Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με -15 βαθμούς και «λουκέτο» για δέκα αγώνες τιμωρήθηκε ο Ηρόδοτος

Με -15 βαθμούς και «λουκέτο» για δέκα αγώνες τιμωρήθηκε ο Ηρόδοτος

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη η ποινή που επέβαλε η αρμόδια επιτροπή τη ΕΠΟ, στον σύλλογο του Ηροδότου, για τα επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα με τον Εθνικό και τα οποία είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του φιλάθλου των «κυανολεύκων», Κώστα Κατσούλη. Η επιτροπή τιμώρησε τον Ηρόδοτο με αφαίρεση 15 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ' εθνική, 10 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευση μεταγραφών μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου και πρόστιμο 2.500 ευρώ. Έφεση από τον Ηρόδοτο...

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη η ποινή που επέβαλε η αρμόδια επιτροπή τη ΕΠΟ, στον σύλλογο του Ηροδότου, για τα επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα με τον Εθνικό και τα οποία είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του φιλάθλου των «κυανολεύκων», Κώστα Κατσούλη.

Η επιτροπή τιμώρησε τον Ηρόδοτο με αφαίρεση 15 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ’ εθνική, 10 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευση μεταγραφών μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου και πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Αναλυτικά η σχετική απόφαση, έχει ως εξής:

«Η αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης) Ειδική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που συγκροτήθηκε για να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ’ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός, εξέδωσε την εξής απόφαση:

Δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο Π.Α.Σ.Α. Ηρόδοτος τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτό πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει σε αυτό:

α. Ποινή αφαίρεσης δεκαπέντε (15) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο οποίο συμμετέχει.

β. Ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δέκα (10) αγωνιστικών ημερών.

γ. Απαγόρευση μετεγγραφών μέχρι λήξεως της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

δ. Χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Παραπέμπει την από 16.9.2014 ένσταση του αθλητικού σωματείου «Εθνικός Πειραιώς» στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, για εκδίκαση και έκδοση αποφάσεως επ’ αυτής και μόνο».

Έφεση από τον Ηρόδοτο

Έφεση κατά της απόφασης αυτής άσκησε ο Ηρόδοτος, όπως γνωστοποίησε η ομάδα με ανακοίνωση που εξέδωσε και τονίζει πως όσον αφορά τη διοίκηση είχε λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, οπότε και δεν φέρει καμία ευθύνη για το γεγονός της δολοφονίας.

Αναλυτικά:

«Μας λυπεί το γεγονός που η Ε.Π.Ο. «φρόντισε», στις πλάτες ενός ερασιτεχνικού σωματείου όπως είναι ο ιστορικός μας ΗΡΟΔΟΤΟΣ, να φορτώσει όλα τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες. Η ομάδα θα ασκήσει έφεση για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά της και ελπίζουμε στην ολομέλεια της επιτροπής να επικρατήσει σύνεση και λογική, ώστε να μην ισχύσει αυτή η ποινή εξαθλίωσης και αφανισμού της ομάδας μας.

Δηλώνουμε και πάλι ότι στον συγκεκριμένο αγώνα η διοίκηση της ομάδας μας είχε πάρει όλα τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και δεν είχε ουδεμία ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό που μας συγκλόνισε όλους. Ο Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ έχει 82 χρόνια ιστορίας, διαχρονική προσφορά στον αθλητισμό και καμία τριμελής επιτροπή δεν μπορεί να καταδικάσει ούτε την ομάδα ούτε την κοινωνία της Νέας Αλικαρνασσού.

Εκ του Δ.Σ. Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024