Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραδοχή της κακής εμφάνισης από Ότο - διεθνείς, αιχμές από «Κάρα»

Παραδοχή της κακής εμφάνισης από Ότο – διεθνείς, αιχμές από «Κάρα»

Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια από τη Νότιο Κορέα με 2-0, αλλά το Μουντιάλ μόλις ξεκίνησε και η γαλανόλευκη θα πρέπει να ανακάμψει. Αυτό ακριβώς τόνισε μετά την λήξη του αγώνα και ο Ότο Ρεχάγκελ. Αιχμές από τον Καραγκούνη, που τόνισε: «Δεν θα κερδίζουμε πάντα από τα στημένα».

Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια από τη Νότιο Κορέα με 2-0, αλλά το Μουντιάλ μόλις ξεκίνησε και η γαλανόλευκη θα πρέπει να ανακάμψει. Αυτό ακριβώς τόνισε μετά την λήξη του αγώνα και ο Ότο Ρεχάγκελ, τονίζοντας πως θα πρέπει να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στη Νιγηρία.

Ο Γερμανός τεχνικός παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Νοτιοκορεατών, σημείωσε πως έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο, ενώ υποστήριξε πως το δεύτερο γκολ που σημείωσαν ήταν καθοριστικό.

«Ξέραμε πως η Νότιος Κορέα είναι καλή ομάδα, το έδειξε και στο γήπεδο. Εμείς κάναμε δύο λάθη στην άμυνα και τα εκμεταλλεύτηκαν. Έπρεπε να έχουμε καλύτερη αντίδραση στο α’ γκολ, ενώ το 2-0 ήταν ότι καλύτερο γι’ αυτούς. Δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία στην αρχή του αγώνα. Οι αντίπαλοί μας έτρεξαν και πάλεψαν περισσότερο» είπε αρχικά ο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε:

«Το παιχνίδι παιζόταν συνέχεια από τη μία εστία στην άλλη. Το γκολ που σημείωσαν και άνοιξαν το σκορ τους ανέβασε την ψυχολογία και στη συνέχεια ήταν πάρα πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις».

Όσο για την αναμέτρηση με τη Νιγηρία δήλωσε:

«Θα πρέπει να ανακάμψουμε και θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αφού εδώ βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας».

Γκέκας: «Δεν μας ήθελε η μπάλα»

Στον παράγοντα ατυχία στάθηκε ο Φάνης Γκέκας για να δικαιολογήσει την ήττα της Εθνικής μας από τη Νότια Κορέα.

«Στο πρώτο γκολ που δεχόμαστε ήμασταν άτυχοι. Δεν ξεκινήσαμε καλά, κάναμε ένα γκολ δώρο, από παιδαριώδες λάθος και μετά ήταν δύσκολο να φτάσουμε έστω και στην ισοπαλία», είπε αρχικά ο Φάνης Γκέκας και πρόσθεσε:

«Δεν μας ήθελε σήμερα η μπάλα, οι αντίπαλοι ήταν λίγο καλύτεροι από ό,τι φάνηκε. Θα μπορούσαμε κι εμείς να σκοράρουμε από στημένη φάση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Αναφερόμενος στο ματς με την Νιγηρία, σχολίασε:

«Συνεχίζουμε. Έχουμε πέντε μέρες μπροστά μας μέχρι το ματς με τη Νιγηρία, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Τζιόλης: «Χάσαμε δίκαια»

Με την σειρά του, ο Αλέξανδρος Τζιόλης υποστήριξε: «Δεν ξεκινήσαμε με το δεξί. Σε γενικές γραμμές δεν ήμασταν καλοί. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Δίκαια χάσαμε. Εμείς ήμασταν κακοί».

Όσο για τον αντίπαλο, είπε:

«Οι Νοτιοκορεάτες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Απλώς μαρκάρουν, τρέχουν και είναι τακτικά καλοί. Εμείς ήμασταν άτυχοι, αφού στην πρώτη φάση της Νοτίου Κορέας δεχτήκαμε το γκολ. Σε αυτά τα ματς οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ρισκάραμε, κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο ερχόμενο ματς με την Νιγηρία:

«Τα περιθώρια στενεύουν. Όταν χάνεις το πρώτο ματς πρέπει να έχεις ψυχικά αποθέματα. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Η Νιγηρία είναι μια εξίσου καλή ομάδα και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Μόρας: «Πληρώσαμε τα λάθη»

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μόρας, που ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε και χάσαμε δίκαια. Στο πρώτο γκολ ήμασταν και λίγο άτυχοι, αφού η μπάλα χτύπησε και στο κεφάλι του Κατσουράνη, ενώ το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από προσωπικό λάθος».

Και κατέληξε, λέγοντας:

«Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να επικεντρωθούμε στα δυο επόμενα ματς με Νιγηρία και Αργεντινή, ώστε να διεκδικήσουμε όσες ελπίδες έχουμε για πρόκριση».

Καραγκούνης: «Δεν θα κερδίζεις πάντα από τα στημένα»

Απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής παρουσιάστηκε και ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος πάντως όταν ρωτήθηκε για την αντικατάστασή του στο ημίχρονο, δεν θέλησε να ασκήσει κριτική:

«Δεν θέλω να μιλήσω για τις επιλογές του προπονητή. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να λέμε οτιδήποτε, πρέπει το κλίμα να είναι καλό.

» Το γκολ που δεχτήκαμε νωρίς έπαιξε σημαντικό ρόλο. Από εκεί που θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί εμείς με τον Τοροσίδη, δεχτήκαμε το γκολ. Έπρεπε να κάνουμε στη συνέχεια παιχνίδι κατοχής και οι αντίπαλοι έπαιζαν κλειστά, κάτι στο οποίο δεν έχουμε συνηθίσει. Κάναμε κάποιες φάσεις, αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Είμαστε καλύτεροι στα στημένα, αλλά δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα από τα στημένα.

