Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όλοι θέλουν αυτό το Κύπελλο, αλλά... ένας θα το κατακτήσει

Όλοι θέλουν αυτό το Κύπελλο, αλλά… ένας θα το κατακτήσει

Το 27ο κύπελλο της Ιστορίας του θα διεκδικήσει το Σάββατο (20:30) στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Η Ξάνθη ως αντίπαλος χαρίζει... απλόχερα στους πρωταθλητές τον τίτλο του φαβορί, με το βάρος που αυτό συνεπάγεται. Ο Βίτορ Περέιρα το γνωρίζει καλά και στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, φρόντισε να επισημάνει τους κινδύνους. Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν έκρυψε ότι η ομάδα του δεν αισθάνεται χαμένη από… χέρι και ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να παλέψει για τον πρώτο τίτλο της Ιστορίας της.

Το 27ο κύπελλο της Ιστορίας του θα διεκδικήσει το Σάββατο (20:30) στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Η Ξάνθη ως αντίπαλος χαρίζει… απλόχερα στους πρωταθλητές τον τίτλο του φαβορί, με το βάρος που αυτό συνεπάγεται. Ο Βίτορ Περέιρα το γνωρίζει καλά και στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, φρόντισε να επισημάνει τους κινδύνους.

«Τον τίτλο του φαβορί πρέπει να τον αποδεικνύεις από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτή η λέξη δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που μετράει είναι η δουλειά που έχουμε κάνει και η ποιότητα της ομάδας μας. Είναι ένας τελικός όπου όλα μπορούν να συμβούν, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας.

Για μένα δεν είναι έκπληξη που η Ξάνθη βρίσκεται εδώ. Την αντιμετώπισα στο ντεμπούτο μου στον πάγκο του Ολυμπιακού και, παρότι νικήσαμε 3-0, το σκορ δεν ανταποκρίνεται στη μορφή του αγώνα. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή και ξέρουμε ότι αύριο θα μας προβληματίσει.

Η παρουσία του κόσμου είναι σημαντική και θα μας βοηθήσει. Αύριο πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει μια απάντηση αντάξια του μεγέθους του συλλόγου».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα αναφορικά με τον Νταβίντ Φουστέρ: «Δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά για κάποιον παίκτη. Το μόνο που θα πω είναι ότι όλοι είναι έτοιμοι, όλοι θέλουν να παίξουν και να κατακτήσουν το κύπελλο».

Ρομπέρτο: «Όποιος δεν έχει κίνητρο, δεν είναι επαγγελματίας»

Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων», Ρομπέρτο, τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα. Να είμαστε δηλαδή η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε έως τον τελικό κυπέλλου. Πρέπει από το ξεκίνημα, να κάνουμε ξεκάθαρες τις ιδέες και τις διαθέσεις μας γι΄αυτό το ματς. Είναι ένας τελικός. Όποιος δεν έχει κίνητρο να παίξει σε τελικό, δεν αξίζει να είναι επαγγελματίας. Έχουμε δώσει ακριβώς την ίδια σημασία σ΄αυτό το ματς, όπως και σε όλα τα άλλα που μας οδήγησαν εδώ. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και θέλουμε το κύπελλο. Δεν σκέφτομαι τη διαδικασία των πέναλτι, αφού ελπίζω να έχουμε «καθαρίσει» πριν φτάσουμε σ΄αυτό το σημείο».

Λουτσέσκου: «Να παλέψουμε για το όνειρό μας»

Έτοιμη να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είναι η Ξάνθη. Ο Ρουμάνος προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του τελικού (Σάββατο, 20.30) δήλωσε:

«Είναι μεγάλη στιγμή για την πόλη, τον σύλλογο, τους παίκτες. Οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει ποτέ σε τελικό. Κάποιες φορές ένα μεγάλο όνειρο, δίνει μεγάλο κίνητρο. Ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος να κερδίζει τρόπαια, αλλά αν σκεφτούμε αυτό το όνειρο και παλέψουμε, ίσως να αντισταθμίσουμε την έλλειψη εμπειρίας.

Έχουμε το δικό μας αγωνιστικό στιλ, αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο ίσως αναγκαστούμε να διαφοροποιήσουμε κάποια πράγματα. Είμαστε προετοιμασμένοι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κινηθούμε σωστά, ακόμα κι όταν δεν έχουμε τη μπάλα. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τη μπάλα, να αντιδράσουμε, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να αντιδρούμε όταν ο Ολυμπιακός γίνεται επικίνδυνος. Κι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, δεδομένης της ποιότητας των παικτών του.

Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου, αλλά σίγουρα είναι μια υπέροχη στιγμή. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τους τελικούς που έζησα και με άλλες ομάδες, τους περισσότερους νικηφόρους. Δεν ξέρω αν οι παίκτες είναι αγχωμένοι, πάντως βλέποντάς τους τις τελευταίες ημέρες, έχω καλό προαίσθημα.

Ο τελικός είναι ξεχωριστός, αφού είναι ένα ματς που ξεκινάει από 0-0 και στο τέλος ο νικητής παίρνει ένα κύπελλο. Μπαίνοντας στο γήπεδο θα κοιτάξουμε το κύπελλο, γνωρίζοντας ότι έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε δικό μας. Πρέπει όμως να είμαστε, όχι 100%, αλλά 150% συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε σε όλες τις καταστάσεις».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ο Κώστας Φλίσκας στη σύντομη τοποθέτησή του υπογράμμισε: «Ίσως είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στην Ιστορία της ομάδας. Θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το κύπελλο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024