Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΟ από τον Άγιαξ

Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΟ από τον Άγιαξ

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο του Europa League ο Παναθηναϊκός, την πρώτη εφετινή στα επίσημα παιχνίδια του κι ενώ ως απόψε μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Οι «πράσινοι», παρότι προηγήθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον Μπεργκ μόλις στο 5ο λεπτό, έχασαν με 2-1 από τον Άγιαξ, για τον οποίο σκόραραν οι Τραορέ στο 34΄ και Ρίντεβαλντ στο 67΄.

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο του Europa League ο Παναθηναϊκός, την πρώτη εφετινή στα επίσημα παιχνίδια του κι ενώ ως απόψε μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Οι «πράσινοι», παρότι προηγήθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον Μπεργκ μόλις στο 5ο λεπτό, έχασαν με 2-1 από τον Άγιαξ, για τον οποίο σκόραραν οι Τραορέ στο 34΄ και Ρίντεβαλντ στο 67΄.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήταν ονειρώδες. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα οι «πράσινοι» προσπάθησαν με παιχνίδι κατοχής και πίεση στην πρώτη πάσα των αντιπάλων τους να μην τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν και τα κατάφεραν στο μέγιστο βαθμό. Και όχι μόνο αυτό.

Στην πρώτη τους οργανωμένη επιθετική προσπάθεια προηγήθηκαν με το κοντινό πλασέ του Μάρκους Μπεργκ μετά την εξαιρετική ασίστ του Λουντ, που ενώ έδειξε ότι θα σουτάρει τροφοδότησε άψογα το Σουηδό κι εκείνος έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στο 5΄(1-0).

Οι Ολλανδοί μετά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκαν επιχείρησαν να αντιδράσουν παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ήταν ανούσιοι στο παιχνίδι τους και σε συνδυασμό με το διαρκές πρέσινγκ των γηπεδούχων δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Στιλ. Όλα αυτά μέχρι το 33΄. Από το δώρο του Ιβανόφ και την λάθος τοποθέτηση του Στιλ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με το σουτ του Τραορέ (1-1) στην κλειστή γωνία του Βρετανού τερματοφύλακα, που φέρει ευθύνη.

Το γκολ «πάγωσε» τους «πράσινους» που έχασαν τη συνοχή τους και την καλή ψυχολογία που είχαν. Λίγο έλλειψε να δεχτούν και δεύτερο στο 36΄, αλλά ο Στιλ «εξιλεώθηκε» κάνοντας μεγάλη απόκρουση στο εξ επαφής σουτ του Σάντσες, σε φάση που οι παίκτες του «Αίαντα» πανηγύριζαν θεωρώντας βέβαιο το 2-1. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού για ένα 10λεπτο έδειξαν να τα έχουν χαμένα, έκαναν πολλά λάθη και δε μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα.

Ο Γιούνες από αριστερά έκανε μεγάλη ζημιά, ο Μέστο δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα, όπως και ο Λεντέσμα, ο οποίος ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» και «τιμωρήθηκε» για την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση των ποδοσφαιριστών του μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε, έχοντας απέναντί του μία ομάδα που όσες φορές πιέστηκε ψηλά έκανε το εύκολο λάθος κι έδειξε αρκετά ευάλωτη στην άμυνα.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο και από τις δύο ομάδες. Ο Αγιαξ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι δεν ήταν απειλητικός, ενώ ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει την καλή αντεπίθεση. Το πρόβλημα των «πρασίνων» ήταν ήταν τα «φτηνά» λάθη των παικτών του, όπως αυτό που έκανε ο Μέστο στο 66΄.

Ο Ιταλός πήγε να κάνει ντρίπλα αντί να διώξει, έχασε τη μπάλα και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Βίργκεβερ μέσα στην περιοχή, με τον Μάρινερ να δείχνει την ασβεστένια βούλα. Ο Κλάασεν εκτέλεσε ο Στιλ απόκρουσε, αλλά στο «ριμπάουντ» οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκαν» και ο Ρίντεβαλντ σε άδεια εστία «έγραψε» το 2-1 για τον «Αίαντα» στο 67΄.

Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για το «τριφύλλι», που στο 69΄ έχασε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ιβανόφ (σωστή) και σαφώς η «πλάστιγγα έγειρε» ακόμη περισσότερο υπέρ των Ολλανδών. Ωστόσο, η αποβολή του Ζιχ στο 79΄ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά ήταν υποτονικοί και χωρίς να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία έφυγαν από το γήπεδο με σκυμμένα τα κεφάλια. Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός τους, που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουακάσο σε μία ανύποπτη φάση χτύπησε αντίπαλό του και είδε την κόκκινη κάρτα του Μάρινερ.

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

Κόκκινες: 69΄ Ιβανόφ (δεύτερη κίτρινη), 90΄+1 Γουακάσο-79΄ Ζιχ (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο, Μέστο, Βιγιαφάνιες – Βίργκεβερ, Ζιχ, Γκούντελι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι):
Στιλ, Κουτρουμπής (68΄ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (73΄ Σάμπα), Γουακάσο, Χουλτ, Λεντέσμα (65΄ Λέτο), Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ

ΑΓΙΑΞ (Π.Μπος):
Ονάνα, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Σάντσες, Τραορέ (73΄ Ντόλμπεργκ) , Κλάασεν (90΄ Σόνε), Γιουνες (86΄ Σινγκραβεν), Ζίεχ, Βίργκεβερ, Γκούντελι, Ντάικς

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024