Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους «4» η Γερμανία με... τεσσάρα στην Αργεντινή

Στους «4» η Γερμανία με… τεσσάρα στην Αργεντινή

Η Γερμανία συνέτριψε με 4-0 (3' Μίλερ, 67', 89' Κλόζε, 74' Φρίντριχ) την Αργεντινή και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Αντίπαλος των Γερμανών στην τετράδα θα είναι η νικήτρια ομάδα του αγώνα Παραγουάη-Ισπανία (21.30).

Η Γερμανία συνέτριψε με 4-0 (3′ Μίλερ, 67′, 89′ Κλόζε, 74′ Φρίντριχ)
την Αργεντινή και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του
Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Αντίπαλος των Γερμανών στην
τετράδα θα είναι η νικήτρια ομάδα του αγώνα Παραγουάη-Ισπανία (21.30).

Μπορεί η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσι να είχε το όνομα, αλλά η Γερμανία απέδειξε ότι είχε τη… χάρη! Τα Πάντσερ του Λεβ, έχοντας οδηγό την αναμέτρηση του 2006, επιβλήθηκαν της Μπιανκοσελέστε με 4-0 στο Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μαραντόνα εμπιστεύθηκε την ίδια σύνθεση με το παιχνίδι του Μεξικού, όπως και ο Λεβ, που είχε στη διάθεσή του και τον Λούκας Ποντόλσκι, παρά το γεγονός ότι δεν υπολογιζόταν για αυτό το παιχνίδι λόγω τραυματισμού.

Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκαν στον αγωνιστικό χώροι οι Γερμανοί. Πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης ο Σβαϊνστάιγκερ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μίλερ ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στην εστία του Ρομέρο, γράφοντας το 1-0.

Καλές φάσεις και δυνατές μονομαχίες περιελάμβανε η συνέχεια του πρώτου μέρους, με την Αργεντινή να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τα Πάντσερ να ελέγχουν ουσιαστικά το παιχνίδι και να δημιουργούν περισσότερες και σημαντικότερες ευκαιρίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σουτ του Κλόζε στο 24ο λεπτό, που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο.

Οι παίκτες του Μαραντόνα προσπαθούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη Γερμανική άμυνα, ενώ σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε και ο Νόιερ.

Ο Γερμανός γκολκίπερ με σωτήριες επεμβάσεις διατήρησε ανέπαφη την εστία του, όπως στο 35′, όταν είπε «όχι» στην ωραία προσπάθεια του Ιγκουαΐν.

Δεδομένης της απόδοσης και των δύο πλευρών, κανείς από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς δεν πραγματοποίησε κάποια αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης. Οι Αργεντινοί πίεσαν περισσότερο στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων.

Οι Γερμανοί εκδικήθηκαν τους παίκτες του Μαραντόνα για αυτή τους την αδράνεια και στο 68ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Ο Μίλερ τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Ποντόλσκι και αυτός πάσαρε στον αμαρκάριστο Κλόζε που από κοντά έκανε το 2-0, πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις 100 συμμετοχές με τα Πάντσερ.

Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια και η Γερμανία δεν άργησε να φτάσει και σε τρίτο γκολ με την Αργεντινή να έχει μετακομίσει από την άμυνα στην επίθεση μπας και καταφέρει να μειώσει.

Στο 74′ ο Σβαϊνστάιγκερ με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε τρεις αντιπάλους και άφησε για τον Φρίντριχ, που ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-0.

Ο Μαραντόνα προσπάθησε, καθυστερημένα, να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αγκουέρο στη θέση του Ντι Μαρία. Ένας… κούκος, όμως, δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη και οι Αργεντίνοι δεν μπόρεσαν να οργανωθούν και να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής.

Στον αντίποδα, όμως, τα Πάντσερ βρήκαν και τέταρτη φορά τον στόχο, με τους Ποντόλσκι και Οζίλ να συνδυάζονται ωραία στο 89′ και να αφήνουν για τον αμαρκάριστο Κλόζε, που έγραψε το 4-0.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Γερμανία να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τον Μαραντόνα και τους παίκτες του να παίρνουν το εισιτήριο της επιστροφής.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (75′ Αγκουέρο), Ιγκουαΐν, Μέσι, Τέβες, Μασεράνο, Οταμέντι (72′ Παστόρε), Μάξι Ροντρίγκεζ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (77′ Κρος), Σβαiνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (84′ Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Μπόατενγκ (72′ Γιάνσεν).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024