Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήττα της Εθνικής από την Παραγουάη, αλλά με… κέρδη εν όψει Μουντιάλ

Ήττα της Εθνικής από την Παραγουάη, αλλά με… κέρδη εν όψει Μουντιάλ

Φιλική ήττα με 2-0 από την Παραγουάη γνώρισε η Ελλάδα από την σαφώς πιο έτοιμη ομάδα της Παραγουάης, στο τελευταίο τεστ εν όψει του Μουντιάλ. Η Εθνική προδόθηκε από την άμυνά της κυρίως στα πρώτα λεπτά όταν και δέχτηκε τα γκολ από τους Βέρα (9') και Μπάριος (25'). Στη συνέχεια, όμως, οι διεθνείς βελτιώθηκαν και μάλιστα πίεσαν την αντίπαλο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ακόμα και για την ισοφάριση. Μέτρια η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με αρκετά «πειράματα» από τον Ρεχάγκελ.

Δέκα μέρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα για το Μουντιάλ απέναντι στη Νότια Κορέα, η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από την Παραγουάη με 2-0 στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας επί ελβετικού εδάφους. Η «γαλανόλευκη», όπως και στο πρώτο φιλικό τεστ με την Βόρεια Κορέα έδειξε ότι είναι ανέτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και προβλημάτισε κυρίως με την αμυντική συνοχή της. Ωστόσο, έδειξε και αρκετές επιθετικές αρετές που δυστυχώς δεν καρποφόρησαν.

Με 4-2-1-3 παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Οτο Ρεχάγκελ. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Τζόρβας, με τετράδα στην άμυνα τους Σεϊταρίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κυργιάκο και Τοροσίδη από δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή με τους Τζιόλη, Κατσουράνη αμυντικά χαφ και τον Νίνη σε θέση οργανωτή. Ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Σαμαράς (αριστερά), Καπετάνος (κορυφή) και Σαλπιγγίδης (δεξιά).

Η Παραγουάη ξεκίνησε… φουριόζα και έκλεισε στα καρέ της την ελληνική ομάδα, έχοντας στο πρώτο δεκάλεπτο τρεις φάσεις. Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή. Στο 7′ ο Τζόρβας έσωσε με τα πόδια το σουτ του Μπάριος, στο 8′ κεφαλιά του Σάντα Κρουζ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σεϊταρίδης, όμως στο 9′ ο Βέρα βρήκε δίχτυα στην επαναφορά, μετά από σουτ του Σάντα Κρουζ στο δοκάρι, κάνοντας το 0-1.

Η «γαλανόλευκη» δεν μπόρεσε να βρει σύντομα τα πατήματά της μέσα στο γήπεδο και η αλήθεια είναι ότι ώρες πελαγοδρομούσε και ιδιαίτερα από την δεξιά πλευρά, ενώ τα κενά στην άμυνα ήταν εμφανέστατα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 0-2 στο 25ο λεπτό. Ο Κρουζ έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ριβέρος, ο Τζόρβας απέκρουσε προσωρινά, όμως στη συνέχεια ο Μπάριος αμαρκάριστος με σουτ έγραψε το 0-2 για την Παραγουάη.

