκρισης με «διπλό» στην Αρούκα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Αρούκα στην Πορτογαλία στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League κι έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Σεμπά στο 27'.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Αρούκα στην Πορτογαλία στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League κι έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Σεμπά στο 27′.

Με τον Πάουλο Μπέντο να κάνει ντεμπούτο, ο Ολυμπιακός ήθελε να συνδυάσει με νίκη τον πρώτο αγώνα στο Europa League απέναντι στην Αρούκα και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Φερνάντο Σάντος, όπου παρακολούθησε την αναμέτρηση

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν χωρίς τον Φορτούνη, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική.

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό επέβαλε τον ρυθμό του και ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα. Στο 15′ ο Σεμπά έκανε πολύ ωραία κίνηση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Μπρακάλι. Στο 2′ οι παίκτες του Μπέντο άνοιξαν το σκορ. Ο Πάρντο γύρισε στον Σεμπά κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και οι Πορτογάλοι έδειχναν εντελώς ακίνδυνοι. Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει τον ρυθμό του, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση, για να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Στο 72′ πάντως η Αρούκα έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Γκονζάλες πήρε την μπάλα από το κέντρο κι αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά ο ένας τερματοφύλακας είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό.

Στο 80′ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Υστερα από μία υποδειγματική αντεπίθεση ο Καμπιάσο βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά οι Πορτογάλοι ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους και έγιναν πολύ επικίνδυνοι. Στο 84′ ο Νουνίνιο εκτέλεσε το φάουλ κι έδιωξε εντυπωσιακά ο Καπίνο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Διαιτητής:
Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κάρτες: Καρλέτο, Κοέλιο, Γκονζάλες, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα

Αρούκα: Μπρακάλι, Άντερσον Λουίς(75′ Κριβελάρο), Ζούμπαλ, Μπάστο, Καρλέτο (59′ Ντε Ζεσούς), Κοέλιο, Νουνίνιο, Γκοϊάνο, Αρτούρ (69′ Αντρέ Σάντος), Ματέους, Γκονζάλες.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά (89′ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (72′ Ανδρούτσος), Πάρντο (90′ Ζντιέλαρ), Ιντέγε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024