Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουζουνίδης: «Καλύτερη αυτή η Καμπάλα από εκείνη του 2015»

Ουζουνίδης: «Καλύτερη αυτή η Καμπάλα από εκείνη του 2015»

Η νίκη είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού στον αυριανό πρώτο αγώνα με την Καμπάλα για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξέφρασε την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και πως θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα, εάν η νίκη επιτευχθεί με μηδέν παθητικό, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να παίξουν καλά και στα δύο παιχνίδια. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του δεν είναι 100% έτοιμοι σωματικά, αλλά «έτοιμοι από άποψη μυαλού», ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, επισημαίνοντας ότι έχουν εντοπιστεί 2-3 «στόχοι» των «πρασίνων».

Η νίκη είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού στον αυριανό πρώτο αγώνα με την Καμπάλα για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξέφρασε την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και πως θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα, εάν η νίκη επιτευχθεί με μηδέν παθητικό, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να παίξουν καλά και στα δύο παιχνίδια.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του δεν είναι 100% έτοιμοι σωματικά, αλλά «έτοιμοι από άποψη μυαλού», ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, επισημαίνοντας ότι έχουν εντοπιστεί 2-3 «στόχοι» των «πρασίνων».

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη στη συνέντευξη Τύπου:

Για την κατάσταση των Καμπέσας και Χατζηγιοβάνη: «Ο Μπράιαν ακόμα δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο. Ο Τάσος είχε ίωση, δεν έκανε προπόνηση για να μην κολλήσει κι άλλος παίκτης. Σήμερα περιμένω να τον δω στην προπόνηση κι αν είναι καλά θα αγωνιστεί».

Για την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού: «Δεν είμαστε έτοιμοι 100%, αλλά είμαστε έτοιμοι από άποψη μυαλού. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας έχει διαστήματα που είναι καλά οργανωμένος και διαστήματα που είναι απείθαρχος.

Έχει μειονεκτήματα, αλλά ο τρόπος που παίζουν γίνεται επικίνδυνος. Άλλες φορές κάνουν επιθεση με επτά κι οκτώ παίκτες κι άλλες αμύνονται όλοι μαζί. Αυτή την περίοδο είναι σημαντικό να είσαι στο μυαλό έτοιμος, γιατί στα πόδια δεν μπορείς να είσαι».

Για το αν προτιμά το «μηδέν» στην άμυνα: «Το πρώτο που με ενδιαφέρει αύριο είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε χωρίς να δεχθούμε γκολ, ακόμα καλύτερα. Δεν ξέρεις ποτέ πως θα πάει το παιχνίδι.

Εμείς πρέπει να μπούμε μέσα και να παίξουμε όσο το δυνατό καλύτερα. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό σκορ αλλά ανεξάρτητα από αυτό, αύριο δεν τελειώνει κάτι. Υπάρχουν δυο παιχνίδια και θα πρέπει να παίξουμε καλά και στα δυο».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρείται ό,τι πιο πολύτιμο έχει η ομάδα: «Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία αυτή. Ακούγονται πολλά ότι ο Ουζουνίδης είναι ό,τι καλύτερο έχει ο Παναθηναϊκός και τέτοια. Εγώ είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Έχω πει πολλές φορές πως ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αυτό ας το σταματήσουμε λίγο. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο για να στηρίζεται σε άτομα».

Για τον αποκλεισμό του 2015 και τις δυσκολίες που έφερε: «Ναι, γιατί εδώ δεν έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Δεν είμαστε η χώρα που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο. Εκείνο το διάστημα υπήρχαν μεγαλύτερες φιλοδοξίες από ό,τι έπρεπε. Η ομάδα αποκλείστηκε κι έγινε μια σειρά άσχημων γεγονότων.

Ο αντίπαλός μας όμως τώρα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την ομάδα, έχει γίνει πιο έμπειρη και καλή ομάδα. Αν δείτε και το ματς στην Πολωνία, μπήκαν και έπαιξαν το παιχνίδι τους με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι κάτι που το έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια με προκρίσεις και παρουσία στους ομίλους. Είναι αυτό που είπε κι ο Νίκλας, δεν υπάρχουν πια εύκολα παιχνίδια.

Όσο καλή προετοιμασία και να έχεις κάνει, δεν ξέρεις ποτέ πως θα είναι η ομάδα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ο αντίπαλος είναι δύσκολος, δεν θα είναι εύκολο ούτε θέμα εκδίκησης. Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που ονομάζεται Γκαμπάλα και εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί: «Σαν σύλλογος και σαν οντότητα είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός. Αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Σαν σύλλογος κι ευρωπαϊκή ιστορία, είμαστε εμείς αλλά να μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη έχουμε μια καθοδική πορεία και ο αντίπαλος έχει ανοδική πορεία».

Για τα μεταγραφικά: «Έχουμε εντοπίσει δυο-τρεις στόχους, είμαστε σε επαφές. Προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί πάντως».

Για τον Κουλιμπαλί: «Ο Κουλιμπαλί το έχει το πρόβλημα αρκετό καιρό, τον πάμε συντηρητικά μετά τα παιχνίδια, θέλει λίγο ξεκούραση. Μέχρι να βρούμε τρόπο να κάνουμε κάτι καλύτερο. Δεν θα έχει πρόβλημα αύριο, έχει διάθεση να αγωνιστεί…».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκλας Χουλτ, ο οποίος τόνισε ότι η αυριανή αναμέτρηση δεν έχει σχέση με τα παιχνίδια του 2015, όταν η Καμπάλα απέκλεισε το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, ο Σουηδός μπακ δήλωσε:

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όμως είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω έναν χρόνο παραπάνω εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν και μου δίνουν αγάπη. Γνωρίζουμε πως είναι μία καλή ομάδα.

Δεν είναι όπως πριν από πέντε χρόνια που ίσως απέναντι σε μία τέτοια ομάδα θα μπορούσε κανείς να κερδίσει 10-0. Είδατε πως μία μικρή ομάδα από τη Σουηδία άφησε εκτός τη Γαλατασαράι. Όταν ο Μαρίνος ήρθε εδώ τον χειμώνα δεν ήμασταν απόλυτα καλά, όμως τώρα νομίζω πως είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Δεν έχει μεγάλη σημασία τι έγινε πριν από δύο χρόνια. Δεν αισθάνομαι ότι σκεφτόμαστε το τι έγινε τότε. Δεν μας κέρδισαν, όμως αποκλειστήκαμε με δύο ισοπαλίες. Ό,τι έγινε τότε, έγινε. Είναι καλό το ότι μας έδειξαν ότι είναι καλή ομάδα και τώρα το γνωρίζουμε. Είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024