Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μετά τον εφιάλτη η... ηρεμία» για τον ποδηλάτη Γιάννη Ταμουρίδη

«Μετά τον εφιάλτη η… ηρεμία» για τον ποδηλάτη Γιάννη Ταμουρίδη

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, πριν από ένα χρόνο, όταν ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης, Γιάννης Ταμουρίδης, είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Πριν από λίγες ημέρες ο 29άχρονος αθλητής επανήλθε στις επάλξεις χάρη. Πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της επαγγελματικής ομάδας «SP Tableware - Gatsoulis Bikes» και δηλώνει έτοιμος για μια νέα αρχή.

89

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, πριν από ένα χρόνο, όταν ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης, Γιάννης Ταμουρίδης, είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Πριν από λίγες ημέρες ο 29άχρονος αθλητής επανήλθε στις επάλξεις χάρη στην απόφαση της ΕΟΠ να μειώσει την ποινή αποκλεισμού του σε ένα χρόνο, λόγω πρότερου εντίμου βίου αλλά και επειδή ο αθλητής είχε δηλώσει με επιστολή του ότι μετάνιωσε για ό,τι έγινε.

Πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της επαγγελματικής ομάδας SP Tableware – Gatsoulis Bikes και όπως δηλώνει στο sport.gr είναι έτοιμος για μια νέα αρχή.

Παραδέχεται ότι έμοιαζε με εφιάλτη αυτό που είχε βιώσει πριν από ένα χρόνο και κατάφερε να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση χάρη στη βοήθεια των δικών του ανθρώπων.

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δε σκέφτηκε να αποχωρήσει από την ποδηλασία, καθώς ό,τι πέτυχε το κατάφερε αποκλειστικά χάρη στις ικανότητές του.

«Αυτό που βίωσα πριν από ένα χρόνο είναι η χειρότερη στιγμή για κάθε αθλητή. Και μόνο το γεγονός ότι συνδέεται το όνομά σου με μια τέτοια υπόθεση αποτελεί τη χειρότερη τιμωρία για οποιοδήποτε αθλητή, ανεξαρτήτως του διαστήματος που θα μείνει εκτός δράσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ταμουρίδης γυρνώντας το χρόνο πίσω και πρόσθεσε:

«Σε τέτοιες καταστάσεις σου δίνεται πάντως η ευκαιρία να κάνεις μια αυτοκριτική. Να δεις τι έφταιξε… Να διαπιστώσεις αν θες και αν έχεις τη δύναμη να συνεχίσεις βλέποντας τα πράγματα με πιο ψυχρή ματιά.

»Εγώ ποτέ δεν ήθελα να σταματήσω την ποδηλασία. Γνωρίζω ότι αυτό που έχω καταφέρει το έχω πετύχει με τις ικανότητές μου. Μου έλεγαν κάποιοι ότι είναι δύσκολο να επανέλθω στο προηγούμενο επίπεδο που ήμουν πριν, αλλά ήξερα ότι αυτό δεν ισχύει».

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει… αποθηκεύσει στο πίσω μέρος του μυαλού του τα γεγονότα που συνέβησαν και πλέον κοιτάει μπροστά: «Ποτέ δεν είχα βγει να μιλήσω δημόσια για αυτά που έγιναν. Δε βγήκα να κατηγορήσω κανέναν.

»Τα κρατάω για τον εαυτό μου αυτά που έγιναν τότε. Δήλωσα από την αρχή μετανοιωμένος και είναι σημαντικό ότι η Ομοσπονδία με στήριξε σε αυτή την προσπάθεια που κάνω να επανέλθω.

»Σημαντικό βέβαια ρόλο έπαιξε η οικογένειά μου και οι φίλοι μου που στάθηκαν δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Ολα αυτά όμως τελείωσαν τώρα κοιτάω μόνο μπροστά…».

Ο Γιάννης Ταμουρίδης αγωνίζεται με την ομάδα του στον γύρο Μαρόκο όπου τα πηγαίνει περίφημα, καθώς μετά την ολοκλήρωση των 6 ετάπ φιγουράρει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης σε έναν αγώνα που συμμετέχουν πολύ καλά ονόματα όπως ο Εσθονός Γιαν Κιρσιπού ο οποίος έχει κατακτήσει και εταπ στον γύρο Γαλλίας:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία μου στο γύρο του Μαρόκου. Εχω αρχίσει να βρίσκω το ρυθμό μου. Σε αυτό βέβαια βοηθάνε πολύ και οι συναθλητές μας, καθώς σε τέτοιους αγώνες πρέπει όλοι να δουλεύουμε σαν ομάδα. Πάμε πολύ καλά και ελπίζω και στο μέλλον να τα πάμε εξίσου καλά».

Ο 29άχρονος ποδηλάτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το νόμο με τον οποίο καταργούνται τα προνόμια στους αθλητές: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της Πολιτείας. Αυτός ο αθλητισμός δεν είναι επαγγελματικός.

»Αν δεν υπάρχουν κίνητρα πως θα μείνουν τα παιδιά στον αθλητισμό. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα του ντόπινγκ. Δυστυχώς θα καταλάβουν αργότερα τις συνέπειες αυτού του νόμου…», κατέληξε ο Ταμουρίδης.

Οι διακρίσεις του Ταμουρίδη

Ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι το πιο «καυτό» όνομα στο χώρο της ελληνικής ποδηλασίας. Η πρώτη του σημαντική διάκριση ήρθε το 2002 όταν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους πόντους. Δύο συνεχόμενες χρονιές καταφέρνει να ανέβει σε βάθρο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας.

Το 2005 στις ΗΠΑ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στους πόντους και το 2006 στη Γαλλία κρεμάει στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο στο σκρατς. Παράλληλα έχει κατακτήσει μετάλλια και σε παγκόσμια κύπελλα.

Το 2005 στην Αυστραλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στους πόντους και στην Αγγλία την ίδια χρονιά την 3η θέση στο σκρατς. Επίσης στο παγκόσμιο κύπελλο της Αγγλίας το 2006 κατέλαβε την 3η θέση στο σκρατς, ενώ στις ΗΠΑ κατετάγη 2ος στο σκρατς.

Ο Ταμουρίδης έχει σημειώσει 6 πανελλήνια ρεκόρ, είναι 7 φορές βαλκανιονίκης ενώ το 1998 είχε τιμηθεί από τον ΠΣΑΤ ως ο κορυφαίος έφηβος αθλητής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024