Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπέντο: «Η Αστάνα έχει νικήσει εδώ Ατλέτικο και Γαλατάσαραϊ»

Μπέντο: «Η Αστάνα έχει νικήσει εδώ Ατλέτικο και Γαλατάσαραϊ»

Μπορεί ο Πάουλο Μπέντο να σχεδιάζει να παρατάξει τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές στη βασική 11άδα κόντρα στην Αστάνα (03/11, 18:00), λόγω του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ο Πορτογάλος, τόνισε πως δεν υποβαθμίζει τον αγώνα του Europa League. Μάλιστα, στάθηκε στην εντός έδρας δυναμική της ομάδας από το Καζακστάν. Ετσι, ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε πως το μόνο αποτέλεσμα που τον ενδιαφέρει είναι η νίκη και ότι ο Παναθηναϊκός… ακολουθεί.

Μπορεί ο Πάουλο Μπέντο να σχεδιάζει να παρατάξει τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές στη βασική 11άδα κόντρα στην Αστάνα (03/11, 18:00), λόγω του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ο Πορτογάλος, τόνισε πως δεν υποβαθμίζει τον αγώνα του Europa League.

Μάλιστα, στάθηκε στην εντός έδρας δυναμική της ομάδας από το Καζακστάν. Ετσι, ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε πως το μόνο αποτέλεσμα που τον ενδιαφέρει είναι η νίκη και ότι ο Παναθηναϊκός… ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέντο:

– Για το ματς με την Αστάνα και το αν θα είναι εύκολος ο αγώνας όπως και ο πρώτος: «Η σκέψη μου γι’ αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσουμε. Αυτό σκεφτόμαστε όπως και για όλα τα παιχνίδια. Όσον αφορά στην ευκολία ή δυσκολία δεν έχουμε πει ποτέ ότι μία νίκη έρχεται εύκολα.

Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε εύκολα τα πράγματα γιατί είχαμε υψηλή απόδοση. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα γιατί ο αντίπαλος μας έχει την τελευταία του ευκαιρία να μπει στη μάχη για την πρόκριση. Εμείς όμως θέλουμε τη νίκη για να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας που είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση».

– Για το γεγονός ότι δεν έχει ηττηθεί η Αστάνα εντός έδρας με αντιπάλους όπως η Ατλέτικο και η Μπενφίκα: «Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του αντιπάλου ξέρουμε ότι δεν έχει ηττηθεί και γνωρίζουμε τις νίκες που έχει σε διεθνές επίπεδο. Τις νίκες απέναντι σε Ατλέτικο και Γαλατάσαραϊ.

Αυτός είναι ένας λόγος για να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς για να είμαστε η πρώτη ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα καταφέρει να κερδίσει σε αυτή τη δυνατή έδρα».

– Για το γεγονός ότι οι οπαδοί έχουν δείξει μεγάλη θέληση για να δώσουν «παρών» στο ντέρμπι και το πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του για το ματς με την Αστάνα: «Γνωρίζουμε και δεν είχαμε αμφιβολία ότι οι οπαδοί μας θα είναι δίπλα μας την Κυριακή. Πάντα είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάνε. Γνωρίζαμε ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο την Κυριακή. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να σκεφτούμε και να μιλήσουμε για το ντέρμπι.

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε μόνο με αυτό το παιχνίδι. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη που θα μας φέρει πολύ κοντά σε έναν ακόμα στόχο μας. Μετά από αυτό το παιχνίδι θα έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με το ντέρμπι της Κυριακής».

– Για την προσήλωση που υπάρχει σε αυτό το ματς και το θα ήταν καλή η ισοπαλία σε αυτό το ματς: «Φυσικά και πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική της UEFA. Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να είμαστε στο Champions League. Αυτή τη στιγμή όμως συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες και ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση».

-Για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί δύο μήνες μετά την πρόσληψή του και τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του: «Η διαδικασία της βελτίωσης της δουλειάς και της εξέλιξης και της ομάδας είναι συνεχής που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να προχωράμε.

Θέλουμε η ομάδα πάντα να διορθώνει λάθη και να βελτιώνεται. Υπάρχουν πράγματα που δουλεύουμε και θέματα τακτικής. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι σε εκείνο το παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις, όμως, ποτέ δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε».

Μάρτινς: «Άλλο ματς σε σχέση με αυτό στο Καραϊσκάκη»

Ο Αντρέ Μάρτινς εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Αστάνα για την 4η αγωνιστική του Europa League. Ο «ερυθρόλευκος» παίκτης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στην Αθήνα. Τώρα ο αντίπαλος θα είναι πιο δυνατός και πιο προσεκτικός. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε ένα γερό αποτέλεσμα. Το ταξίδι ήταν μακρινό και δύσκολο, αλλά έχουμε ξεκουραστεί και έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ματς».

Σε ερώτηση σχετική με τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο, απάντησε: «Δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για εμάς. Έχουμε ήδη παίξει σε ένα τέτοιο γήπεδο και πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Αποτελεί πλεονέκτημα για τον αντίπαλό μας, όμως είναι μικρό αυτό το πλεονέκτημα και δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει δικαιολογία για εμάς στο αυριανό παιχνίδι».

Και για το ότι η Αστάνα έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους τρεις βαθμούς, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Και εμείς έχουμε έρθει να παίξουμε μόνο για τη νίκη. Και οι δύο ομάδες θέλουν να νικήσουν. Απλώς το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με εκείνο στην έδρα μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024