Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούζας: «Όλοι οι παίκτες θα ενεργοποιηθούν»

Βούζας: «Όλοι οι παίκτες θα ενεργοποιηθούν»

Παραμονές του αγώνα με την Μπεσίκτας για τους «16» του Europa League, ο Βασίλης Μπούζας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός του Ολυμπιακού και ξεκαθάρισε ότι θα ενεργοποιηθούν όλοι οι παίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο νέος προπονητής των Ερυθρολεύκων ξεκαθάρισε ότι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στους τρεις στόχους του σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν αφού υπάρχουν πολλά ματς σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τέλος προσέθεσε ότι έχει αναλύσει και βρει τις αδυναμίες της Μπεσίκτας ώστε να χτυπήσει το ματς της Πέμπτης εκεί...

Παραμονές του αγώνα με την Μπεσίκτας για τους «16» του Europa League, ο Βασίλης Μπούζας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός του Ολυμπιακού και ξεκαθάρισε ότι θα ενεργοποιηθούν όλοι οι παίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο νέος προπονητής των Ερυθρολεύκων ξεκαθάρισε ότι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στους τρεις στόχους του σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν αφού υπάρχουν πολλά ματς σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τέλος προσέθεσε ότι έχει αναλύσει και βρει τις αδυναμίες της Μπεσίκτας ώστε να χτυπήσει το ματς της Πέμπτης εκεί…

«Είμαι ένας επαγγελματίας προπονητής. Πάντα πρέπει να ψάχνω το καλύτερο στην καριέρα μου», ήταν τα πρώτα λόγια του, ως απάντηση στην ερώτηση τι του πέρασε από το μυαλό όταν ενημερώθηκε πως θα αναλάβει εκτάκτως την ομάδα. Και πρόσθεσε: «Είναι μία πρόκληση και μία ευκαιρία να δείξω την αξία μου και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που έχει αυτή η θέση».

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στους παίκτες λέγοντας: «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό» και πέρασε στο ματς, αφού τόνισε με έμφαση:

«Πρέπει να επικρατήσει το ομαδικό πνεύμα και να εντείνουμε τις προσπάθειες για να εκπληρώσουμε τους στόχους. Ένας από αυτούς είναι και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και αύριο έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε θετικά αυτή τη διαδικασία».

Ήταν λογικό να ερωτηθεί και το αν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού: «Αυτό που θα άλλαζα είναι η αποτελεσματικότητα στις τελικές ενέργειες. Είναι κάτι που μας στέρησε βαθμούς. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Και κάτι από την αμυντική λειτουργία, να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ, ειδικά στις αρχές του παιχνιδιού».

Για το πώς σκέφτεται να διαμορφώσει την ομάδα, απάντησε: «Όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία να κυνηγάς τρεις στόχους, νομίζω ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να φανούν χρήσιμοι και όλοι μπορούν να έχουν συμμετοχή.

Είναι σίγουρο ότι θα ενεργοποιηθούν όλοι οι παίκτες μέχρι το τέλος, γιατί έχουμε μία σειρά παιχνιδιών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν και είναι δύσκολο να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, όταν έχουν και μικρό χρονικό διάστημα αποκατάστασης. Γι’ αυτό περιμένω απ’ όλους τους παίκτες μου να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητας και να ανταποκριθούν όσο μπορούν περισσότερο».

Σχετικά με την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει, αρκέστηκε να πει: «Εγώ με τους συνεργάτες μου συνεχώς αναλύουμε τον προσεχή αντίπαλο. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ποιοι μπορούν να υπηρετήσουν το τακτικό πλάνο και την στρατηγική που έχουμε σχεδιάσει. Να δούμε την ετοιμότητά τους. Έχουμε κάποια σχέδια στο μυαλό μας, όμως όλα είναι πιθανά και ρευστά».

Και για το «κλειδί» του αυριανού αγώνα: «Η Μπεσίκτας είναι μία ομάδα που θέλει να έχει την κατοχή. Έχει υψηλό ποσοστό κατοχής σε όλα τα παιχνίδια. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες. Πρέπει να περιορίσουμε τους παίκτες «κλειδιά». Έχουμε εντοπίσει τα αδύναμα στοιχεία της και θα επιλέξουμε να χτυπήσουμε εκεί, εφαρμόζοντας μία τακτική που θα ασκήσει πίεση στον αντίπαλο».

Τέλος, για το αν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα στον κόσμο ενόψει του αυριανού αγώνα, είπε: «Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πάντα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι μία έξτρα βοήθεια για την ομάδα μας. Θα ήθελα να ζητήσω τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια των παικτών.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι στην ψυχολογία. Νομίζω ότι το Καραϊσκάκη θα είναι μία «καυτή» έδρα και ο αντίπαλος θα έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που παίρνει μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο της».

Μποτία: «Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση»

Ο αρχηγός της ομάδας, Αλμπέρτο Μποτία, εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Υπάρχει νέος αέρας στα αποδυτήρια. Υπάρχει σιγουριά ότι θα τα δώσουμε όλα αύριο για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε έναν νέο προπονητή, τον οποίο εμπιστευόμαστε και ανυπομονούμε να έρθει το παιχνίδι για να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σε παρατήρηση πως η Μπεσίκτας δείχνει να είναι το φαβορί της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός το αουτσάιντερ, ο Ισπανός αμυντικός απάντησε: «Γνωρίζουμε όλοι ότι η Μπεσίκτας είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Όμως δεν νομίζω ότι είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Μέσα στα αποδυτήρια λέγονται θετικά πράγματα, έχουμε αυτοπεποίθηση. Εμείς θέλουμε να έρθει η αυριανή ημέρα, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα χωρίς να μας επηρεάσει τι λέγεται έξω από το γήπεδο».

Και για τα γρήγορα γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς δήλωσε: «Πράγματι είναι κάτι που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα. Όμως ό,τι έγινε, έγινε… Έχουμε ξεχάσει το παρελθόν, κοιτάζουμε μόνο το παρόν και το μέλλον. Ανυπομονούμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Στους ποδοσφαιριστές αρέσουν παιχνίδια όπως το αυριανό και θέλουμε να τα δώσουμε όλα για ένα καλό αποτέλεσμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024