Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπέντο: «Ερχόμαστε από συνεχόμενες νίκες, βρισκόμαστε σε καλό σημείο»

Μπέντο: «Ερχόμαστε από συνεχόμενες νίκες, βρισκόμαστε σε καλό σημείο»

Την πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του το τελευταίο διάστημα και το σερί των νικών που έχει, θεωρεί ατού ο Πάουλο Μπεντο ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (20:00) με την Οσμανλισπόρ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την φάση των «32» του Europa League. Πριν μια εβδομάδα φόρεσε το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και λίγες μέρες μετά επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με την Οσμανλισπόρ.

Την πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του το τελευταίο διάστημα και το σερί των νικών που έχει, θεωρεί ατού ο Πάουλο Μπεντο ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (20:00) με την Οσμανλισπόρ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την φάση των «32» του Europa League.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, είπε μεταξύ άλλων: «Οι νίκες πάντα φέρνουν αυτοπεποίθηση. Είναι καλό ότι ερχόμαστε από συνεχόμενες νίκες. Πρέπει όμως να αναλύσεις αυτές τις νίκες, να δεις τι έκανες καλά και τι λάθη έκανες για να τα διορθώσεις. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό σημείο. Τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα είναι καλά, βρισκόμαστε μέσα στο Κύπελλο και στην Ευρώπη περάσαμε από έναν ισορροπημένο όμιλο και τώρα έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αντίπαλο και πρέπει να προχωρήσουμε».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τις τελευταίες τρεις σεζόν γνώρισε τρεις αποκλεισμούς από ομάδες θεωρητικά πιο εύκολες και αν αυτό αποτελεί θέμα νοοτροπίας, απάντησε: «Όχι δεν το σκέφτηκα αυτό. Αυτό που σκέφτηκα ήταν τι πρέπει να κάνω αύριο. Είδα ποια είναι τα δυνατά σημεία τα αντιπάλου και ποια τα αδύνατα για να τα εκμεταλλευτούμε. Όσον αφορά την ερώτηση, δεν με απασχόλησε. Πρέπει απ’ όλα αυτά να κρατήσουμε το ότι όταν είσαι φαβορί δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να δούμε τι έχουμε κάνει καλά στο παρελθόν για να το επαναλάβουμε και τι έχουμε κάνει λάθος για να μην το κάνουμε ξανά».

Για την κατάσταση της ομάδας και για τους παίκτες που είχαν πρόβλημα τραυματισμού σχολίασε: «Από τους τραυματίες ο Ελιουνούσι και ο Ιντέγε δεν είναι διαθέσιμοι και έχουν μείνει εκτός αποστολής. Κατά τα άλλα η ομάδα είναι πολύ καλά. Από το παιχνίδι του Σαββάτου είναι σε καλή κατάσταση και είχαμε μία ημέρα παραπάνω να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να ξεκουραστούμε. Οι παίκτες είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι τους ζητάει η ομάδα και να παίξουν για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν λέμε καλό αποτέλεσμα εννοούμε νίκη».

Για το ότι η Οσμανλισπόρ μέσα στο 2017 δεν δείχνει και σε τόσο καλή κατάσταση και για το αν η παρουσία του Παναγιώτη Ρέτσου στην συνέντευξη Τύπου, σηματοδοτεί ότι θα αγωνιστεί στην αρχική ενδεκάδα, είπε: «Σε σχέση με το πρώτο ερώτημα, όλες οι ομάδες περνάνε από διάφορες φάσεις. Αυτό είναι κάτι που εμάς δεν μας απασχολεί. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Το μόνο που μας απασχολεί είναι ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα αδύναμα σημεία. Όπως όλες οι ομάδες, έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Είναι ένας αντίπαλος που τερμάτισε πρώτος στη φάση των ομίλων, αφήνοντας δεύτερη τη Βιγιαρεάλ. Αυτό δείχνει ότι είναι ένας αντίπαλος που έχει δυνατά σημεία. Δεν πρόκειται να δώσουμε βάση σε τι κατάσταση ήταν και είναι. Μας απασχολεί μόνο ο αυριανός αγώνας. Να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Φυσικά μπορεί να δείτε τον Ρέτσο να παίζει όπως και άλλο παιδί που προέρχεται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Φυσικά μπορεί να δείτε κι άλλα παιδιά».

