Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Εθνική γυναικών νίκησε τη Μάλτα στο «Φεντ Καπ» και παίζει «τελικό» με τη Φινλανδία

Η Εθνική γυναικών νίκησε τη Μάλτα στο «Φεντ Καπ» και παίζει «τελικό» με τη Φινλανδία

Η Εθνική ομάδα τένις γυναικών νίκησε την Παρασκευή τη Μάλτα με 2-1 σετ στο Φεντ Καπ (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε επίπεδο εθνικών ομάδων) που διεξάγεται στο Μπρνο της Τσεχίας και το Σάββατο θα διεκδικήσει την άνοδό της στη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικάνικης Ζώνης κόντρα στη Φινλανδία. Οι δυο ομάδες έχουν από τρεις νίκες κι έτσι η αναμέτρησή τους απέκτησε χαρακτήρα τελικού.

102

Η Εθνική ομάδα τένις γυναικών νίκησε την Παρασκευή τη Μάλτα με 2-1 σετ στο Φεντ Καπ (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε επίπεδο εθνικών ομάδων) που διεξάγεται στο Μπρνο της Τσεχίας και το Σάββατο θα διεκδικήσει την άνοδό της στη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικάνικης Ζώνης κόντρα στη Φινλανδία. Οι δυο ομάδες έχουν από τρεις νίκες κι έτσι η αναμέτρησή τους απέκτησε χαρακτήρα τελικού.

Στον αγώνα με την οικοδέσποινα Μάλτα, στο πρώτο ματς του απλού η Λένα Δανιηλίδου νίκησε 6-1, 6-3 την Στέφανι Σάλιβαν, όμως στο δεύτερο ματς η Αννα Γερασίμου ηττήθηκε 6-4, 6-7(5), 4-6 από την Κίμπερλι Κάσαρ.

Στο διπλό, οι Δανιηλίδου και Γεωργάτου νίκησαν 6-0, 6-2 τις Κάσαρ, Γκενοβέζε.


Αρχίζει το διεθνές τουρνουά «Aegean Cup» στη Ρόδο

Με τους αγώνες της προκριματικής φάσης, αρχίζει το Σάββατο στη Ρόδο το Διεθνές επαγγελματικό τουρνουά τένις ανδρών, ΑΤΡ Challenger «AEGEAN TENNIS CUP» με έπαθλο 125.000 δολάρια. Το πρώτο σέρβις θα γίνει στις 10 το πρωΐ με το ταμπλό των προκριματικών να έχει έντονο ελληνικό χρώμα, αφού θα αγωνιστούν οι Δημήτρης Λουκαρέας, Νίκος Σερκεδάκης, Πιέρ Μπισμπίκος, Αλέξανδρος Ανθης, Μανώλης Γλέζος και o Ροδίτης Νίκος Κοντάκης.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα αρχίσουν τη Δευτέρα το πρωΐ με τη συμμετοχή σπουδαίων τενιστών, όπως οι Ντούντι Σέλα (Νο 59 στον κόσμο), Μπόμπι Ρέινολντς (78), Κέβιν Κιμ (104), Μπέντζαμιν Μπέκερ (126) και Κρις Γκουτσιόνε (150).

Μάλιστα, ο τελευταίος ήρθε στη Ρόδο μαζί τον προπονητή του, τον θρυλικό, Πίτερ ΜακΝαμάρα, ο οποίος στη δεκαετία του 80 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο επαγγελματικό τένις, κατακτώντας πέντε τίτλους στο μονό και δεκαεννέα στο διπλό (οι τρεις σε γκραν σλαμ, δύο Γουϊμπλεντον, ένα Αυστραλιανό Οπεν με συμπαίκτη τον συμπατριώτη του, Πολ ΜανΝάμι).

Μετέχει επίσης ο 17χρονος Boύλγαρος, Γκριγκόρ Ντιμίτροφ, που θεωρείται απ τα ανερχόμενα αστέρια του παγκόσμιου τένις. Προπονητής του είναι ο Πέτερ Λούντγκρεν, ο οποίος ήταν για επτά χρόνια προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ!

Επίσης, πέρσι, είχε συνεργαστεί με τον Μάρκο Παγδατή, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε αναλάβει τόσο τον Μαράτ Σάφιν, όσο και τον Μαρτσέλο Ρίος, δύο τενίστες οι οποίοι έχουν ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

Μάλιστα, μιλώντας για τις δυνατότητες του Ντιμίτροφ υποστηρίζει πως παίζει καλύτερο τένις απ τον Φέντερερ, όταν ο Ελβετός ήταν 17 ετών!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024