Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάει και το... ραβδάκι του Ίβιτς: ΠΑΟΚ - Καραμπάγκ 0-1

Πάει και το… ραβδάκι του Ίβιτς: ΠΑΟΚ – Καραμπάγκ 0-1

Η νίκη επί της ΑΕΚ στο 94’ την περασμένη Κυριακή, ήταν ένα καλό… πέπλο για να κρυφτεί η πικρή αλήθεια για τον ΠΑΟΚ: Ότι δεν αποδίδει! Η Καραμπάγκ έφυγε με το «διπλό» από την Τούμπα και αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη στην Ιστορία της! Και φυσικά ο «Δικέφαλος» με το αναποτελεσματικό ποδόσφαιρο που παίζει εδώ και περίπου 3 μήνες (εάν προστεθούν τα προκριματικά του Champions League) δεν θα μπορούσε να δικαιωθεί ακόμα και αν σε κάθε ένα από αυτά τα ματς έχει την υπεροχή και το… ανούσιο «πάσινγκ γκέιμ».

Η νίκη επί της ΑΕΚ στο 94’ την περασμένη Κυριακή, ήταν ένα καλό… πέπλο για να κρυφτεί η πικρή αλήθεια για τον ΠΑΟΚ: Ότι δεν αποδίδει! Η Καραμπάγκ έφυγε με το «διπλό» από την Τούμπα και αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη στην Ιστορία της!

Και φυσικά ο «Δικέφαλος» με το αναποτελεσματικό ποδόσφαιρο που παίζει εδώ και περίπου 3 μήνες (εάν προστεθούν τα προκριματικά του Champions League) δεν θα μπορούσε να δικαιωθεί ακόμα και αν σε κάθε ένα από αυτά τα ματς έχει την υπεροχή και το ανούσιο «πάσινγκ γκέιμ».

Πέρασαν και άλλοι προπονητές άλλωστε πριν από τον Βλάνταν Ίβιτς που είχαν την ίδια καλή ή και καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, αλλά οι «φλύαροι» επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές ποτέ δεν έφεραν την ευτυχία σε μια ομάδα. Τόσο ο Αθανασιάδης, όσο και οι Ροντρίγκες, Μυστακίδης (λιγότερο ο Περέιρα που τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα) ήταν εκτός αγώνα, ενώ ο Μπίσεσβαρ είχε εμπνεύσεις που έμειναν… ιδέες. Καλώς ή κακώς απουσίαζε και ο Κάμπος που έχει αντίστοιχα στατιστικά στα τελειώματά του.

Δυστυχώς για τον «Δικέφαλο», κάπου εδώ τα περιθώρια στένεψαν και πλέον κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Ο «περίγυρος» της Τούμπας πολλές φορές… πίστωνε παίκτες και προπονητές, αγοράζοντας χρόνο για τη συνέχεια.

Με το ευρωπαϊκό όνειρο όμως να ξεθωριάζει και το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει ήδη άλλα φαβορί, μια ακόμη σεζόν για τους Θεσσαλονικείς μοιάζει από νωρίς χαμένη.

Τα αίτια θα αναζητηθούν προφανώς στη διάρκεια της σεζόν, όμως, σε πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο πως οι επιλογές τόσο του προπονητή, όσο και των ποδοσφαιριστών (η πώληση του Μακ δεν έφερε ποτέ κάποιον αντίστοιχο σκόρερ, ενώ δεν αποκτήθηκε ούτε καν στράικερ αντί του Μπερμπάτοφ) έγιναν κάτω από τη λογική του υπερβολικού ρίσκου.

Η εικόνα του ματς…

Επιθετικός ο ΠΑΟΚ αλλά και φλύαρος ανέπτυξε στο διάστημα 20′-25′ έντονη πρωτοβουλία φτάνοντας με αξιώσεις στην εστία των Αζέρων. Η επιθετική ισχύς από τα πλάγια με την παρουσία του Μυστακίδη, εξισορρόπησε από την απουσία και πάλι τελικής εκτελεστικής αποτελεσματικότητας με συνέπεια το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.

