Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιμένεθ: Να κερδίσουμε και να το αφιερώσουμε στον Μάνταλο

Χιμένεθ: Να κερδίσουμε και να το αφιερώσουμε στον Μάνταλο

Το κενό του Πέτρου Μάνταλου «πονοκεφαλιάζει» τον Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Μίλαν (2/11, 20:00) για την 4η αγωνιστική του Europa League. Ο Ισπανός μίλησε αρκετά για τον άτυχο αρχηγό της Ένωσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου επίσης υπογράμμισε ότι η Μίλαν παραμένει μια μεγάλη ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη.

Το κενό του Πέτρου Μάνταλου «πονοκεφαλιάζει» τον Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Μίλαν (2/11, 20:00) για την 4η αγωνιστική του Europa League.

Ο Ισπανός μίλησε αρκετά για τον άτυχο αρχηγό της Ένωσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου επίσης υπογράμμισε ότι η Μίλαν παραμένει μια μεγάλη ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη.

Αναλυτικά:


– Αν υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία μετά το 0-0 του Μιλάνου

«Είναι ούτως ή άλλως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι θετικό ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις και θέλει κάτι παραπάνω, αλλά το είχα πει και πριν από τον πρώτο αγώνα ότι το αυριανό ματς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο».

– Αν διαφέρει ο τρόπος αντιμετώπισης της Μίλαν σε σχέση με τον πρώτο αγώνα

«Οταν παίζεις απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, γιατί με την ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα, μπορεί να εκμεταλλευτεί και το παραμικρό».

– Αν είναι «τελικός» το αυριανό ματς

«Θα ήταν τελικός αν όλα κρίνονταν από αυτό το ματς. Ομως έχουμε άλλα τρία με το αυριανό. Φυσικά θα είναι πολύ καλό να νικήσουμε, αλλά δεν κρίνεται τίποτα. Αυτό που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είναι η φιλοδοξία. Οταν ο κόσμος ζητάει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, πρέπει να δίνουμε τα πάντα για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

– Αν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο λόγω της απώλειας του Μάνταλου και πώς θα καλυφθεί το κενό του

«Οι επαγγελματίες πρέπει πάντα να δίνουν το 100%. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα προσπαθήσουμε και θα ήταν εξαιρετικό να κερδίσουμε και να το αφιερώσουμε στον αρχηγό. Για μένα, ο Πέτρος είναι αναντικατάστατος. Ομως θα ήθελα όλοι να σεβαστούν όποιον κληθεί να τον αντικαταστήσει. (Αστειευόμενος) Χθες μίλησα με τον… Μέσι, αλλά δεν ήθελε να έρθει. Ξέρουμε ότι η απουσία του Πέτρου θα είναι εμφανής, αλλά θα προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Να βρούμε λύσεις μέσα από το σύνολο ώστε να μας βοηθήσουν στην αποστολή μας».

– Αν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι η Μίλαν βρίσκεται σε κρίση

«Για μένα η Μίλαν θα είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα. Εχουμε θαυμάσει τη Μίλαν εδώ και πολλά χρόνια και αυτή τη στιγμή είναι ένας γίγαντας που κοιμάται. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να μην ξυπνήσει απέναντί μας».

– Για την παρουσία του κόσμου στο Μιλάνο και αύριο στο ΟΑΚΑ

«Οι 4.000 ψυχές μας βοήθησαν πολύ στο Μιλάνο. Αυτό χρειαζόμαστε και αύριο. Μακάρι να μας βοηθάνε πάντα και να μην έχουμε ποτέ αυτήν την κρύα κατάσταση που βιώσαμε με τον Ατρόμητο. Μας ωθούν στη νίκη και κάνουν πιο εύκολο το παιχνίδι μας».

– Για το ματς με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί

«Εγώ το μόνο που θέλω να επαναλάβω ήταν ότι θα ήταν πιο δίκαιο να παίξουμε τη Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτοί που αποφασίζουν δεν έχουν την ίδια άποψη… Από εκεί και πέρα, δεν πρόκειται να κάνω κάτι άλλο παρά μόνο να παρατάξω την καλύτερη ενδεκάδα τόσο αύριο, όσο και την Κυριακή».

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Γιάννης Ανέστης ο οποίος δήλωσε:

«Προερχόμαστε από ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο. Τέτοιοι αγώνες σου δίνουν ένα κίνητρο παραπάνω για να δώσεις το 100%. Ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο είναι ο Πέτρος (σ.σ. Μάνταλος) να δώσουμε από την αρχή του αγώνα ακόμα περισσότερο κι από το 100%. Δε νομίζω ότι η κούραση παίζει ρόλο σε τέτοια ματς. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα βοηθήσει αύριο από το πρώτο λεπτό και θα τον αποζημιώσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024