Μετά το μισάωρο άρχισε να κινείται η Εθνική και αφού πέτυχε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 31′ που ακυρώθηκε ορθά σαν οφσάιντ, έχασε κάποιες ευκαιρίες, όπως στο 34′ με τον Νίνη που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βιγιάρ και το καλό σουτ του Τζιόλη στο 38′ που έφυγε μόλις άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Οτο Ρεχάγκελ προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Καραγκούνη αντί Νίνη, Χαριστέα αντί Σαλπιγγίδη και Βύντρα αντί Κυργιάκου, με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να δοκιμάζεται σε θέση στόπερ. Στο 49′ ο Τοροσίδης μετά από ατομική ενέργεια έφτασε κοντά σε ένα γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε απόκρουσε ο γκολκίπερ της Παραγουάης.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κατσουράνης ζήτησε αλλαγή λόγω ενός χτυπήματος στο γόνατο και έτσι στη θέση του πέρασε ο Πατσατζόγλου. Γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική παρουσιάστηκε καλύτερη, με το δίδυμο Βύντρα-Αβραάμ να δένει κάπως τα μετόπισθεν, όμως εδώ που τα λέμε με τις πολλές αλλαγές που έγιναν έπεσε και ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ρεχάγκελ δοκίμασε και τον Σπυρόπουλο σε θέση αριστερού χαφ.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46′ Βύντρα), Τζιόλης, Κατσουράνης (58′ Πατσατζόγλου), Νίνης (46′ Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46′ Χαριστέας), Καπετάνος (75′ Σπυρόπουλος).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Βερόν (74′ Σαντάνα), Μορέλ (65′ Κανίσα), Μπονέτ (60′ Εντγκαρ Μπαρέτο), Σάντα Κρουζ, Βέρα (60′ Αλκαζάρ), Ντα Σίλβα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος (76′ Ορτιγόσα), Τόρες, Μπάριος (60′ Μπενίτες).

Το φιλμ του αγώνα

9′ Εκτέλεση κόρνερ για την Παραγουάη, κεφαλιά του Σάντα Κρουζ, η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή της εστίας του Τζόρβα.

9′ ΓΚΟΛ 0-1: Η Παραγουάη στην κόντρα, ο Σάντα Κρους έκανε το πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα, αλλά στην επαναφορά ο Βέρα την έστειλε στα δίχτυα.

25′ ΓΚΟΛ 0-2: Σέντρα από αριστερά, ο Σάντα Κρουζ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Τζόρβας έδιωξε προσωρινά, αλλά στην επιστροφή ο επερχόμενος Μπάριος με πλασέ πέτυχε το 0-2.

32′ Ο Σεϊταρίδης έβγαλε ωραία μπροστινή πάσα στον Νίνη από δεξιά, αυτός έβγαλε τη σέντρα, ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε και με πλασέ πέτυχε το γκολ, αλλά ο βοηθός το ακύρωσε, καθώς ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον αμυντικό.

34′ Φάση καρμπόν με την προηγούμενη, όταν ο Σεϊταρίδης έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Νίνη σε θέση μέσα δεξιά, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά ο Βιγιάρ απέκρουσε.

39′ Η Ελλάδα γύρισε ωραία τη μπάλα έξω από την πέριοχή της Παραγουάης, ο Τζιόλης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βιγιάρ.

41′ Νέα καλή στιγμή για την Εθνική, όταν ο Νίνης έβγαλε μπροστά την ομάδα, έβγαλε δεξιά στον Σαμαρά, αυτός έκανε το μακρινό σουτ, ο Βιγιάρ έδιωξε δυσκολα σε κόρνερ.

42′ Εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά, ο Σαμαράς ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Παραγουανών.

Λήξη του α’ ημιχρόνου

Έναρξη του β’ ημιχρόνου

49′ Δυνατά μπήκε η Ελλάδα και στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Τοροσίδης έκανε μία κούρσα από δεξιά, έφτασε έξω από την περιοχή της Παραγουάης, αλλά στο σουτ που έκανε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βιγιάρ.

54′ Λάθος έξοδος του Τζόρβα, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και ο Παπαδόπουλος πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια προ του Σάντα Κρουζ.

59′ Καλό σουτ του Τζιόλη έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

63′ Καλή στιγμή για την Παραγουάη, όταν σε γύρισμα του Μπενίτες από δεξιά, ο Μπερέτο πλάσαρε στην κίνηση από κοντά, ο Τζόρβας κατάφερε και μπλόκαρε!

68′ Ωραία σέντρα του Τόρες από αριστερά, ο Μπενίτες πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, η μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο του Τζόρβα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024