Στο 21′ από ενέργεια του Κάνιας, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Γκαραμπάχ, προσπάθησε να σουτάρει, με τον Χουσεϊνοφ να τον προλαβαίνει και να παραχωρεί κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό έμπνευση του Μυστακίδη, ο οποίος σούταρε από τη δεξιά γωνία έξω από τη μεγάλη περιοχή των Αζέρων, με τον Σέχιτς να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Αμέσως μετά στο 23′ ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξια, ο Τζαβέλλας με τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι τη μπάλλα πέρασε παράλληλα με την εστία και κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να παρέμβει στην πορεία της και να τη σπρώξει προς τα δίχτυα.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ χαμηλώνει τον γρήγορο ρυθμό του αφού η Καραμπάγκ διατηρεί με ψυχραιμία την αμυντική της λειτουργία και αποφεύγει το πλήγμα.

Στην επανάληψη η Καραμπάγκ μπήκε πιο επιθετικά και μόλις στο 48′ πλησίασε απειλητικά την εστία του Γλύκου. Η εξαιρετική κάθετη στον Κιντάνα, εξουδετερώθηκε την τελευταία στιγμή από τον Λέοβατς που του έκλεψε την μπάλα, παραχωρώντας κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πιέζει αλλά το γκολ δεν έρχεται. Στο 58′ ο Μπίσεσβαρ βρίσκει πολύ έξυπνα και γρήγορα τον Κλάους, ωστόσο εκείνος σουτάρει εντελώς άστοχα με τον κόσμο να δυσφορεί για τον διεθνή φορ που στο σημερινό παιχνίδι συμπλήρωσε 50 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το σχεδόν κουραστικό και σε πολλές περιπτώσεις προβλέψιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν αποφέρει αποτέλεσμα κι αυτό δίνει στους φιλοξενούμενους το ηθικό περιθώριο να διατηρούν την σταθερή και συμπαγή αμυντική τους λειτουργία που ενώ δέχεται επιθέσεις, τις αντιπαρέρχεται με ευκολία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 69′ ο νεοεισελθών Μίτσελ πέντε λεπτά μετά την είσοδο στου στο παιχνίδι με μια δυνατή βολίδα παραβιάζει την εστία του Γλύκου, από ασίστ του Κιντανα και βάζει την Καραμπάγκ μπροστά στο σκορ με 0-1, παγώνοντας την Τούμπα.

Η ψυχρολουσία είναι αναπόφευκτη και ο ΠΑΟΚ αργεί να ξεπεράσει το σοκ. Στο 81′ ο Περέϊρα πέφτει στην περιοχή σε μονομαχία του με τον Σαντίκοφ, αλλά αντί για πέναλτι εισπράττει κίτρινη κάρτα για «θέατρο».

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ για την ισοφάριση χάθηκε στο 84′ όταν από σέντρα του Λέοβατς ο Περέϊρα έπιασε το δυνατό σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σεχιτς.

Στο 87′ η Καραμπάγκ πλησιάζει πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Ρεϊνάλντο, που δεν καταφέρνει το γκολ αλλά το ίδιο επαναλαμβάνεται και στο 89′ με τον Γλύκο να σώζει την εστία του από το δεύτερο γκολ.

Με την εικόνα αυτήν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει κάθε προβάδισμα στην προοπτική της πρόκρισης για την συνέχεια στην νοκ άουτ διαδικασία και τους φίλους του να αποδοκιμάζουν τους παίκτες κατά την αποχώρηση τους.

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)

Κίτρινες κάρτες: Αθανασιάδης, Tζαβέλλας, Περέϊρα, Μεντβέντεφ.

* Η κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη είναι η δεύτερη και του αφαιρεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με την Φιορεντίνα στις 24 του μήνα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81′ Σάκχοφ) Κάνιας, Μπίσεσβαρ (73′ Τιάμ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης (61′ Περέϊρα) και Αθανασιάδης.

Καραμπάγκ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσείνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Αμιργκουλίεφ (64′ Μίτσελ), Γκαράγιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Μουάρεμ (88′ Ισμαήλοφ)και Εντλόβου (76′ Ρεϊνάλντο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024