Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θετικός ο ΠΑΟΚ που κράτησε στο 0-0 τη Φιορεντίνα

Θετικός ο ΠΑΟΚ που κράτησε στο 0-0 τη Φιορεντίνα

Στο 0-0 έμειναν ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα στην πρεμιέρα του Europa League. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς ήταν πολύ καλή στο τέλος του αγώνα και στάθηκε άξια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Ιταλική ομάδα έδειξε πολλά θετικά στοιχεία κι έχασε αυτή τις καλύτερες ευκαιρίες για το γκολ που όμως δεν ήρθε για καμμιά ομάδα.

Στο 0-0 έμειναν ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα στην πρεμιέρα του Europa League. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς ήταν πολύ καλή στο τέλος του αγώνα και στάθηκε άξια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Ιταλική ομάδα έδειξε πολλά θετικά στοιχεία κι έχασε αυτή τις καλύτερες ευκαιρίες για το γκολ που όμως δεν ήρθε για καμμιά ομάδα.

Με λάθη, πολλά από τα οποία ήταν αβίαστα ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΟΚ απέναντι σε μια πιο οργανωμένη Φιορεντίνα που είχε τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο. Μετά το 20λεπτο οι Θεσσλονικείς άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους και να επιτίθενται χωρίς όμως να δημιουργήσουν ικανοποιητική φάση ή να απειλήσουν την εστία του Ταταρουσάνου.

Η πρώτη σημαντική και θεαματική φάση μάλιστα διπλή έγινε στο 26′ όταν ο Μπαμπακάρ έστειλε δυνατό σουτ από καλή θέση και απέκρουσε ενστικτωδώς και σωτήρια ο Γλύκος και στην συνέχεια ο Ολιβέιρα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Μπαντέλι στο πρώτο δοκάρι έκανε ένα… γλυκό πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει διαδρόμους και στο 37′ το γωνιακό σουτ του Πέλκα δεν αιφνιδιάζει τον Ταταρουσάνου που μπλοκάρει.

Το παιχνίδι ανοίγει σταδιακά και στο 38′ oi Ιταλοί φτάνουν σε μια καλή ακόμα ευκαιρία αλλά το σουτ του Μπόρχα Βαλέρο μπλοκάρει και πάλι ο Γλύκος.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν αλλάζει και στο 50′ η πρώτη φάση είναι πάλι για τους Ιταλούς που με τον Μπάντελι εξαπολύουν δυνατό σουτ που περνά άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για τη Φιορεντίνα! Ο Μπαντέλι έβγαλε σέντρα, βρήκε τον Μπαμπακάρ μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Γλύκο να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του επιθετικού των Ιταλών.

Από το 60 και μετά ο Ιβιτς άλλαξε τον σχεδιασμό του και με 3 στόπερ θέλησε να δώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα, αλλά η αδυναμία των χαφ να ελέγξουν το ρυθμό δεν άλλαξε τα δεδομένα με τους Ιταλούς να έχουν πάντα τον έλεγχο και τις σχετικά καλές ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά δείχνει σημάδια υποχώρησης και με πρόθεση να κρατήσει το 0-0 που το διατηρεί χάριν της καλής αγωνιστικής κατάστασης του Παναγιώτη Γλύκου.

Στο 84′ ο ΠΑΟΚ χάνει την καλύτερη και μοναδική ευκαιρία του για γκολ με τον Ροντρίγκες, που μέσα στην περιοχή του Ταταρουσάνου κάνει μιά περιστροφή γύρω από τον εαυτό του για να απαλλαγεί από τους αντιπάλους του και σουτάρει αλλά δεν αιφνιδιάζει τον Ρουμάνο γκολκίπερ που διατηρεί το 0-0.

Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κερδίσει ακόμα και τον αγώνα όταν στο 90+3′ ο Ροντρίγκες μέσα στην αντίπαλη πριοχή δεν κατάφερε να πλασσάρει την εστία της Φιορεντίνα και έχασε την δεύτερη καλή ευκαιρία της ομάδας του.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).

Κίτρινες κάρτες:
Μάτος, Ροντρίγκες, Σάκχοφ, Βαρέλα, Κάλινιτς, Ιλισιτς, Γκονζάλο Ροντρίγκες

ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57΄Σάκχοφ), Κάμπος (58′ Κρέσπο), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (79΄Τιάμ)

Φιορεντίνα
: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Κάλινιτς, Αστόρι, Μαξιμιλιάνο Ολιβέιρα, Σαλσίδο (74΄ Μπερναντέσκι), Μπόρχα Βαλέρο, Τόμοβιτς, Ίλισιτς (63′ Σάντσες) και Μπαμπακάρ (76΄ Τέλλο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024