Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε πελάγη ευτυχίας ο Αλβανός για την κατάκτηση του Κυπέλλου της Ευρ. Ομοσπονδίας

Σε πελάγη ευτυχίας ο Αλβανός για την κατάκτηση του Κυπέλλου της Ευρ. Ομοσπονδίας

Ο Αλέξης Αλβανός έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του χάντμπολ που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς με τη γερμανική Γκούμερσμπαχ κατέκτησε το Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ο διεθνής άσος δήλωσε πολύ χαρούμενος, καθώς «δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες που έχω κάνει» όπως τόνισε.

89

Ο Αλέξης Αλβανός έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του χάντμπολ που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς με τη γερμανική Γκούμερσμπαχ κατέκτησε το Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Μετά από 26 χρόνια η Γκούμερσμπαχ έφτασε στην κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ευρώπης και είναι η μοναδική γερμανική ομάδα που φέτος κατακτά τρόπαιο. Πάνω από 16.000 φίλαθλοι αποθέωσαν την ομάδα και εκείνη τη στιγμή ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες που έχω κάνει» τόνισε ο διεθνής άσος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί:

«Εκείνο που διέπει πάντα τη φιλοσοφία της ζωής μου είναι να μην ξεχνώ όσους με βοήθησαν και να μην αλλάζει ο χαρακτήρας μου, όσο μεγάλες κι αν είναι οι διακρίσεις, γιατί αυτό που μένει τελικά είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος χαρακτήρας. Αυτό που μου έδωσε η Γερμανία είναι πως έγινα πιο επαγγελματίας. Βρέθηκα κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες του χάντμπολ. Θα ήθελα να παραμείνω το μέγιστο πέντε χρόνια ακόμα στη Γερμανία».

Αναφερόμενος στην εθνική ομάδα, ο διεθνής περιφερειακός τόνισε:

«Για τους αγώνες με Κροατία και Ουγγαρία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στόχος μας είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, που θα μας δώσει καλύτερη κλήρωση για τις επόμενες διοργανώσεις. Στηρίζω την ανανέωση της εθνικής ομάδας. Σίγουρα υπήρξε ένας κορεσμός σε κάποιους παίκτες. Οι παλαιότεροι με την εμπειρία και οι νεότεροι με το πάθος για καταξίωση πιστεύω πως θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε μια αξιόλογη εθνική ομάδα».

Ο Αλέξης Αλβανός αναφέρθηκε και στις εσωτερικές διοργανώσεις, επισημαίνοντας:

«Με χαροποίησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και του κυπέλλου από την ΑΕΚ. Είναι δυο ιστορικοί και μεγάλοι σύλλογοι και ευχής έργον είναι να έρθουν κι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι, για να γίνει το άθλημα επαγγελματικό και να προκύψουν πολλά οφέλη για τους αθλητές. Παρακολούθησα τον τελικό του Κυπέλλου. Η εξέδρα ήταν γεμάτη με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Υπήρξε θερμό κλίμα το οποίο ομολογώ πως με εντυπωσίασε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024