Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δώρο» από το Καζακστάν για Ολυμπιακό, νίκες για Αγιαξ, Φιορεντίνα

«Δώρο» από το Καζακστάν για Ολυμπιακό, νίκες για Αγιαξ, Φιορεντίνα

Η Αστάνα και η Γιουνγκ Μπόις αναδείχθηκε ισόπαλες 0-0 στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, αποτέλεσμα που εξυπηρετεί απόλυτα τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην κορυφή του 2ου ομίλου του Europa League και αν νικήσουν το βράδυ την ΑΠΟΕΛ θα έχουν ήδη πραγματοποιήσει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Η Αστάνα και η Γιουνγκ Μπόις αναδείχθηκε ισόπαλες 0-0 στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, αποτέλεσμα που εξυπηρετεί απόλυτα τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην κορυφή του 2ου ομίλου του Europa League και αν νικήσουν το βράδυ την ΑΠΟΕΛ θα έχουν ήδη πραγματοποιήσει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνισλαν Στοϊλοφ): Εριτς. Ανιτσιτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ (84΄ Ταγκιμπέργκεν, Ντεσπότοβιτς (74΄ Νουσερμπάγεφ), Μπεϊσεμπέκοφ, Μάλι, Καμπανάνγκα (84΄ Νουργκαλίγεφ), Σόμκο, Κάνιας.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ (Αντι Χούτερ): Μβόγκο, Φον Μπέργκεν, Μπερτόνε, Σουλεϊμάνι (81΄ Ντούα), Λέτσιακς, Ραβέ, Φράι (81΄ Σικ), Σούτερ, Νούχου, Ζακάρια, Κούμπο (90+1΄ Έμπισερ).


«Περίπατο» η Φιορεντίνα κόντρα στην Καραμπάχ

Η Φιορεντίνα διέλυσε με 5-1 την Καραμπάχ στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πλέον συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του 10ου ομίλου του Europa League.

Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Μπαμπακάρ (39΄, 45+2΄), Κάλινιτς (43΄) και Ζαράτε (63΄, 78΄). Για τους φιλοξενούμενους, που απο το 30΄αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιουνούσζαντα, το «γκολ της τιμής» σημείωσε ο Ντλόβου στο 90+2΄.

Φιορεντίνα (Πάολο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ντε Μαϊό, Σαλσέδο, Κριστόφορο, Κάρλος Σάντσες (46′ Βεσίνο), Τέγιο, Ολιβέρα, Μπερναρντέσκι (61′ Κιέζα), Κάλινιτς (61′ Σάρατε), Μπαμπακάρ.

Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Σέχιτς, Μεντβέντεβ, Γιουνουζάντε, Σαντίκοβ, Αγκόλι, Μίτσελ, Ρίσαρντ, Ισμαγίλοβ (61′ Μουαρέμ), Ντάνι Κιντάνα (46′ Χουσεΐνοβ), Ντμιρκουλίγεβ, Ρεϊνάλντο (84′ Ντλόβου).


Άγιαξ-Σταντάρ Λιέγης 1-0

Ένα γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργκ στο 28ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Άγιαξ τη νίκη με 1-0 επί της Σταντάρ Λιέγης στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο του Europa League.

Οι Ολλανδοί διπλασίασαν τις επιτυχίες τους στο γκρουπ, ενώ οι Βέλγοι παρέμειναν στο βαθμό της πρεμιέρας, απέναντι στη Θέλτα.

ΑΓΙΑΞ (Πίτερ Μπος): Ονάνα, Φέλτμαν, Σάντσες, Βίργκεβερ, Σίνγκραβεν, Σένε (62΄ Ρίντεβαλντ), Γκούντελ, Κλάασεν, Τραορέ, Γιουνές (86΄ Ελ-Γκαζί), Ντόλμπεργκ (69΄ Κασιέρα).

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς): Ζιλέ, Αντράντε, Λαΐφης, Σολτς, Φάι, Εντμίλσον (69΄ Μπενζά), Τρέμπελ, Ενό, Ντοσεβί (80΄ Λεγκέρ), Ραμάν (69΄ Ντομπέ), Μπελφοντίλ.


Με οδηγό τον Καρέλη η Γκενκ

Ο Νίκος Καρέλης άνοιξε το σκορ στο 3-1 της Γκενκ επί της Σασουόλο, μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσή» για τη συνέχεια του Europa League. Επίδειξη δύναμης έκανε η Ρόμα του Κώστα Μανωλά (έπαιξε 90΄ λεπτά) με 4-0 επί της Αστρα, όπως και η Ζενίτ με 5-0 επί της Αλκμααρ.

Αντίθετα η Μάντσεστερ Γιουνάιεντ δυσκολεύτηκε αφάνταστα να κάμψει την αντίσταση της Ζορία. Χρειάστηκε ένα γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για να λύσει τον… γόρδιο δεσμό αλλά τα προβλήματα ήταν ξανά εμφανή για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Τέλος, πολύ σπουδαία νίκη πέτυχαν οι Ιρλανδοί της Ντάνταλκ με 1-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024