Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ «τσίμπησαν» την ισοπαλία από την Αγγλία

Οι ΗΠΑ «τσίμπησαν» την ισοπαλία από την Αγγλία

Με την... ευγενική χορηγία του Αγγλου τερματοφύλακα Ρόμπερτ Γκριν, η ομάδα των ΗΠΑ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 από την Αγγλία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Ο Γκριν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του, χαρίζοντας την ισοφάριση στους Αμερικανούς. Τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν στη συνέχεια να συνέλθουν από το σοκ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι ΗΠΑ παίζοντας με σοβαρότητα και πειθαρχία.

Με την… ευγενική χορηγία του Αγγλου τερματοφύλακα Ρόμπερτ Γκριν, η ομάδα των ΗΠΑ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 από την Αγγλία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Ο Γκριν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του, χαρίζοντας την ισοφάριση στους Αμερικανούς. Τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν στη συνέχεια να συνέλθουν από το σοκ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι ΗΠΑ παίζοντας με σοβαρότητα και πειθαρχία.

Το σύνολο του Μπομπ Μπράντλι πήρε «χρυσή», ενόψει της συνέχειας, ισοπαλία (1-1) στο Ρούστενμπεργκ από την Αγγλία, μετά από τραγικό λάθος του Γκριν στο 40′, όταν δε συγκράτησε την μπάλα σε ένα ακίνδυνο σουτ του Ντέμπσι, που κατέληξε τελικά στα δίχτυα των «λιονταριών». Στο 4ο λεπτό τα «λιοντάρια» είχαν πάρει προβάδισμα με 1-0 με γκολ του Τζέραρντ.

Οι επιθετικές διαθέσεις της Αγγλίας έγιναν αντιληπτές από το πρώτο λεπτό του αγώνα και το σύνολο του Φάμπιο Καπέλο δε δυσκολεύτηκε να πάρει προβάδισμα με το… καλημέρα.

Μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα ο Χέσκι «έβγαλε» έξυπνη σέντρα στον Στίβεν Τζέραρντ, με τον τελευταίο να γράφει το 1-0 για τα «λιοντάρια» με δυνατό εξωτερικό πλασέ με το δεξί.
 
Το γκολ δεν πτόησε τις ΗΠΑ, αλλά η αμυντική προσήλωση της Αγγλίας δεν επέτρεψε στο σύνολο του Μπομπ Μπράντλεϊ να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Γκριν.

Αντίθετα οι Αγγλοι συνέχισαν να απειλούν και στο 20′ πρώτα ο Λένον και εν συνεχεία ο Λάμπαρτ «άγγιξαν» το 2-0.

Κι ενώ οι παίκτες του Καπέλο ήλπιζαν ότι θα πάρουν χωρίς να… ιδρώσουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια, ήρθε το τραγικό λάθος του Γκριν στο 40′.

Ο τερματοφύλακας των Αγγλων, μετά από αδύναμο σουτ του Ντέμπσι έξω από τη περιοχή, δε συγκράτησε καλά την μπάλα και η ισοφάριση ήρθε να δημιουργήσει αναταραχή στο «στρατόπεδο» των «λιονταριών».

Ο Τζόνσον στο επόμενο λεπτό είχε την ευκαιρία να χαρίσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του όταν απέφυγε μαεστρικά δύο αντιπάλους, αλλά ο Χάουαρντ φρόντισε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι Αγγλοι προσπάθησαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να κυριαρχήσουν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 54′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρτ ο Τζόνσον έπιασε το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χάουαρντ.

Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό οι ΗΠΑ «άγγιξαν» την υπέρβαση… Ο Άλτιντορ σουταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Γκριν απέκρουσε, αλλά στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, το άγχος λειτούργησε καταστροφικά για τους Αγγλους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι ανέκτησαν την κατοχή και είχαν ευκαιρίες δεν κατάφεραν τελικά να φτάσουν στη νίκη απέναντι στην καλά οργανωμένη ομάδα των ΗΠΑ.

Διαιτητής: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία)

Κίτρινες: Μίλνερ, Κάραγκερ, Τζέραρντ – Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Φίντλεϊ

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Γκριν, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λένον, Λάμπαρντ, Ρούνι, Μίλνερ (31′ Ράιτ-Φίλιπς), Κινγκ (46′ Κάραγκερ), Χέσκι (79′ Κράουτς).

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλι): Χάουαρντ, Μποκανέρα, Μπράντλεϊ, Ονιέβου, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Κλαρκ, ΝτεΜέριτ, Αλτιντορ (86′ Χόλντεν), Φίντλεϊ (77′ Μπάντλ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024