Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιμένεθ: «Νίκη για να έχει αξία το διπλό στη Ριέκα»

Χιμένεθ: «Νίκη για να έχει αξία το διπλό στη Ριέκα»

Στην κόπωση των ποδοσφαιριστών του από τους συνεχείς αγώνες στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της αναμέτρησης με την Αούστρια Βιέννης για το Europa League την Πέμπτη (22:05). Παράλληλα, τόνισε ότι μια ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την ομάδα του κοντά στο στόχο της πρόκρισης.

Στην κόπωση των ποδοσφαιριστών του από τους συνεχείς αγώνες στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της αναμέτρησης με την Αούστρια Βιέννης για το Europa League την Πέμπτη (22:05). Παράλληλα, τόνισε ότι μια ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την ομάδα του κοντά στο στόχο της πρόκρισης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ και του Κώστα Γαλανόπουλου:

ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ: «Ειναι ξεκάθαρο ότι, όσο πιο πολύ ξεκουραστούμε, τόσο καλύτερα. Αύριο θα έχουν συμπληρωθεί τέσσερις ημέρες από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οπότε μπορούμε να πούμε ότι η αποκατάσταση θα είναι πλήρης. Ακόμα πιο δύσκολο, από αυτήν την άποψη, είναι το ματς της Κυριακής, αφού θα έχουμε λιγότερες ημέρες στη διάθεσή μας.

Το καλύτερο γιατρικό είναι μία νίκη για να καταφέρει να ξεκουραστεί ένας ποδοσφαιριστής. Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι είναι εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις, συνεπώς θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Οταν υπάρχουν παιχνίδια καθε 3-4 ημέρες, δεν μπορώ να αποφασίζω από νωρίς ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσω. Πρέπει να περιμένω έως την τελευταία στιγμή.

Η νίκη είναι πολύ σημαντική, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Είχε μεγάλη αξία η νίκη στη Ριέκα, όμως θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αν καταφέρουμε να πάρουμε αύριο τους τρεις βαθμούς.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έξτρα πίεση, λόγω της συμμετοχής μας στην Ευρώπη. Παραμένουμε προσγειωμένοι και, επειδή νικήσαμε τον Ολυμπιακό, κανείς δεν μας εγγυάται ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού απέναντι στους αντιπάλους μας. Όσο είμαι εγώ εδώ, η φιλοσοφία είναι «δεν εγκαταλείπουμε τίποτα» και δίνουμε τη μάχη μας.

Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει σημασία είναι το αυριανό. Μετά θα σκεφτούμε το επόμενο ματς πρωταθλήματος. Δεν θέλω ούτε υπερβολή, ούτε ηττοπάθεια. Θέλω δουλειά και ταπεινότητα. Αυτό είναι που απαιτώ από τους παίκτες, αυτό είναι που μου δίνουν.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίζουμε, αλλά πάντα θα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος θα προσπαθεί να σταματήσει αυτό το σερί μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«Κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη με τη Ριέκα. Συμφώνω με τον κόουτς ότι δεν θα έχει τόσο μεγάλη αξία, αν δεν τα καταφέρουμε και αύριο.

Είμαστε μεγάλη ομάδα. Πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι από τους βασικούς στόχους της ομάδας. Από την Ευρώπη λείπουμε καιρό, όμως μέσα στο γήπεδο δείξαμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα κι όταν είμαστε σε καλή κατάσταση δύσκολα μπορούν να μας σταματήσουν. Όταν μια ομάδα νικάει, όλα είναι τέλεια.

Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ακόμα κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, όπως είδατε και εναντίον του Ολυμπιακού, δεν σταματήσαμε στιγμή να ζητάμε το γκολ και μετά τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχουμε καταφέρει και θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024