» Πρέπει να ανασυνταχθούμε, γιατί παίζουμε στο Μουντιάλ και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω, αλλά μπροστά. Βλέπουμε το επόμενο ματς και πρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Να τα δώσουμε όλα».

Στην επισήμανση πως η Ελλάδα μετά από τέσσερα ματς σε Μουντιάλ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει, ανέφερε:

«Δεν ήρθαμε εδώ με στόχο να βάλουμε ένα γκολ. Μετά το 2004 έχουμε στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Βέβαια για να πας καλά, θα πρέπει να σκοράρεις».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου, τονίζοντας:

«Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για τη συμπαράστασή τους. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο να έρθει ο κόσμος εδώ, όπως είναι οι συνθήκες στην Ελλάδα».

Καπετάνος: «Θα δώσουμε τα πάντα»

Δύσκολη χαρακτήρισε τη συνέχεια μετά από την ήττα της πρεμιέρας ο Παντελής Καπετάνος:

«Ήταν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για μας. Θέλαμε κάτι περισσότερο από αυτόν τον αγώνα. Δεχτήκαμε ένα γκολ πολύ νωρίς και άλλαξε το παιχνίδι.

» Μάς πείραξε όλους αυτό το αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε και τα δύο γκολ στα πρώτα λεπτά. Δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε αμέσως. Σίγουρα πλέον είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Έχουμε δύο παιχνίδια και θα δώσουμε τα πάντα».

Σαμαράς: «Το κεφάλι ψηλά»

Να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι προέτρεψε τους συμπαίκτες του ο Γιώργος Σαμαράς:

«Σίγουρα υπάρχει μια στενοχώρια στην ομάδα για το αποτέλεσμα, αλλά το μόνο που μπορούμε είναι να κρατήσουμε ψηλά τα κεφάλια και να έχουμε αισιοδοξία για το επόμενο παιχνίδι. Δεν τελειώνει κάτι εδώ, αν και σίγουρα η Νότια Κορέα έχει το πλεονέκτημα στους πόντους.

» Έχουμε τέσσερις μέρες να σκεφτούμε το επόμενο ματς και ευελπιστώ ότι η ομάδα θα έχει θετική σκέψη για τη Νιγηρία. Σίγουρα θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα με τη Νιγηρία και με συνδυασμό αποτελεσμάτων στα άλλα παιχνίδια, πάμε για το καλύτερο. Δεν τελειώνει κάτι, δεν τελειώνει εδώ το Mundial, συνεχίζουμε για το καλύτερο».

Για την αδυναμία αντίδρασης μετά το 1-0 επεσήμανε:

«Δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις, προσπαθήσαμε να πιέσουμε, αλλά δεχθήκαμε πολύ νωρίς το γκολ. Μετά ήταν ψυχολογικό το θέμα. Νομίζω ότι και το 2-0 είναι λίγο βαρύ σκορ. Έγιναν κάποια λάθη, τα εκμεταλλευθήκανε οι Κορεάτες, όμως μετά το 65′ κάναμε ευκαιρίες να μειώσουμε και ίσως και κάτι καλύτερο. Ωστόσο δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, να διορθώσουμε τα λάθη και να είμαστε αισιόδοξοι».

Μο: «Ήμασταν διαβασμένοι»

Μέλι για τους παίκτες του, έσταξε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Ελλάδα, ο τεχνικός της Νότιας Κορέας Χου Γιουνγκ Μο.

«Ευχαριστώ τους παίκτες μου. Προετοιμαστήκαμε πολύ σωστά, ήμασταν πολύ διαβασμένοι. Όλα πήγαν πολύ καλά και τους είμαι υπόχρεος που έπαιξαν όπως είχαμε πει», ανέφερε αρχικά.

Πάντως, προτίμησε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα, ενόψει της συνέχειας, λέγοντας:

«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε από τη νίκη. Σήμερα ήταν μόνο η αρχή, μας περιμένουν άλλα δύο παιχνίδια που θα είναι δύσκολα».

Αναφερόμενος στον αγώνα, τόνισε:

«Ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι ικανή στα στημένα. Εμείς ήμασταν έτοιμοι για κάθε κατάσταση που θα δημιουργηθεί και ταυτόχρονα αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πάντως, μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα γκολ».

Όσο για το πως προετοίμασε τους παίκτες του, ο Μο είπε:

«Κάναμε μια συνάντηση το πρωί με τους παίκτες και τους ανέλυσα τι θα κάνουν στην άμυνα και στην επίθεση, ειδικά στις στημένες που η Ελλάδα είναι δυνατή. Δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι, αλλά πήραμε τη νίκη και αυτό είναι το σημαντικό. Κάναμε το παιχνίδι μας, δεν κλειστήκαμε μετά το 1-0, είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε μεγαλύτερο σκορ».

Παρκ: «Δουλέψαμε στα στημένα»

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Νότιας Κορέας, Γι Σουνγκ Παρκ, που αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης, υποστήριξε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που νικήσαμε. Ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή. Η τακτική μας είχε επικεντρωθεί στα στημένα».

Για να προσθέσει: «Δεν θέλαμε να αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Στη συνέχεια, εμείς ψάξαμε το γκολ, βρήκαμε χώρους, αξιοποιήσαμε τα κενά, καταφέραμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα και νικήσαμε».

Μιλώντας για το επερχόμενο ματς, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε:
 
«Η Αργεντινή είναι ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο. Θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024