Επιστροφή στις Ειδήσεις

Αθλήματα

Απόψεις

Πολυμέσα

Εργαλεία

Mηχανοκίνητος Αθλητισμός

αθλητικα νεα φορμουλα 1
αθλητικα νεα wrc
αθλητικα νεα motogp
αθλητικα νεα Αλλοι αγώνες

Το επόμενο καλοκαίρι...

Οι Ρώσοι χούλιγκαν ετοιμάζουν «γιορτή βίας» στο Μουντιάλ

 
Αθήνα
Σοβαρός είναι πλέον ο προβληματισμός που υπάρχει στις τάξεις των Ρώσων διοργανωτών του Μουντιάλ 2018, μετά τη σημερινή προβολή -από το BBC- ρεπορτάζ, στο οποίο εμφανίζονται χούλιγκανς που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους καθ΄όλη τη διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Για κάποιους θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου και για κάποιους άλλους μία γιορτή της βίας», δηλώνει -με καλυμμένο το πρόσωπό του- στην κάμερα Ρώσος χούλιγκαν, δίνοντας ξεκάθαρο «στίγμα» ενόψει του Μουντιάλ που θα φιλοξενήσει η χώρα του.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι από τα κορυφαία στελέχη στην ιεραρχία των Ρώσων χούλιγκανς και συμμετείχε ενεργά στα θλιβερά επεισόδια που «αμαύρωσαν» το EURO της Γαλλίας, το καλοκαίρι του 2016.

Το ίδιο προκλητική είναι και η τοποθέτηση έτερου χούλιγκαν, που σχολιάζει πως σε περίπτωση που είσαι εκεί (σ.σ. εννοεί στο Μουντιάλ 2018) με την οικογένεια ή τα παιδιά σου ίσως και να γλιτώσεις, αλλά εάν είσαι με κάποιον φίλο, καλύτερα θα είναι να το ξανασκεφθείς...

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πάντως, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις απειλές των χούλιγκανς εν όψει του Μουντιάλ, ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός. «Δεν ανησυχώ για προβλήματα βίας το 2018, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ρωσικές αρχές που λαμβάνουν το ζήτημα πολύ σοβαρά υπόψη τους», ανέφερε ο πρόεδρος της FIFA.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