Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλαθλος του Εθνικού στην εντατική, μετά από επεισόδια στην Κρήτη

Φίλαθλος του Εθνικού στην εντατική, μετά από επεισόδια στην Κρήτη

Με τον χειρότερο τρόπο άνοιξε την αυλαία του το πρωτάθλημα της Football League 2 (Γ' Εθνική), καθώς στην αναμέτρηση του Ηροδότου με τον Εθνικό Πειραιώς, ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο ομάδων που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Αλικαρνασσού με αποτέλεσμα, ένας άτυχος ανδρας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλές προσαγωγές, μία σύλληψη από την αστυνομία. Σχεδιάζεται η μεταφορά του τραυματία σε νοσοκομείο της Αθήνας. Καταδικάζει τα γεγονότα η ΕΠΟ.

Με τον χειρότερο τρόπο άνοιξε την αυλαία του το πρωτάθλημα της Football League 2 (Γ’ Εθνική), καθώς στην αναμέτρηση του Ηροδότου με τον Εθνικό Πειραιώς, ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο ομάδων που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Αλικαρνασσού με αποτέλεσμα, ένας άτυχος ανδρας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Για την ακρίβεια, ο 46χρονος φίλος του Εθνικού, μεταφέρθηκε λιπόθυμος και χτυπημένος από αντίπαλους οπαδούς, έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι διεκόπη από το διαιτητή, λόγω της έντασης στις κερκίδες μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Ο οπαδός του Εθνικού που παρακολουθούσε το ματς, φέρεται να δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και η εξέλιξη της συμπλοκής κινητοποίησε αμέσως τους ανθρώπους του γηπέδου, οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, χτυπημένος σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς. Όπως γνωστοποιήθηκε από ανθρώπους της ομάδας του Εθνικού που βρίσκονται στο νησί, ο άτυχος άνδρας ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσούλης, είναι κάτοικος Πειραιά και τη δεδομένη χρονική στιγμή κρατιέται στη ζωή με τεχνητά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται για τον 37χρονο Κωνσταντίνο Λόλη, ο οποίος έχει τραυματισθεί στο κεφάλι, και μάλιστα έχει υποστεί κάταγμα ζυγωματικού. Δίπλα στον άτυχο άνδρα βρίσκονται οι άνθρωποι της διοίκησης του συλλόγου του Εθνικού.

Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν, όταν ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ γκολ του Ηροδότου για να έχουμε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων και να ακολουθήσει η γενικευμένη σύρραξη στην εξέδρα. Οι άνθρωποι του Εθνικού ζήτησαν την οριστική διακοπή του αγώνα, τελικά το ματς συνεχίστηκε έπειτα από περίπου 20 λεπτά και ο Ηρόδοτος με γκολ του Καϊμακαμακούδη στο 96΄νίκησε με 1-0.

Πολλές προσαγωγές, μία σύλληψη

Από νωρίς, λίγο μετά την πρώτη κλήση για το περιστατικό, η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και έχει ήδη προβεί σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων η μία κατέληξε σε σύλληψη. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη 27χρονος για τα επεισόδια που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης 27χρονος ημεδαπός γιατί συμμετείχε σε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Γ” Εθνικής μεταξύ των ομάδων Ηροδότου και Εθνικού Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού ο οποίος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση».

Ανακοίνωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Βενιζέλειο, ο άτυχος άνδρας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘμ σχεδιάζεται να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο των Αθηνών:

«Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος. Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος. Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή».

Καταδικάζει τα γεγονότα η ΕΠΟ

Λίγες ώρες μετά το θλιβερό περιστατικό, η ΕΠΟ πήρε θέση εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για την «μαύρη» πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.

Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».

Πηγή: www.cretalive.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024