Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Εθνική εγκαταστάθηκε στο... καλοκαιρινό Ντέρμπαν εν όψει Μουντιάλ

Η Εθνική εγκαταστάθηκε στο… καλοκαιρινό Ντέρμπαν εν όψει Μουντιάλ

Ύστερα από πτήση εννέα ωρών η Εθνική ομάδα έφτασε στην πόλη Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του βρήκαν καλοκαιρινές συνθήκες, καθώς αν και η ελληνική αποστολή προσγειώθηκε πολύ νωρίς το θερμόμετρο έδειχνε 16 βαθμούς Κελσίου. Ευχάριστο κλίμα στην υποδοχή από τον Έλληνα πρόξενο, ομογενείς και πλήθος δημοσιογράφων. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο. Μοναδικό πρόβλημα ο Μόρας. Φύσσας: Ωρα για αποδείξεις...

Ύστερα από πτήση εννέα ωρών η Εθνική ομάδα έφτασε στην πόλη Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του βρήκαν καλοκαιρινές συνθήκες, καθώς αν και η ελληνική αποστολή προσγειώθηκε πολύ νωρίς το θερμόμετρο έδειχνε 16 βαθμούς Κελσίου.

Την ελληνική ομάδα υποδέχτηκαν ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ντέρμπαν, εκπρόσωποι των ομογενών, αλλά και πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων μεταξύ των οποίων και νοτιοκορεάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πολύ αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

Οι ποδοσφαιριστές επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που τους ανέμενε στην
πίστα του αεροδρομίου, χωρίς να κάνουν δηλώσεις στα τηλεοπτικά
συνεργεία που τους περίμεναν, και έφυγαν αμέσως για το ξενοδοχείο τους,
προκειμένου να ξεκουραστούν ενόψει της απογευματινής προπόνησης που
τους περιμένει (18:00). Το λεωφορείο ήταν βαμμένο στα εθνικά χρώματα
και πάνω του αναγραφόταν η φράση «Η Ελλάδα είναι παντού».

Γενικώς, στις τάξεις των διεθνών υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία όσον
αφορά την τελική έκβαση του «ταξιδιού», που για την ελληνική ομάδα θα
ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου με αντίπαλο τη Νότια Κορέα. Όπως είπε
χαρακτηριστικά ο Γκέκας χθες «… πηγαίνουμε στη Νότια Αφρική για να
μείνουμε καιρό».

Αγωνιστικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ότο Ρεχάγκελ έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος δύσκολα θα προλάβει το αγώνα της πρεμιέρας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από την προσγείωση της Εθνικής…

Φύσσας: Ωρα για αποδείξεις…

Ο Τάκης Φύσσας ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το… χορό των συνεντεύξεων Τύπου για την Εθνική μας ομάδα στη Νότιο Αφρική. Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου πριν από την πρώτη προπόνηση επί αφρικανικούς εδάφους, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα αποδείξει με τις εμφανίσεις της ότι δίκαια βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος ρώτησε τον Τάκη Φύσσα για την κατάκτηση του Euro 2004, με τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής να απαντάει:

«Αυτό μας έκανε πολύ περήφανους, αλλά τώρα βρισκόμαστε στο 2010. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε κοιτάζοντας μπροστά, εξάλλου από εκείνη την ομάδα έχουν μείνει μόνο 3-4 παίκτες. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος. Ελπίζω ότι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η Ελλάδα θα δείξει ότι άξιζε να είναι εδώ και θα προχωρήσει, αφού αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος μας».

Για το θέμα του Βαγγέλη Μόρα υποστήριξε πως «έχει υποστεί θλάση α’ βαθμού, αλλά προετοιμάζεται και παλεύει να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες…».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στις εγκαταστάσεις από τους διοργανωτές:

«Είναι η τέταρτη φορά που έρχομαι και βλέπω μεγάλη βελτίωση. Το αθλητικό κέντρο της εθνικής είναι πολύ ωραίο και οι άνθρωποι προσπαθούν για το καλύτερο».

Στη συνέχεια σχολίασε για τις εντυπώσεις των διεθνών από τις πρώτες τους ώρες στη Νότια Αφρική:

«Όλα είναι θετικά ως τώρα. Το μέρος άρεσε πολύ στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες. Μας υποδέχθηκαν πολύ καλά στην άφιξή μας, αλλά το ίδιο συνέβη και με όλες τις άλλες αποστολές.

» Τώρα θα νιώσουν και θα καταλάβουν οι παίκτες ότι βρίσκονται στο Μουντιάλ. Το μυαλό τους όμως δεν είναι στις εκδηλώσεις αλλά στον πρώτο αγώνα. Την Δευτέρα θα γίνει μία εκδήλωση με τον Έλληνα πρόξενο, όπου θα παραστούμε με 2-3 ποδοσφαιριστές, κι αυτή θα είναι η τελευταία εκδήλωση που θα λάβει μέρος η ομάδα».

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας δήλωσε:

«Στην Ελβετία δουλέψαμε αρκετά. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, στα φιλικά παιχνίδια, όπου οι παίκτες εμφανίστηκαν αρκετά κουρασμένοι. Πλέον, οι προπονήσεις θα είναι μικρότερες και πιο έντονες, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο για το πρώτο παιχνίδι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024