Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δώρο» για την Ελλάδα η νίκη της Αργεντινής με 1-0 επί της Νιγηρίας

«Δώρο» για την Ελλάδα η νίκη της Αργεντινής με 1-0 επί της Νιγηρίας

Η νίκη της Αργεντινής με 1-0 επί της Νιγηρίας για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, θεωρητικά, αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ελλάδας για πρόκριση, έστω και από την 2η θέση. Ο Χάιντσε «χρυσός» σκόρερ της «μπιανκοτσελέστε» στο 6'.

Με νίκη ξεκίνησε η Αργεντινή τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα επικράτησε 1-0 της Νιγηρίας στο «Έλις Παρκ» του Γιοχάνεσμπουργκ, με γκολ που πέτυχε ο Γκάμπριελ Χάιντσε στο 6ο λεπτό.

Έτσι, βρίσκεται μαζί με τη Νότια Κορέα στην κορυφή του ομίλου, όπου μετέχει και η Εθνική μας ομάδα, η οποία θεωρητικά βγήκε… κερδισμένη από αυτό το αποτέλεσμα.

Η Αργεντινή μπήκε στο ματς με διαθέσεις… εξολοθρευτικές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ένα «καυτό» πεντάλεπτο. Στο 3′ ο Ιγκουαϊν -μάλλον από υπερβολική σιγουριά- έχασε απίστευτη ευκαιρία, στο 5′ ο Ενγιεάμα απέκρουσε πολύ δύσκολα το πλασέ του Μέσι διώχνοντας σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ.

Ο Βερόν εκτέλεσε και ο Γκάμπριελ Χάιντσε με ασύλληπτη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0 στο 6′. Οι Νιγηριανοί δεν κλείστηκαν και ήταν κινητικοί στην επίθεση, κυρίως με τους Αγεγκμπένι και Ομπάσι, χωρίς όμως τη δημιουργία κάποιας μεγάλης ευκαιρίας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα…

Ο Μέσι ήταν αυτός που έκανε «άνω κάτω» την άμυνα των Αφρικανών, αλλά είχε απέναντί του τον Ενγιεάμα ο οποίος στο 28′ πραγματοποίησε νέα εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

Στο Β’ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο Μέσι συνέχισε τις προσπάθειές του. Στο 63′ η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 65′ αποφάσισε να δώσει την ασίστ στον Ιγκουαΐν, όμως ο Ενγιεάμα ήταν και πάλι «παρών». Οσο κυλούσε ο χρόνος και οι Νιγηριανοί έμεναν «μέσα» στο ματς, έπρεπε να αναζητήσουν μία ευκαιρία.

Ένα σουτ του Ταϊβο στο 72′ όπου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομέρο, αλλά κυρίως η προσπάθεια του Ούτσε μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Αγεγκμπένι στο 82′, δεν έφεραν αποτέλεσμα, κι έτσι η Αργεντινή έφτασε στη νίκη, έστω κι αν αγχώθηκε προς το τέλος του αγώνα.

MVP ο Ενγιεάμα

Μπορεί η ομάδα του να έχασε, αλλά και μόνο το γεγονός ότι βγήκε νικητής σε διαδοχικές προσωπικές μονομαχίες με τον -κατά πολλούς- κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, Λιονέλ Μέσι, ήταν αρκετό για να χαρίσει τον Βίνσεντ Ενγιεάμα τον τίτλο του MVP. Ο 28χρονος τερματοφύλακας της Χάποελ Τελ Αβίβ και της εθνικής Νιγηρίας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο ματς με την Αργεντινή, για τον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Γκουτιέρες – Αρούνα

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλς, Σάμουελ, Χάιντσε, Γκουτιέρες, Μασκεράνο, Βερόν (74′ Μάξι Ροντρίγκες), Ντι Μαρία (85′ Μπουρντίσο), Μέσι, Τέβες, Ιγκουαΐν (79′ Μιλίτο).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγιεάμα, Οντια, Σίτου, Γιόμπο, Ταϊβο (75′ Ούτσε), Ομπάσι (60′ Οντεμβίγκιε), Ετούχου, Αρούνα, Καϊτα, Αγεγκμπένι, Ομπίνα (52′ Μάρτινς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024