Σε άλλη ερώτηση, για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί, απάντησε: «Φυσικά η παρουσία του κόσμου είναι πάντα θετική και μας βοηθάει και το χρειαζόμαστε για να είμαστε πιο δυνατοί. Το γεγονός ότι θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, σίγουρα θα μας βοηθήσει. Κάνει τους ποδοσφαιριστές να πιστεύουν περισσότερο στη δουλειά τους. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα και τις στιγμές που οι παίκτες μας θα δυσκολευτούν. Εκεί είναι που τους χρειαζόμαστε και τους θέλουμε δίπλα μας σε όλα τα λεπτά του αγώνα».

Τέλος, για το γεγονός ότι η Οσμανλισπόρ έχει σκοράρει σε όλα της τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δήλωσε: «Πράγματι παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που συνηθίζει να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια. Έχει γρήγορους παίκτες και από τα πλάγια που βγαίνουν γρήγορα στην επίθεση και με εμπειρία. Παίκτες που δυσκολεύουν τον αντίπαλο και μπορούν να τον βλάψουν βάζοντας γκολ σε όλα τα παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να είμαστε οι κυρίαρχοι και να εμποδίσουμε τον αντίπαλο να βγάλει αντεπιθέσεις. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε εκμεταλλευόμενοι τα δυνατά μας σημεία και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Όταν λέμε ότι θέλουμε να νικήσουμε, εννοείται πως το καλύτερο είναι χωρίς να δεχτούμε γκολ. Όμως ο κύριος στόχος μας είναι να νικήσουμε. Αν το καταφέρουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ και να πάμε έτσι την έδρα της Οσμανλισπόρ, τότε θα είναι το ιδανικό».

Ρέτσος: «Νίκη και να κρατήσουμε το «μηδέν» πίσω»

Πριν μια εβδομάδα φόρεσε το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και λίγες μέρες μετά επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με την Οσμανλισπόρ.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος αρχικά δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον σύλλογο. Από τη στιγμή που βρίσκεται στους «32», σημαίνει ότι είναι μία σημαντική ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να κρατήσουμε το «μηδέν» πίσω. Έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Για το ότι η Οσμανλισπόρ δεν δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αν αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο της ομάδας του, απάντησε: «Δεν το πιστεύω. Εγώ πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό και το περιμένουν πως και πως, όπως και εμείς. Θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Είναι μία καλή ομάδα, όπως εμείς που παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, για το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις τη φετινή σεζόν και αύριο ενδέχεται να παίξει από την αρχή στα χαφ, τόνισε: «Στην ηλικία που βρίσκομαι, αυτό που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό ξεκίνησα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να παίζει σε πολλές θέσεις και θα παίζω, όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου. Με βοηθάνε πολύ οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου και δίνω το 110%. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, αν με επιλέξει ο προπονητής μου, να παίξω στο αυριανό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, αν δίνει ο καθένας το 100%, τότε μπορεί η ομάδα να πάει μπροστά».

Χωρίς Ιντέγε και Ελιουνούσι και Καπίνο

Χωρίς τους δύο τραυματίες, Ιντέγε και Ελιουνούσι, θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την Οσμανλισπόρ.

Η προσπάθεια του ιατρικού τιμ της ομάδας είναι να προλάβουν και οι δύο το ντέρμπι με την ΑΕΚ και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν.

Όμως προέκυψε κι ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Στέφανο Καπίνο ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στον ορθό μηριαίο και κρίθηκε προτιμότερο να προστατευθεί.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μάριν, καθώς ο Πάουλο Μπέντο προτίμησε και πάλι τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, αλλά και τους τρεις νεοαποκτηθέντες.

Η αποστολή: Λεάλι, Χουτεσιώτης, Ανσαριφάρντ, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Σισοκό, Σεμπά, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Παρέδες, Ρομαό, Μάρτινς, Βιάνα, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Νικολάου και Ρέτσος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024